Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Bielik konfrontoval šéfa SaS Gröhlinga so šírením lží o tom, že Fico je šéf mafie, Putinov poskok a diktátor zodpovedný za vraždu novinára Kuciaka, ktoré sústavne šíria predstavitelia súčasnej opozície.

www.slovanskenoviny.sk/rss Blaha v súvislosti so spáchaním atentátu na predsedu slovenskej vlády pripomenul, že zradikalizovaný atentátnik Cintula, ktorý chcel zavraždiť premiéra Fica, chodil na protesty Progresívneho Slovenska, kde progresívni liberáli voči nemu podnecovali v spoločnosti nenávisť. Základným predpokladom pre sebareflexiu je pozerať sa do vlastného vnútra a nie ukazovať prstom na iných. Moderátor spravodajskej televízie TA3 […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Blaha v súvislosti so spáchaním atentátu na predsedu slovenskej vlády pripomenul, že zradikalizovaný atentátnik Cintula, ktorý chcel zavraždiť premiéra Fica, chodil na protesty Progresívneho Slovenska, kde progresívni liberáli voči nemu podnecovali v spoločnosti nenávisť.

Základným predpokladom pre sebareflexiu je pozerať sa do vlastného vnútra a nie ukazovať prstom na iných. Moderátor spravodajskej televízie TA3 Peter Bielik to skonštatoval v rozhovore s predsedom SaS Branislavom Gröhlingom v reakcii na lži, ktoré o Robertovi Ficovi šírila súčasná opozícia, médiá, mimovládky, umelci a sfanatizovaní politickí aktivisti. Relácie „Téma dňa“ s podtitulom „Sú politici schopní sebareflexie?“ sa za zúčastnil aj podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD).

Po atentáte na predsedu vlády nepotrebujeme idealizmus, ani skupinovú fotku všetkých predsedov politických strán v prezidentskom paláci. Jediné, čo nám pomôže je úprimná a dôsledná sebareflexia. Nie jednotlivcov, ale všetkých. Nie len politikov, ale aj novinárov. Nie len zločincov, ale aj policajtov a sudcov. Zodpovedný za zlý stav našej spoločnosti sme všetci. A my všetci sme teraz povolaní to zmeniť. Kto začne?

V relácii Téma dňa za opozíciu prišiel Branislav Gröhling (SaS) a za koalíciu Ľuboš Blaha (Smer-SD). Politici diskutovali o sebareflexii po minulotýždňovom atentáte na premiéra Roberta Fica.

Gröhling tvrdí, že všetci musia prejsť procesom zmeny a rozmýšľať nad tým, „akým spôsobom budeme komunikovať do budúcna“. Spoločnosť je podľa neho odrazom politiky. „Osobne som nikdy nevyzýval k násiliu, nikomu som nenadával, o nikom som nerozprával, že ho treba prefackať. Necítim zodpovednosť za to čo sa stalo ale uvedomujem si, kde sa nachádza spoločnosť,“ povedal Gröhling. Niektoré strany podľa neho nepochopili výzvu sadnúť si za okrúhly stôl.

Prvý krok podľa Gröhlinga urobí Fico svojim prvým vyjadrením. Atentát sa podľa neho nemal stať. Očakáva tiež prvé vyjadrenie Roberta Fica. Kritizoval vyjadrenia Andreja Danka, ktorý podľa neho rozducháva chaos.

Hovoril aj o RTVS a o tom, ako ju v roku 2010 spojili, čo bolo podľa Gröhlinga ekonomicky hospodárne. Jasne vyslovil odlišnosti, ktoré sa dejú v súčasnej snahe ovládnuť RTVS napríklad etickou komisiou a Radou.

Gröhling si myslí, že súčasná vláda má diktátorské chúťky. Sloboda bola za posledné mesiace okliešťovaná. Nemôže to byť o tom, že opozícia nemôže teraz povedať nič.

„Náš priateľ Robert Fico ďalej leží v nemocnici a iba o vlások unikol smrti. Bol to politický čin. Je to človek, ktorý potvrdil, že nenávidí vládu. My máme vytvárať sebareflexiu my v Smere, ktorí sme obeťou? Ak má niekto vyhlásiť kajanie sa, tak opozícia. Slovenská spoločnosť sa dostane k zmieru, len ak príde k pokániu liberálnych médií a opozičných politikov,“ myslí si Blaha.

Podľa vlastných slov nevezme späť slová, ktoré povedal po atentáte na Roberta Fica.

Moralistické gestá sa podľa Blahu nerobili vtedy, keď zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, ani keď zavraždili ľudí pri Teplárni. „Ale teraz ste všetci najväčší moralisti,“ tvrdí Blaha.

„Vyzývame k zmiereniu a deeskalácii napätia ale zároveň si niekto musí priznať chybu,“ zdôrazňoval Blaha.

Reakcia Gröhlinga:

Reakcia Blahu:

Celá debata:

O tom, že Robert Fico sa pokúšal odkloniť pozornosť od vlastnej politickej spoluzodpovednosti za vraždu Kuciaka sa vyjadril aj verejnoprávnymi a korporátnymi médiami velebený psychológ a súdny znalec, známy posudkami aj v exponovaných politických trestných kauzách Anton Heretik, ktorý 4 dni po atentáte šokoval slovenskú verejnosť vyhlásením, že „existuje možnosť, že páchateľ atentátu na Fica nakoniec nepôjde do výkonu trestu“.

Zdroj: ta3.com / YouTube / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Bielik konfrontoval šéfa SaS Gröhlinga so šírením lží o tom, že Fico je šéf mafie, Putinov poskok a diktátor zodpovedný za vraždu novinára Kuciaka, ktoré sústavne šíria predstavitelia súčasnej opozície. je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie