Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vešať uteráky na tomto mieste je zlý nápad. Mohlo by sa vám to vypomstiť. Ide o zdravie

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Offscreen). Uteráky, ktoré práve používame v kúpeľni, máme zvyčajne na háčiku alebo na radiátore. Mnoho ľudí ich takto skladuje, ale ukazuje sa, že to nie je najlepší nápad. Prečo? Uteráky, ktoré práve používame v kúpeľni, máme zvyčajne na háčiku alebo na radiátoreFoto: shutterstock/Offscreen Uteráky sú základným vybavením každej domácnosti. […]
Menej ako 1 min. min.

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Offscreen).

Uteráky, ktoré práve používame v kúpeľni, máme zvyčajne na háčiku alebo na radiátore. Mnoho ľudí ich takto skladuje, ale ukazuje sa, že to nie je najlepší nápad. Prečo?

Uteráky, ktoré práve používame v kúpeľni, máme zvyčajne na háčiku alebo na radiátore
Foto: shutterstock/Offscreen

Uteráky sú základným vybavením každej domácnosti. Používame ich na utieranie rúk a celého tela, preto sa oplatí zabezpečiť ich správne uloženie. Málokto vie, že držať ich na háčiku v kúpeľni alebo na radiátore je jeden z najhorších nápadov. Ukazuje sa, že to má negatívny vplyv na naše zdravie.

Kde máte uteráky? Určite nie v kúpeľni, pretože si privodíte zdravotné problémy.

Kúpeľňa je miesto, kde je veľa vlhkosti, čo podporuje rast baktérií a plesní. Ak necháte uteráky v tomto prostredí, je to krátka cesta k infekciám, alergiám alebo kožným ochoreniam a uteráky používané na tvári môžu spôsobiť akné. Kde je teda najlepšie ich skladovať?

Uteráky by sa mali uchovávať na suchom mieste, aby sa zabránilo rastu baktérií. Dobrým spôsobom je vysušiť ich a uložiť do skrine. Najlepšie je nosiť ich do kúpeľne len na kúpanie.

Uteráky sú vyrobené zo špeciálneho absorpčného materiálu, ale ich pranie v nesprávnom pracom prostriedku môže spôsobiť
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Ako prať uteráky, aby ste ich nezničili? Stačí pol pohára a zostanú svieže a savé

Uteráky sú vyrobené zo špeciálneho absorpčného materiálu, ale ich pranie v nesprávnom pracom prostriedku môže spôsobiť, že stratia svoje vlastnosti a vyhodia sa. Ako sa tomu dá zabrániť? Treba si uvedomiť, že do prania uterákov sa nesmú pridávať zmäkčovadlá, pretože sa usadzujú na vláknach a vedú k zhoršeniu savosti tkaniny. Najlepšie je prať ich pri teplote maximálne 60 stupňov a namiesto prášku pridať do bubna pol šálky jedlej sódy, ktorá im navráti sviežosť a urobí ich mäkkými, ale zároveň nepoškodí vlákna. Uteráky na ruky alebo tvár by sa mali prať každé dva alebo tri dni, zatiaľ čo tie na utieranie tela by sa mali prať aspoň raz týždenne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sedem príznakov, že váš uterák potrebuje výmenu

Skladujete takto tu uteráky? Je to zlé pre vaše zdravie

The post Vešať uteráky na tomto mieste je zlý nápad. Mohlo by sa vám to vypomstiť. Ide o zdravie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie