Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmite štvrtinu šálky a naneste na pokožku. Maska z tohto letného ovocia upokojí začervenanie a hydratuje pokožku

20.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pavel Rumme). Sezóna lesných plodov na Slovensku začína zvyčajne v polovici júna a ich skutočnú hojnosť môžeme pozorovať v júli. Je to ideálny čas na prípravu domácej bobuľovej kozmetiky, ktorá bude mať pozitívny vplyv na náš vzhľad. Domáca čučoriedková maska ​​pomôže pleť hydratovať, rozjasniť a upokojiť začervenanie. Ako ju […]
Menej ako 1 min. min.

20.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pavel Rumme).

Sezóna lesných plodov na Slovensku začína zvyčajne v polovici júna a ich skutočnú hojnosť môžeme pozorovať v júli. Je to ideálny čas na prípravu domácej bobuľovej kozmetiky, ktorá bude mať pozitívny vplyv na náš vzhľad. Domáca čučoriedková maska ​​pomôže pleť hydratovať, rozjasniť a upokojiť začervenanie. Ako ju pripraviť?

Čučoriedková maska ​​– prírodná hydratačná kozmetika.
Foto: shutterstock/Pavel Rumme

Bobule sú plody produkované mnohými rôznymi rastlinami. Hovorovo tak nazývame aj plody čučoriedky, trvácej rastliny z čeľade vresovcovité.

Je nielen lahodným prvkom dezertov a večerí, ale aj cennou zložkou kozmetiky. Môžete z nich pripraviť napríklad fantastickú pleťovú masku. Ako na to a aké účinky získame?

Čučoriedková maska ​​– prírodná hydratačná kozmetika

Čerstvé ovocie a zelenina sú vhodné nielen na prípravu chutných jedál, ale aj do prírodnej kozmetiky. Z čučoriedok sa dá napríklad vyrobiť výživná pleťová maska. Domáca čučoriedková maska ​​rozžiari pleť, vyrovná jej tón a pomôže ju vyhladiť. Vďaka nej bude pleť vyzerať sviežejšie a žiarivejšie, bude napnutejšia.

Maska z čučoriedok pomôže upokojiť začervenanie a vďaka antioxidantom dokáže oddialiť proces starnutia a zredukovať jemné vrásky. Má tiež antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Čučoriedková maska ​​je navyše vhodná aj pre pleť so sklonom k ​​akné.

Domáca čučoriedková maska ​​– ako ju pripraviť?

Čučoriedkovú masku si ľahko pripravíte aj sami. Je to fantastický spôsob, ako zvlhčiť a vyživiť pokožku, ako aj upokojiť akékoľvek podráždenie. Na jej prípravu potrebujete len ¼ šálky čučoriedok, lyžičku medu a 2 polievkové lyžice prírodného jogurtu. Bobule sa musia dôkladne opláchnuť a potom rozdrviť vidličkou. Potom pridajte jogurt a med a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.

Hotovú masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť pätnásť minút. Po tejto dobe treba masku z bobúľ opláchnuť vlažnou vodou. Najlepšie je túto skrášľovaciu kúru vykonávať v domácom oblečení alebo si dávať pozor na to, čo si oblečiete. Bobule môžu účinne zafarbiť materiál.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyberte cmar z chladničky a naneste ho na vlasy. Je to kondicionér. Každý by to mal vedieť

Stojí 3 eurá a funguje ako botox na vlasy za 50 eur. Naneste na pramene a dosiahnete efekt ako v salóne

The post Vezmite štvrtinu šálky a naneste na pokožku. Maska z tohto letného ovocia upokojí začervenanie a hydratuje pokožku appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie