Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmite si hrsť z kuchyne a posypte ňou okolo rastlín. Mravce si okamžite zbalia kufre a do záhrady sa už nevrátia

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Objavili sa vo vašom dome mravce? Alebo možno zaútočili na záhradu, ktorá teraz vyzerá ako ich kráľovstvo? Namiesto toho, aby ste behali do záhradkárstva pre hotové výrobky, skúste sa škodcov zbaviť doma. Je to lacné, ekologické a predovšetkým efektívne. Domáci liek na mravce v záhrade.Foto: shutterstock/FotoHelin Mravce sa […]
Menej ako 1 min. min.

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin).

Objavili sa vo vašom dome mravce? Alebo možno zaútočili na záhradu, ktorá teraz vyzerá ako ich kráľovstvo? Namiesto toho, aby ste behali do záhradkárstva pre hotové výrobky, skúste sa škodcov zbaviť doma. Je to lacné, ekologické a predovšetkým efektívne.

Domáci liek na mravce v záhrade.
Foto: shutterstock/FotoHelin

Mravce sa vyskytujú v rodinných domoch aj v bytových domoch. Do bytov vstupujú, pretože hľadajú potravu, vlhkosť a bezpečné miesto na založenie kolónie. Dostanú sa cez okná, dvere a škáry v budovách. Nie je ľahké sa ich zbaviť, pretože zvyšky jedla na ne pôsobia ako magnet. Existuje spôsob, ako sa ich zbaviť raz a navždy.

Domáci liek na mravce doma. Siahnite po kuchynskom produkte

Ak nechcete do svojho domova prilákať mravce, musíte ho udržiavať v čistote. Ako návnada na nich pôsobia omrvinky z chleba či rozliaty džús. Keď zbadáte hmyz, pozrite sa, kde sa potuluje. Väčšinou sa pohybujú v skupine, s charakteristickým hadím vzorom. Skontrolujte, či ich cesta nevedie k zvyškom jedla, na ktoré ste zabudli, alebo k košu plnému odpadu.

Najlepší spôsob, ako vyhnať škodcov, je použiť produkty z vašej kuchynskej skrinky. Mravce nezabijú, len ich prinútia vybrať si inú cestu a prestať sa objavovať vo vašom byte. Vezmite soľ a štedro ňou posypte cestičky a hniezdo hmyzu. Nechajte to niekoľko dní a po červoch nezostane žiadna stopa. Soľ môžete nahradiť aj sódou bikarbónou .

Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova?
Foto: shutterstock.com/Cherkas

Domáci liek na mravce v záhrade. Okolo rastlín nasypte jednu koreninu

Na jednej strane sú mravce v záhrade užitočné, pretože roznášajú semená a čistia podstielku od organického odpadu. Na druhej strane poškodzujú rastliny, ak sa ich kolónia nachádza priamo pri koreňovom systéme. Môžu spôsobiť aj lysiny na trávniku. Niet divu, že tento hmyz nechceme vidieť ani doma, ani na záhrade. Ak sa ich chcete zbaviť, oplatí sa vysadiť rastliny, ktoré svojim zápachom odpudzujú škodcov.

Patrí medzi ne bazalka, tymian, levanduľa, rozmarín a mäta. Mravce tiež nemajú radi vôňu škorice a kávy. Nasypte korenie okolo rastlín a vytvorí to akúsi bariéru, cez ktorú sa bude hmyz báť prekročiť. Vďaka tomu si zvolia inú cestu a nepriblížia sa k územiu oddelenému škoricou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Krvná skupina, ktorú kliešte nemajú radi. Títo ľudia majú šťastie

Už vliezli do záhrad a napádajú úrodu. Zakročte, inak nič nevyrastie

The post Vezmite si hrsť z kuchyne a posypte ňou okolo rastlín. Mravce si okamžite zbalia kufre a do záhrady sa už nevrátia appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie