Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmite alobal a vložte ju do diaľkového ovládača. Problém tisícov Slovákov zmizne rýchlosťou svetla

27.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/guteksk7 shutterstock/Cristina Nakamura). Alobal je jedným z najužitočnejších výrobkov v našej kuchyni. Najčastejšie ju používame na pečenie alebo balenie potravín. Nie každý však vie, že má aj mnoho ďalších využití. A jedným z nich je aj to, ktoré súvisí s diaľkovým ovládaním. Alobal sa tu výborne hodí. Jednoducho z […]
Menej ako 1 min. min.

27.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/guteksk7 shutterstock/Cristina Nakamura).

Alobal je jedným z najužitočnejších výrobkov v našej kuchyni. Najčastejšie ju používame na pečenie alebo balenie potravín. Nie každý však vie, že má aj mnoho ďalších využití. A jedným z nich je aj to, ktoré súvisí s diaľkovým ovládaním.

Alobal sa tu výborne hodí. Jednoducho z nej odtrhnite kúsok, zrolujte ju a vložte do diaľkového ovládača spolu s batériami AAA.
Foto: shutterstock/guteksk7 shutterstock/Cristina Nakamura

Alobal sa nachádza prakticky v každej domácnosti. Stojí len pár zlotých a môže pomôcť pri mnohých veciach. Mnohí ľudia ju používajú na vystielanie žehliacej dosky, aby zvýšili výkonnosť žehličky, a niektorí ju hádžu do umývačky riadu, aby lepšie vyčistili hrdzavý príbor. Iní si ňou každú sezónu vystielajú balkónové zábradlie. Ale o tom až na konci.

Alobal v diaľkovom ovládači rieši nepríjemný problém

Nie každý však vie, že alobal funguje aj v obývačke. Práve tam sa zvyčajne nachádza televízor a diaľkový ovládač a s tým súvisí aj trik, ktorý dnes opisujeme. Aby diaľkové ovládanie fungovalo, potrebujete batérie. Tu už nie je žiadne prekvapenie. Pre rôzne zariadenia však potrebujeme rôzne batérie. V diaľkových ovládačoch zvyčajne nájdeme klasické „hrubé“ batérie, teda tie s označením AA. Keď diaľkové ovládanie zlyhá, bežíme pre nové batérie. Tie hrubšie však nie sú vždy po ruke. Ukázalo sa, že do diaľkového ovládača možno vložiť „tenké“ batérie typu AAA a bude fungovať.

Alobal sa tu výborne hodí. Jednoducho z nej odtrhnite kúsok, zrolujte ju a vložte do diaľkového ovládača spolu s batériami AAA.Alobal sa tu výborne hodí. Jednoducho z nej odtrhnite kúsok, zrolujte ju a vložte do diaľkového ovládača spolu s batériami AAA.Alobal sa tu výborne hodí. Jednoducho z nej odtrhnite kúsok, zrolujte ju a vložte do diaľkového ovládača spolu s batériami AAA. Fólia by mala byť umiestnená v medzere medzi koncom batérie a pružinou, ktorá slúži ako kábel. Ak umiestnite alobal dostatočne úhľadne, aby sa nič nekývalo, aj príliš malá batéria bude v diaľkovom ovládači plniť svoju úlohu a vy budete môcť sledovať svoje obľúbené televízne programy.

Alobal je jedným z najužitočnejších výrobkov v našej kuchyni. Najčastejšie ju používame na pečenie alebo balenie potravín.
Foto: Súkromný archív

Alobal – iné použitie ako na varenie

Alobal sa dá použiť aj na iné činnosti, ktoré nám niekedy nedajú spať. Kde sa ju oplatí použiť?

Ukázalo sa, že dokonale vyčistí grilovací rošt. Stačí ho zrolovať do guľôčky a potrieť ním rošt. Je to dobrá náhrada za drôtenú utierku, ktorá sa ľahko rozpadá.

Alobal zabraňuje elektrizovaniu oblečenia. Stačí hodiť niekoľko zrolovaných guľôčok do práčky.

Skvele funguje aj na vodný kameň, ktorý sa usadzuje na armatúrach. Tu by ste však mali vyskúšať jej účinok na neviditeľnej časti. Môže totiž poškriabať niektoré povrchy.

Hliníková fólia odpudzuje vtáky. Omotajte ju okolo balkónových zábradlí.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zrolujte alobal do gule a umiestnite ho do kúpeľne. Po tomto nepríjemnom probléme nezostane žiadna stopa

Zabaľte si chodidlá na 30 minút do alobalu. Pocítite skvelé účinky

The post Vezmite alobal a vložte ju do diaľkového ovládača. Problém tisícov Slovákov zmizne rýchlosťou svetla appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie