Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Glück o Mazákovi: Počujete to ticho? Smečko nič, denník N nič, Aktuality ani slovo!

www.slovanskenoviny.sk/rss LIBERÁLNE MÉDIA A OPOZÍCIA, JE ČAS SA ZAČAŤ OSPRAVEDLŇOVAŤ ZA HYSTÉRIU POSTAVENÚ NA KLAMSTVÁCH! Sťažnosť bývalého predsedu Jána Mazáka a bývalých členov Súdnej rady SR na Ústavnom súde (ÚS) SR so záujmom sledoval aj Richard Glück (Smer-SSD). Ten tiež pozorne vnímal aj Mazákove mediálne výstupy a to, čo sa v niektorých médiách strhlo na jeho podporu. Teraz, po […]
3 min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

LIBERÁLNE MÉDIA A OPOZÍCIA, JE ČAS SA ZAČAŤ OSPRAVEDLŇOVAŤ ZA HYSTÉRIU POSTAVENÚ NA KLAMSTVÁCH! Sťažnosť bývalého predsedu Jána Mazáka a bývalých členov Súdnej rady SR na Ústavnom súde (ÚS) SR so záujmom sledoval aj Richard Glück (Smer-SSD). Ten tiež pozorne vnímal aj Mazákove mediálne výstupy a to, čo sa v niektorých médiách strhlo na jeho podporu.

Teraz, po vynesení verdiktu ÚS, Glück hovorí,  že je najvyšší čas na ospravedlnenie sa médií.

Rozhodnutie Ústavného súdu je jasné – sťažovatelia nepochodili. Richard Glück preto vo videu hovorí, že opozícia, ale aj médiá bývalého hlavného prúdu by sa mali koalícii ospravedlniť, pretože aj ich neopodstatnený krik napáchal v spoločnosti veľké škody.

„Ústavnú sťažnosť Jána Mazáka ústavný súd odmietol ako neopodstatnenú a tak opäť potvrdil, že náš postup bol absolútne v súlade s ústavou a zákonmi. Pozdravujem pána Mazáka, podľa ktorého som v podstate hlupák, keď som v televízii vysvetľoval proces odvolávania členov súdnej rady v národnej rade. Vraj všetko, čo hovoríme, nemá oporu v práve a ide z našej strany len politické čistky,“ krúti hlavou smerák.

ÚS rozhodol

Bývalí členovia Súdnej rady Ján Mazák, Eva Mišíková, Katarína Javorčíková a Ľudovít Bradáč neuspeli s ústavnými sťažnosťami voči ich odvolaniu z tohto orgánu sudcovskej legitimity. Ústavný súd (ÚS) SR ich sťažnosti 30. mája odmietol.

Koalícia postupovala správne

V súvislosti s rozhodnutím ÚS sa Richard Glück pýta, či počujeme to ticho z červených denníkov Sme, Enka a Aktualít. Práve z toho ticha môžeme vedieť, aký je výsledok. Keby Mazákovu sťažnosť ÚS neodmietol, palcové titulky by sa predbiehali v konštatovaní nespravodlivosti voči Mazákovi a zvyšným odvolaným členom Súdnej rady.

„ÚS ich sťažnosť posúdil, ako neopodstatnenú a tak potvrdil, že náš postup bol absolútne v súlade s Ústavou,“konštatuje Glück. Ústavný súd podľa neho vyvrátil Mazákove tvrdenia o politikárčení

Niekto tu urobil chybu

Z porušenia zákona koalíciu obvinil v tejto súvislosti aj poslanec Vančo (PS), ktorý nevedel Glückovi povedať, aké zákony a ktoré paragrafy koalícia porušila pri odvolávaní členov Súdnej rady. Čo je však horšie, tak aj sfanatizovaný atentátnik sa k svojmu ohavnému činu uchýlil aj kvôli „nespravodlivému“ odvolaniu Jána Mazáka.

Ospravedlnia sa?

„Denník N, SME, Aktuality, ale aj RTVS či opozícia na čele s poslancami Vančom, Števulovou, Kolíkovou, Dostálom, Plavákovou, Hlinom a ďalšími, ospravedlníte sa nám, za to, že ste zavádzali verejnosť a šírili nenávisť?,“pýta sa Glück s tým, že práve tí, ktorí hovoria o likvidácii právneho štátu, teraz viedli štvavú kampaň za niečo, čo odmietol aj Ústavný súd. Je preto zvedavý, či sa ospravedlnia. Veľmi v to však neverí.

Na snímke Ján Mazák. / TASR – František Iván

Dôvod pre sfanatizovaného Cintulu

Sfanatizovaný Cintula po atentáte na Roberta Fica uviedol ako jeden z dôvodov na atentát odvolanie Mazáka zo súdnej rady.

„My sme sa pri odvolávaní členov súdnej rady riadili právnou úpravou, ktorú prijala bývala vláda na návrh bývalej ministerky Kolíkovej a boli sme označení za únoscov právneho štátu. Absurdné, ale taký je obraz dnešnej opozície. Som veľmi rád, že ústavný súd rozhodol rýchlo a národ tak pozná pravdu. Pravdu o tom, že vládna koalícia neporušila žiaden zákon ani ústavu.

Na týchto tvrdeniach postavila opozícia, novinári a mimovládni aktivisti svoju štvavú kampaň voči SMERu a dnes je na mieste sa ospravedlniť a priznať si chybu. Som veľmi zvedavý, či to niekto z našich večných kritikov dokáže. Ja myslím, že nie,“ uzavrel politik.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok VIDEO: Glück o Mazákovi: Počujete to ticho? Smečko nič, denník N nič, Aktuality ani slovo! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie