Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Atentát na Fica nie je podľa Káčera nič mimoriadne a vraj sa niečo také stáva aj v lepších rodinách.

www.slovanskenoviny.sk/rss Bývalý šéf slovenskej diplomacie, militantný vojnový štváč v službách globalistov, USA a NATO dokonca vyhlásil, že páchateľ pokusu o úkladnú vraždu Cintula je chudák a neborák, a hanba nie je tento brutálny zločin, ale že si niekto na polícii dovolil spraviť video, v ktorom sa atentátnik priznal, že jeho konanie malo politický motív. Bývalý […]
7 min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Bývalý šéf slovenskej diplomacie, militantný vojnový štváč v službách globalistov, USA a NATO dokonca vyhlásil, že páchateľ pokusu o úkladnú vraždu Cintula je chudák a neborák, a hanba nie je tento brutálny zločin, ale že si niekto na polícii dovolil spraviť video, v ktorom sa atentátnik priznal, že jeho konanie malo politický motív.

Bývalý minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a člen Trilaterálnej komisie Rastislav Káčer vystúpil počas diskusiie organizovanej stranou Demokrati za účasti bývalého vodca sekty „Za slušné Slovensko“ Juraja „Sorosovho syna“ Šeligu a niekdajšieho ministra obrany SR Jaroslava Naďa, kde všetci traja pokračovali v rozsievaní nenávisti a hecovaní spoločnosti, napriek tomu, že v stredu 15. mája 2024 prišiel takmer o život predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SSD), keď na neho 5-krát vystrelil ideologicky sfanatizovaným priaznivec prezidentky SR Zuzany Čaputovej, bývalého prezidentského kandidáta Ivana Korčoka a súčasnej opozície na čele s progresívnymi liberálmi.

Rozštěpení slovenské společnosti na Slovensku se nejen nezastavilo, ale podle posledních informací se mohutně prohlubuje, a to nejen kvůli tomu, že návrh Zuzany Čaputové a Petera Pellegriniho na svolání tzv. kulatého stolu zástupců všech politických stran na Slovensku na uklidnění situace se nakonec asi konat nebude, protože ideově-politické rozdělení na Slovensku a hradby animozity jsou obrovské.

Jsou tak obrovské, že atentát na Roberta Fica se ukazuje nikoliv jako apel a nástroj na uklidnění politického boje, ale právě naopak jako mohutný katalyzátor, který nenávist a rozkol ještě více prohloubil. Potvrzuje to autentické video z předvolebního mítinku slovenské mimoparlamentní strany Demokrati, v jejímž čele je bývalý slovenský ministr obrany Jaroslav Naď, současný poradce české ministryně obrany Jany Černochové.

A jedním z hostů mítinku byl Rastislav Káčer, bývalý slovenský velvyslanec v USA, bývalý ministr zahraničí ve vládě Eduarda Hegera a současný člen americké Trilaterální komise. A právě Káčer v panelové diskusi [1] překročil nemyslitelnou hranici, když začal normalizovat pachatele atentátu a přirovnávat ho k nějakému bezprizorními chudákovi, který kradl v supermarketu a někdo ho bez jeho dovolení natáčel mobilním telefonem a ta nahrávka poté byla uniknuta na veřejnost, a to prý s cílem, aby poškodila opozici. Přesně tu opozici, na jejíž demonstrace proti Ficově vládě pachatel prokazatelně chodil.

To je prý ta největší hanba, která se stala, nikoliv prý poučování Roberta Kaliňáka o tom, že se všichni musí uklidnit. Káčer dokonce prohlásil poznámku, že atentáty se prý stávají i v lepších rodinách, ale nikdo nemá právo takto strkat někomu mobilní telefon před obličej na chodbě policejní služebny a tu nahrávka potom nechat uniknout a šířit. To je prý ta největší hanba.

Bývalý ministr zahraničí a ex-velvyslanec v USA odmítl 100 dní klidu na Slovensku, během nich by prý Ficova vláda zavedla v zemi diktaturu

Výroky zazněly během panelové diskuse vedení strany Demokrati s občany v Michalovcích, v jejímž čele je Jaroslav Naď, bývalý ministr obrany ve vládě Eduarda Hegera a v současné době poradce české ministryně obrany Jany Černochové. Za stolem seděl právě i bývalý ministr zahraničí Hegerovy vlády Rastislav Káčer a diskusi moderoval Juraj Šeliga. Káčer se radikálně postavil proti návrhu Michala Šimečky jako vůdce Progresivního Slovenska k vyhlášení 100 dní klidu a politického neútočení.

Rastislav Káčer, Juraj Šeliga a Jaroslav Naď v panelové diskusi v Michalovcích

Během těch 100 dní klidu by prý vláda premiéra Fica zavedla na území Slovenska diktaturu a policejní stát. Demonstrace a politický boj prý musí pokračovat. Káčer je kromě jiného členem [2] americké Trilaterální komise, je členem poradního sboru think-tanku Globsec [3] a jako bývalý velvyslanec Slovenska v USA je prověřeným kádrem amerických neoconů. Je jedním ze signatářů [4] udavačského dopisu představitelů progresivních sil na Slovensku adresovaný vedení Evropské unie, že Ficova vláda ohrožuje demokratické ukotvení Slovenska. Dopis určený šéfce Evropské komise Ursule von der Leyen zněl takto:

Vážená predsedníčka Európskej komisie pani Ursula von der Leyen, vážený európsky komisár pre spravodlivosť pán Didier Reynders

My, signatári tejto výzvy, sa obraciame na Vás v našom vlastnom mene, ako aj v mene mnohých ďalších demokraticky zmýšľajúcich občanov a občianok Slovenskej republiky.

Vyzývame Vás, aby ste nepodľahli zavádzajúcej argumentácii Roberta Fica v prospech návrhov, ktoré majú za cieľ znefunkčniť mechanizmy právneho štátu spôsobom, ktorý je v zjavnom rozpore s princípmi právneho štátu. Realizácia týchto návrhov povedie k nastoleniu politickej kontroly nad vyšetrovacími orgánmi. Považujeme Európsku úniu za hlavného spojenca občanov a občianok SR pri obrane slobody, demokracie, ľudských práv a právneho štátu a veríme, že sa to nikdy nezmení.

List podpísali:

Grigorij Mesežnikov, Martin Bútora, Richard Stanke, Magda Vášáryová, Iveta Radičová, Michal Vašečka, Pavol Demeš, Zuzana Petková, Zora Bútorová, Egon Gál, Ján Štrasser, Andrej Bán, Dagmar Kusá, František Šebej, Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý, Michal Hvorecký, Rastislav Káčer a ďalší.

Káčer se rovněž dočkal i medaile. Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová v úterý 30. dubna na slavnostním ceremoniálu v prezidentském paláci v Bratislavě udělila medaile uznání 28 osobnostem, které se přímo podílely na integračním úsilí při podávání žádostí o členství v EU a NATO nebo je podporovaly. Akce se konala u příležitosti 20. výročí vstupu Slovenska do obou uskupení.

A právě Rastislav Káčer byl jednou z vyznamenaných osob [5]. Je neuvěřitelné, že takto vysoce postavený diplomat přirovnává pachatele atentátu na premiéra ke zloději, který jako chudák kradl v supermarketu a někdo si dovolil ho natočit na kameru s přiznáním, že chtěl Roberta Fica zastřelil kvůli politickým motivům.

VIDEO: Pachatel mohl být členem organizované skupiny, někdo smazal komunikaci na jeho Facebooku, uvedl ministr vnitra

Rovněž výrok o tom, že atentáty na politiky probíhají i v lepších rodinách, působí jako apologizace útočníka, resp. jako snaha o normalizaci jeho činu, vždyť atentáty na politiky se dějí i jinde v Evropě. Káčer sice čin jako takový odsoudil a samozřejmě ho neschvaluje, ale způsob, jakým mluví o pachatelovi a přirovnává ho k chudákovi, který byl zadržen po kradení v supermarketu, vyvolává opravdu zděšení.

Celé to působí jako operace na normalizaci činu pachatele, jako něco, co se stává i v “lepších zemích” než na Slovensku. Tohle, když řekne slovenský diplomat o své vlastní zemi, tak to vysílá velice nepěkný signál a vyvolává to podezření, proč se pachateli dostává tolik snahy o bagatelizaci a normalizaci jeho činu ze strany tolika opozičních politiků a mainstreamových médií.

A odpověď se nám možná právě teď sama nabízí. Slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj-Eštok na tiskové konferenci oznámil šokující zprávu, která přináší zvrat ve vyšetřování atentátu. Podle informací vyšetřovatelů někdo zhruba 2 hodiny po atentátu smazal kompletně celou pachatelovy příspěvky, komunikaci a historii na Facebooku, přičemž jeho žena to nebyla.

Policie tedy začala pracovat s novou variantou, že Juraj Cintula byl členem organizované skupiny a na Facebooku spolu komunikovali a možná připravovali tento atentát.

Na náměstí v Handlové nebyla dvojice spolupachatelů, ale slepá žena a její nahluchlý partner

Znovu se tak opakuje ten samý scénář jako s Davidem Kozákem, který vloni před Vánoci střílel v Praze na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a neznámá osoba smazala jeho komunikaci na Telegramu. V tomto případě střelec zahájí palbu na premiéra a o dvě hodiny později někdo maže komunikaci na jeho Facebooku, přesně jako v případě Telegramu Davida Kozáka někdo po jeho smrti upravoval obsah jeho Telegramu [6]. Chápete? Tyto teroristické činy jsou podle všeho organizovány v podivných skupinách, které se postarají, že po dopadení nebo po usmrcení střelce začnou mizet informace ze sociálních sítí. A to není všechno.

Ministr vnitra rovněž potvrdil exkluzivní informaci, kterou naše redakce obdržela již v pátek a hovořil jsem o tom v mém pořadu na SVCS, že ta žena na náměstí v Handlové, která se křečovitě držela za ruku manžela, je opravdu slepá. Informaci jako první přinesl v pátek na rádiu SVCS právě Aeronet od našeho zdroje, čtenářky z Handlové. Informaci nyní potvrdili vyšetřovatelé a zjistili, že její partner má navíc problémy se sluchem. Oba jsou z Handlové, jak jsem již v pátek uváděl v pořadu na SVCS. Ministr Eštok uvedl, že oba dva jsou nyní terčem osobních útoků, protože lidé je kvůli dezinformacím obviňují ze spoluúčasti na atentátu.

Namísto uklidnění situace se zdá, že atentát slovenskou společnost ještě více polarizuje a radikalizuje

Obviňovat zrakově postiženou ženu ze spoluúčasti na atentátu je samozřejmě možné vnímat jako pokus o diskreditaci zpravodajské alternativy pomocí šíření dezinterpretovaných videí. Existuje důvodné podezření, že atentát mohl být zorganizován ve skupině, ale určitě ne ve skupině se slepou ženou. Právě ale takové výroky, jaké pronesl Rastisla Káčer o tom, že žádných 100 dní klidu se nesmí akceptovat, jsou právě příčinou toho, že společenský rozkol na Slovensku se bohužel bude zřejmě prohlubovat. Anti-ficovská fašizační vlna je příliš silná a zdá se, že ten neúspěšný atentát v podstatě obě strany nejen neuklidnil, ale naopak ještě více zradikalizoval.

Rovněž už padl první rozsudek v super-rychlém soudním procesu, kdy osoba podporující střelbu na Roberta Fica byla odsouzena k trestu odnětí svobody na 3 měsíce. Takové výkřiky, jakkoliv jsou odsouzeníhodné, paradoxně představují menší hrozbu, protože daleko závažnější hrozbou je, když bývalý ministr zahraničí a velvyslanec v USA přirovnává atentátníka k chudákovi, který kradl v supermarketu.

To je totiž snaha o posun Overtonova okna od nemyslitelného k přijatelnému, tedy posun k normalizaci atentátů jako něčeho, co je sice zavrženíhodné, ale na druhé straně se to vlastně děje i v “lepších zemích” kolektivního Západu. V tom vidím obrovskou hrozbu. Jedinou dobrou zprávou tak jsou informace z nedělního odpoledne, že stav premiéra Roberta Fica se konečně stabilizoval a je mimo ohrožení života. To je skvělá zpráva!

-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj: aeronet.news

Príspevok VIDEO: Atentát na Fica nie je podľa Káčera nič mimoriadne a vraj sa niečo také stáva aj v lepších rodinách. je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie