Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmite si z kuchyne a vklepte si do nechtov po kvapke. Prestanú sa štiepiť a budú tvrdé ako skala

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeny Savchenko). Ak sa pýtate, čo je dobré na lámavé nechty, odpoveď nenájdete v drogérii, ale v kuchyni. Tam nájdete spoľahlivé výrobky, ktoré platničku nechtov nielen posilnia a vyživia, ale zároveň ju urobia lesklou a bez zafarbenia. Čo budete potrebovať? Čo chýba v tele, keď sa nechty lámu?Foto: shutterstock/Evgeny […]
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeny Savchenko).

Ak sa pýtate, čo je dobré na lámavé nechty, odpoveď nenájdete v drogérii, ale v kuchyni. Tam nájdete spoľahlivé výrobky, ktoré platničku nechtov nielen posilnia a vyživia, ale zároveň ju urobia lesklou a bez zafarbenia. Čo budete potrebovať?

Čo chýba v tele, keď sa nechty lámu?
Foto: shutterstock/Evgeny Savchenko

Krehké nechty sú problémom, ktorý postihuje mnoho ľudí. Ako posilniť nechtovú platničku, aby bola menej náchylná na lámanie a poškodenie? Namiesto používania krémov a iných výrobkov z drogérií používajte domáce prostriedky. Bude to lacné, účinné a bezproblémové.

Čo chýba v tele, keď sa nechty lámu? Majte to na pamäti

Lámanie nechtov je problém, ktorý môže mať rôzne príčiny. Nezanedbateľná je nevhodná strava, nedostatok živín, ale aj stres, obhrýzanie, zlá starostlivosť alebo nevhodný styling. Aj častý kontakt s chemikáliami v domácnosti, môže výrazne oslabiť nechtovú platničku a spôsobiť jej odlúpenie a zlomenie. Preto nezabudnite pri čistení vždy nosiť rukavice. Obohaťte svoju stravu o vitamíny B a F, plus zinok, draslík, horčík a železo a rýchlo si všimnete rozdiel. Okrem toho zaveďte domáce ošetrenie. Na čo sa najlepšie zamerať?

Čo je dobré na lámavé nechty

Hoci si olejovanie zvyčajne spájame predovšetkým so starostlivosťou o vlasy, je ideálne aj na nechty. Samotné ošetrenie je mimoriadne jednoduché a tiež finančne nenáročné. Nemusíte kupovať žiadny špeciálny olej z drogérie, pretože rovnako dobre poslúžia aj kuchynské oleje ako napríklad repkový, kokosový, ľanový, olivový alebo ricínový olej z lekárne. Na každý necht naneste doslova kvapku, dôkladne vmasírujte aj do kožičky a počkajte, kým sa vstrebe. Prvé účinky zaznamenáte okamžite. Vaše nechty budú vyživené a lesklé a kožtičky zmäknuté.

Ako posilniť krehké a lámavé nechty? Domáca teplá kúra

Hoci si olejovanie zvyčajne spájame predovšetkým so starostlivosťou o vlasy, je ideálne aj na nechty.
Foto: shutterstock/kazmulka

Pre ešte lepšie výsledky môžete použiť teplý olej. Neohrievajte ho priamo v hrnci na sporáku, ale pomocou vodného kúpeľa. Ide o to, aby nebol horúci, ale len vlažný. Ak bojujete so zmenou farby, môžete pridať niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, ktorá nechty ešte viac zosvetlí. Používajte rovnaký spôsob, ako by ste to robili za studena. Potom si do rúk, platničky a kožičky vklepte svoj obľúbený krém, najlepšie hydratačný. Môžete ho aplikovať aj denne. Už po dvoch týždňoch budú vaše nechty výrazne pevnejšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Boli by ste prekvapení, aký typ manikúry poškodí vaše nechty najmenej. Vôbec nie gél lak

Rýchly spôsob posilnenia nechtov. Len 1 euro a môžete sa zbaviť poškodení aj po gél laku

The post Vezmite si z kuchyne a vklepte si do nechtov po kvapke. Prestanú sa štiepiť a budú tvrdé ako skala appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie