Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmite si 5€ a bežte do lekárne. Holubia invázia sa skončí rýchlejšie, ako stihneš napočítať do troch

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Vechterova Valeria). Holuby sú pre majiteľov balkónov skutočnou nepríjemnosťou. Vyskytujú sa na zábradlí a nábytku, robia hluk a neporiadok. Mnohí ľudia sa s nimi snažia bojovať stovkami spôsobov, a oni sa tvrdohlavo vracajú. Je tu však jedna vec, na ktorú ste možno nepomysleli. Môže holuby nadobro vyhnať a stojí […]
2 min.

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Vechterova Valeria).

Holuby sú pre majiteľov balkónov skutočnou nepríjemnosťou. Vyskytujú sa na zábradlí a nábytku, robia hluk a neporiadok. Mnohí ľudia sa s nimi snažia bojovať stovkami spôsobov, a oni sa tvrdohlavo vracajú. Je tu však jedna vec, na ktorú ste možno nepomysleli. Môže holuby nadobro vyhnať a stojí menej ako 5€ .

Holuby sú pre majiteľov balkónov skutočnou nepríjemnosťou. Vyskytujú sa na zábradlí a nábytku, robia hluk a neporiadok.
Foto: Shutterstock/Vechterova Valeria

Ako sa zbaviť holubov z balkóna? Niektoré spôsoby sú humánnejšie, iné menej. Neschvaľujeme trávenie vtákov jedom. Vieme, aký veľký problém môžu predstavovať, ale sme jednoznačne za to, aby sa s nimi zaobchádzalo „humánne„, t. j. pomocou plašičov. Niektorí ľudia uprednostňujú najprirodzenejšiu možnosť, t. j. zamestnať mačku, ktorá aj cez okno alebo balkónové dvere dokáže holuby odradiť od organizovania stretnutí. Je však nezodpovedné zaobstarať si mačku len preto, aby ste vyplašili vtáky z balkóna. Čo teda môžeme urobiť inak?

Holuby na balkóne sú nočnou morou. Ako sa s nimi vysporiadať?

Holuby na balkóne možno odradiť pomocou komerčne dostupných doplnkov, ako sú napríklad hroty. Tie však môžu predstavovať nebezpečenstvo aj pre domácich, najmä pre deti. Niektorí ľudia si na balkónové zábradlie umiestňujú umelé vrany, ktoré holuby odradia. Tieto riešenia si však vyžadujú špeciálnu objednávku cez internet alebo návštevu záhradníctva či obchodu pre domácich majstrov.

Spôsoby liečby holubov, ktoré sa často skúšajú, zohľadňujú pachy. Tieto vtáky nemajú veľmi radi intenzívne vône, preto môžeme pravidelne utierať zábradlie a podlahy napríklad odvarom z vody, niekoľkých kvapiek éterického oleja a trochy prostriedku na umývanie riadu (potom budeme mať navyše čistý balkón). Niektorí ľudia používajú aj ocot.

Ako odplašiť holuby z balkóna bez väčších problémov a nákladov? Mnohé vtáky vrátane holubov nemajú radi, keď niečo odráža svetlo.
Foto: shutterstock/Colin Seddon

Ako sa vysporiadať s holubmi? Pomôžu vám veci z lekárne

Ako odplašiť holuby z balkóna bez väčších problémov a nákladov? Mnohé vtáky vrátane holubov nemajú radi, keď niečo odráža svetlo. Ako plašič teda dokonale poslúži akýkoľvek lesklý predmet. Niektorí ľudia na to používajú alobal, iní sa rozhodnú pre trochu trvalejšie riešenie, napríklad „tepelnú“ deku z lekárničky. Alebo ju kúpite v každej lekárni za menej ako 5€. Stačí ju nastrihať na pásiky a priviazať na rôzne miesta na balkóne, prípadne z nej môžete vyrobiť bambuľky. Holuby nebudú mať odvahu nás navštíviť. Medzi ďalšie spôsoby, ako holuby odohnať, patrí zavesenie balónov alebo, čo si vyžaduje trochu viac práce a peňazí, pletivo na balkóny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmiešajte s vodou a nastriekajte na balkón. Holuby v panike utečú

Holuby už nikdy nebudú sedieť na balkóne. Stačí si kúpiť tento výrobok v lekárni, rozrezať a zavesiť

The post Vezmite si 5€ a bežte do lekárne. Holubia invázia sa skončí rýchlejšie, ako stihneš napočítať do troch appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie