Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vhoďte ju do práčky a nastavte program. Zabudnite na zápach a vodný kameň. Vaša bielizeň bude svieža ako nikdy predtým

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov). Ak chcete, aby vaše oblečenie stále sviežo voňalo, musíte práčku pravidelne čistiť. Namiesto špeciálnych tekutín však vyskúšajte túto domácu metódu. Je rýchla a rovnako účinná. Jediné, čo musíte urobiť, je vložiť do bubna jeden výrobok. Ako vyčistiť práčku? Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov Práčka sa nachádza v každej domácnosti, ale aby […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov).

Ak chcete, aby vaše oblečenie stále sviežo voňalo, musíte práčku pravidelne čistiť. Namiesto špeciálnych tekutín však vyskúšajte túto domácu metódu. Je rýchla a rovnako účinná. Jediné, čo musíte urobiť, je vložiť do bubna jeden výrobok.

Ako vyčistiť práčku?
Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov

Práčka sa nachádza v každej domácnosti, ale aby správne fungovala, je potrebné ju vyčistiť a odstrániť z nej vodný kameň. V opačnom prípade bude bielizeň nepríjemne zapáchať a práčka sa môže pokaziť. Našťastie stačí domáci prostriedok a bude ako nová.

Ako vyčistiť práčku? Tableta do umývačky sa vám bude hodiť

Nepravidelné čistenie práčky vedie k tvorbe vodného kameňa, ako aj k rastu plesní a húb. Postup vykonávajte raz za mesiac a zlepšíte účinnosť a výkon spotrebiča. Ukazuje sa však, že nemusíme míňať peniaze na prípravky z obchodu. Stačí, ak siahneme po tablete do umývačky riadu. Znie to smiešne, ale naozaj to funguje.

Málokto vie, že tento výrobok je skvelý na čistenie bubna práčky. Stačí vhodiť dve tablety a nastaviť program na 60 stupňov.
Foto: shutterstock/PeterVrabel

Tablety do umývačky riadu obsahujú fosfáty, ktoré sú zodpovedné za zmäkčovanie vody, chemické látky na ničenie baktérií a plesní a polykarboxyláty na odstraňovanie vodného kameňa. Málokto vie, že tento výrobok je skvelý na čistenie bubna práčky. Stačí vhodiť dve tablety a nastaviť program na 60 stupňov. Tým sa práčka osvieži a zbaví sa nepríjemných pachov.

Ako odstrániť vodný kameň z práčky pomocou domáceho triku? Tento domáci trik je lacný a účinný

Ďalším spôsobom, ako osviežiť práčku, je použitie octu. Jednoducho nalejte dve šálky do bubna a nastavte program na 90 stupňov Celzia. Prípadne pridajte tri čajové lyžičky kyseliny citrónovej a spotrebič nielen odvápnite, ale zbavíte ho aj nepríjemného zápachu. Nezabudnite tiež pravidelne čistiť filter, pretože práve v ňom sa zhromažďujú nečistoty a voda, ako aj drobné predmety, ktoré vám napríklad vypadnú z vreciek nohavíc.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto tlačidlo má každá práčka. Uľahčuje čistenie a odstraňuje nepríjemné pachy

„Skákajúca“ práčka je znakom toho, že ste to prehnali. Je to častá chyba. Môžete ju rýchlo odstrániť

The post Vhoďte ju do práčky a nastavte program. Zabudnite na zápach a vodný kameň. Vaša bielizeň bude svieža ako nikdy predtým appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie