Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmem si z kuchyne a zrolujem sa do guličky. Nikdy nemám problém so špinavým grilom

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Halfpoint). Špinavý gril je skutočným utrpením asi pre každého, kto mal niekedy to potešenie ho uviesť do poriadku. Najmä ak sme to neurobili hneď po vychladnutí, ale odkladali sme to o týždeň, mesiac alebo…. osem. Po takomto čase sa môže zdať, že rošt je nemožné vyčistiť. Dá sa to […]
Menej ako 1 min. min.

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Halfpoint).

Špinavý gril je skutočným utrpením asi pre každého, kto mal niekedy to potešenie ho uviesť do poriadku. Najmä ak sme to neurobili hneď po vychladnutí, ale odkladali sme to o týždeň, mesiac alebo…. osem. Po takomto čase sa môže zdať, že rošt je nemožné vyčistiť. Dá sa to však zvládnuť. Ako rýchlo vyčistiť gril?

Ako čistíte svoj gril?
Foto: shutterstock.com/Halfpoint

Ako čistíte svoj gril? Každý, kto to aspoň raz urobil, dobre vie, že je to jedna z tých povinností, ktoré sa neoplatí odkladať. Často si však tento problém nechávame na neskôr. A keď to príde, ľujeme, že sme to odkladali. Vtedy nám stačilo prejsť po rošte hubkou s prostriedkom na umývanie riadu. Teraz už táto záležitosť nebude taká jednoduchá. Ale dá sa to zvládnuť. A nepotrebujeme žiadne prípravky z obchodu.

Ako čistíte svoj gril? Nemusíte letieť do obchodu

V supermarketoch si môžeme kúpiť celý rad tekutín, práškov a pomôcok, ktoré nám pomôžu vyčistiť náš gril. Tie však môžu stáť veľa peňazí a nie vždy fungujú veľmi dobre. Treba si tiež uvedomiť, že takéto výrobky môžu byť silne chemické a počas aplikácie môžu dráždiť dýchacie cesty.

Ukázalo sa, že na čistenie grilu vôbec nemusíme chodiť do obchodu. To, čo potrebujeme, už pravdepodobne máme doma. Nevyžaduje si použitie zbytočných chemikálií a funguje na mechanickej báze. Aby ste si uľahčili prácu, najmä ak ste gril nečistili niekoľko mesiacov, oplatí sa rošt poriadne namočiť. Pomôže vám teplá voda a prostriedok na umývanie riadu alebo ocot, ktorý môžete použiť aj na čistenie grilu. Ďalšou možnosťou je pripraviť si pastu z jedlej sódy a vody. Túto pastu naneste na gril a po niekoľkých chvíľach začnite pracovať na mechanickej časti.

Ako rýchlo vyčistiť gril? Vezmite z kuchyne a zrolujte do guličky

Stačí odtrhnúť kúsok, zrolovať ho do guľôčky a potrieť ním rošt.
Foto: shutterstock/J.J. Gouin

Namočený rošt môžeme ošetriť špeciálnou kefou. Takúto kefu sa však nemusíme kupovať. Dokonale tu totiž poslúži aj najobyčajnejší alobal. Nájdeme ho prakticky v každej domácnosti, najmä počas grilovacej sezóny. Oplatí sa ho používať na čistenie grilu. Stačí odtrhnúť kúsok, zrolovať ho do guľôčky a potrieť ním rošt. Takto si poradíte aj s pripečenými nečistotami. Nakoniec rošt jednoducho vyčistite teplou vodou s prostriedkom na umývanie riadu a dôkladne opláchnite.

Aby ste sa vyhli takýmto nepríjemnostiam v budúcnosti, odporúča sa postarať sa o gril vopred. Je dobré ho vyčistiť hneď, ako vychladne. Prípadne na druhý deň. Čakanie niekoľko mesiacov vám nepomôže ušetriť čas pri jeho čistení hneď po začiatku sezóny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Alobal v diaľkovom ovládači televízora? Nie je to vtip, ale spoľahlivý trik. Musíte to vedieť

Na čelné sklo auta rozložte hliníkovú fóliu. Keď nastúpite, poďakujete sa za tento trik

The post Vezmem si z kuchyne a zrolujem sa do guličky. Nikdy nemám problém so špinavým grilom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie