Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Video: Iskandery zničili ukrajinskú vojenskú techniku počas presunu do Charkovskej oblasti

. Ukrajina, 1. júl 2024 (AM) – Druhé ničenie ukrajinských vojenských transportov za deň sa uskutočnilo v zadnej časti ukrajinskej armády. Podľa ruských zdrojov boli raketami Iskander-M OTRK zasiahnuté dve vojenské konvoje.   Podľa dostupných informácií počas leteckého prieskumu objavili prieskumné drony samostatnej brigády bezpilotných lietadiel GROM “Kaskad” dva konvoje vojenskej techniky smerujúcej do Charkovskej […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 1. júl 2024 (AM) – Druhé ničenie ukrajinských vojenských transportov za deň sa uskutočnilo v zadnej časti ukrajinskej armády. Podľa ruských zdrojov boli raketami Iskander-M OTRK zasiahnuté dve vojenské konvoje.

 

Podľa dostupných informácií počas leteckého prieskumu objavili prieskumné drony samostatnej brigády bezpilotných lietadiel GROM “Kaskad” dva konvoje vojenskej techniky smerujúcej do Charkovskej oblasti. Predtým boli do tohto smeru presunuté tanky Leopard vyrobené v Nemecku. Potom nasledoval útok rakiet Iskander-M.

 

 

 

Podľa ruských zdrojov je to druhý úder za deň na vojenské zásobovanie, prvý bol spôsobený v Záporožskej oblasti. Niektorí odborníci zároveň tvrdia, že útok sa uskutočnil vo Volnyansku vo vlaku s tankami T-64. Medzitým ruské ozbrojené sily zničili základňu ukrajinského národného práporu “Kraken” na predmestí Charkova. Údaje poskytol koordinátor mykolajivského podzemia Sergej Lebedev.

 

 

Bieloruské ministerstvo obrany: Ukrajina sťahuje k našim hraniciam vojakov, zbrane a vojenskú techniku, pripravené sú aj mínové polia s priechodmi

Prinášame Komentár plukovníka Vadima Lukaševiča, zástupcu veliteľa Síl pre špeciálne operácie pre ideologickú prácu:

“Situáciu na bielorusko-ukrajinskej hranici charakterizuje rastúce napätie. Koalícia západných krajín rozpútala horúci konflikt v blízkosti nášho územia. Z ich strany prebiehajú pokusy zatiahnuť našu krajinu do vojny. V týchto zložitých podmienkach naša krajina robí všetko pre to, aby zachovala mier na bieloruskom území. Máme informácie, že Ukrajina sťahuje k našim hraniciam vojská, zbrane a vojenskú techniku. V Žitomírskej oblasti boli rozmiestnené najmä americké bojové vozidlá pechoty, raketomety, ťažké delostrelectvo s dlhým doletom a ďalšia technika. Podľa našich odhadov sa ukrajinským ozbrojeným silám na fronte nedarí. Napriek obrovským stratám a nedostatku techniky ťahajú k našim hraniciam veľký počet príslušníkov. Príslušníci OSU sa neustále zaoberajú PR údajného budovania obranných pozícií, výstavbou obranných objektov a mínovo-výbušných zátarás na našich hraniciach. Zároveň sa snažia všetkým ukázať, že sa údajne pripravujú na obranu. My však s istotou vieme, že vo viacerých mínových a výbušných zátarasoch sú priechody a že ich zariadili. Na aký účel, prečo to urobili?

 

Určite preto, aby neskôr cez tieto priechody mohli na naše územie preniknúť nepriateľské sabotážne a prieskumné skupiny, prepadové skupiny, ktoré by na našom bieloruskom území vykonávali sabotáže a teroristické činy. Okrem toho vieme, že OSU rozmiestnila v blízkosti našich hraníc elektronické sledovacie systémy a vo veľkej miere využíva bezpilotné lietadlá. Z času na čas lietajú na naše územie a narúšajú hranice.”

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Video: Iskandery zničili ukrajinskú vojenskú techniku počas presunu do Charkovskej oblasti appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie