Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmite si papierové vrecko a zaveste ho na balkón. Než sa nazdáte, nepríjemný problém zmizne na celé leto.

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Osy, ktoré sa potulujú po terase, balkóne alebo záhrade, môžu byť nepríjemné a znemožňujú nám vychutnať si relax v prírode. Ako odohnať osy pomocou domáceho prostriedku? Stačí na to triviálny trik. Osy, ktoré sa potulujú po terase, balkóne alebo záhrade, môžu byť nepríjemné a znemožňujú nám vychutnať […]
Menej ako 1 min. min.

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Osy, ktoré sa potulujú po terase, balkóne alebo záhrade, môžu byť nepríjemné a znemožňujú nám vychutnať si relax v prírode. Ako odohnať osy pomocou domáceho prostriedku? Stačí na to triviálny trik.

Osy, ktoré sa potulujú po terase, balkóne alebo záhrade, môžu byť nepríjemné a znemožňujú nám vychutnať si relax v prírode
Foto: Súkromný archív

Osy sú síce nepochybne užitočné, ale aj únavné a nepríjemné. Ich prítomnosť v nás vyvoláva nepríjemné pocity, najmä zo strachu z bolestivého uhryznutia. Asi každý vie, že osy, podobne ako sršne, je lepšie nedráždiť. Ako sa zbaviť ôs? Vyskúšajte tento domáci prostriedok.

Ako odpudzovať osy domácimi metódami? Pozrite sa, čo účinne odpudzuje osy a včely

Pasce majú tú nevýhodu, že môžu prilákať aj iný, oveľa menej nepríjemný hmyz, napríklad včely. Takisto nemá zmysel pri pohľade na osy utekať alebo sa vzdať odpočinku. Ako odplašiť osy pomocou domácich metód? Na pomoc prichádza trik s papierovým vreckom. Osie hniezdo pripomína oválnu štruktúru z belavého, sivého alebo žltkastého papiera. Hmyz si ho vyrába prežúvaním celulózy zozbieranej zo starého dreva. Zriedkavo sa približujú aj k hniezdam iného hmyzu. Využite tieto informácie na to, aby ste odradili osy, ktoré sa zdržiavajú v okolí vašej terasy alebo balkóna.

Na vytvorenie „falošného hniezda“ stačí použiť papierové vrecko, ktoré môžete dostať napríklad v obchode pri nákupe alebo v reštaurácii pri objednávke jedla so sebou. Mierne ho rozdrvte, aby sa ľahšie tvarovalo. Vytvarujte ho do gule, ktorá sa smerom hore zužuje. Otvor zaistite niťou alebo povrázkom a potom ho pripevnite na balkón, okno alebo terasu dnom nahor, aby pripomínal hniezdo iného hmyzu.

Na vytvorenie „falošného hniezda“ stačí použiť papierovú tašku, ktorú môžete dostať napríklad v obchode pri nákupe alebo v reštaurácii pri objednávke jedla so sebou.
Foto: shutterstock.com/Piotr Velixar

Ako odradiť osy zo záhrady? Vysaďte tieto rastliny a vyhnú sa vášmu domu zďaleka

Niektorí ľudia radia vysadiť v záhrade alebo na balkóne bazalku, tymián, mätu, cesnak, majoránku a pri oddychu vonku siahnuť po eukalyptovom a čajovníkovom esenciálnom oleji. Tieto pre osy nepríjemné vône zabezpečia, že sa nebudú zdržiavať v okolí. Predovšetkým nezabudnite zabezpečiť nádoby na odpad a uistite sa, že sú vzduchotesné, a pri organizovaní záhradnej párty alebo relaxácii na balkóne zakryte sladké a voňavé dobroty, aby ich vôňa nepriťahovala pozornosť nepríjemného hmyzu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Každoročný problém je opäť na stole. Osy útočia. Ako proti nim bojovať?

Ošúpte ich, zjedzte a šupky rozložte po záhrade. Žiadne osy sa neobjavia a budete si pokojne relaxovať na slniečku

The post Vezmite si papierové vrecko a zaveste ho na balkón. Než sa nazdáte, nepríjemný problém zmizne na celé leto. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie