Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vezmite z kuchyne a posypte ňou kocku. Zbavíte sa buriny a machu rýchlejšie, ako by ste dokázali napočítať do troch

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vladdon). Dlažobné kocky často používame v záhradnom dizajne. Je však, žiaľ, vystavená machu alebo burine, ktorá v nej rastie. A to spôsobuje, že celá vec vyzerá nevzhľadne. Ako môžeme s týmto problémom bojovať? Ako zvyčajne, na pomoc nám prichádzajú rôzne domáce prostriedky, ktoré sú nielen lacné, ale aj veľmi […]
Menej ako 1 min. min.

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vladdon).

Dlažobné kocky často používame v záhradnom dizajne. Je však, žiaľ, vystavená machu alebo burine, ktorá v nej rastie. A to spôsobuje, že celá vec vyzerá nevzhľadne. Ako môžeme s týmto problémom bojovať? Ako zvyčajne, na pomoc nám prichádzajú rôzne domáce prostriedky, ktoré sú nielen lacné, ale aj veľmi účinné. Pri ich používaní však musíme mať na pamäti niekoľko dôležitých pravidiel.

Dlažobné kocky často používame v záhradnom dizajne. Je však, žiaľ, vystavená machu alebo burine, ktorá v nej rastie.
Foto: shutterstock/vladdon

Nie je tajomstvom, že mechanické odstraňovanie buriny z dlažby je časovo veľmi náročné. Hoci takáto metóda prináša požadované výsledky, zvyčajne hľadáme spôsoby, ako sa s problémom vysporiadať oveľa rýchlejšie. Ako sa teda môžeme rýchlo a účinne zbaviť machu a buriny z dlažby? Ukazuje sa, že lacné a domáce spôsoby sú veľmi účinné. Jedna z najúčinnejších a najobľúbenejších metód zahŕňa použitie octu. V tomto prípade si pripravíme špeciálny sprej.

Ako sa zbaviť machu a buriny z dlažby? Pomôže vám prípravok z kuchynskej linky

Ako ho vyrobíte? Je to veľmi jednoduché! Tu je recept krok za krokom. Najprv vytvorte roztok octu a vody v pomere 2:1. Treba poznamenať, že čím je burina staršia, tým vyššia koncentrácia octu je potrebná. Následne ním kocku hojne postriekame. Kyselina obsiahnutá v octe spôsobí, že lišajník vyschne a odumrie spolu s koreňmi. Treba však poznamenať, že takýto postrek by sa mal vykonávať v suchý, bezveterný deň, keď je teplota vzduchu nad 15 stupňov Celzia. Okrem toho je dobré skontrolovať predpoveď počasia na najbližšie obdobie. Po postreku by nemalo pršať aspoň 24 hodín. Dážď spláchne a zriedi ocot, takže sa nedostaví požadovaný účinok. Na druhej strane, ak burina opäť vyrastie, oplatí sa postrek opakovať každý týždeň.

Ďalšia obľúbená metóda zahŕňa použitie kuchynskej soli. V tomto prípade za slnečného dňa bez dažďa posypeme soľou priamo rastliny.
Foto: Súkromný archív

Vezmite z kuchyne a posypte ňou kocku. Obľúbený problém rýchlo zmizne

Ďalšia obľúbená metóda zahŕňa použitie kuchynskej soli. V tomto prípade za slnečného dňa bez dažďa posypeme soľou priamo rastliny. Potom ju postriekame vodou. Môžeme si tiež pripraviť špeciálny roztok (na 3 dávky vody – 1 dávka soli). Ten nastriekame na kocky, na ktorých sa objavil lišajník. Rovnako ako v predchádzajúcom prípade, aj tu musíme pamätať na pravidlá. Ošetrenie by sa malo vykonávať v deň bez dažďa a vetra. V opačnom prípade nemusia byť účinky nášho konania uspokojivé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozpúšťa burinu až ku koreňom. Pridajte do octu a postriekajte

Tento postrek na prasličku roľnú je spoľahlivý. Nastriekajte ho na burinu. V okamihu zmizne

The post Vezmite z kuchyne a posypte ňou kocku. Zbavíte sa buriny a machu rýchlejšie, ako by ste dokázali napočítať do troch appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie