Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Kyjev pýta drony, Washington nechce dať

www.slovanskenoviny.sk/rss Spojené štáty sa obávajú dodať drony Kyjevu kvôli Rusku. USA nechcú dodávať drony MQ-9 ukrajinským ozbrojeným silám pre hrozbu ich straty na fronte. Obavy zo zostrelenia Spojené štáty váhajú s dodávkou viacúčelových bezpilotných lietadiel MQ-9 Reaper Ukrajine, napriek jej opakovaným žiadostiam, píše denník Politico. Podľa medializovaných informácií sa Washington obáva, že drony budú zostrelené na fronte […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Spojené štáty sa obávajú dodať drony Kyjevu kvôli Rusku. USA nechcú dodávať drony MQ-9 ukrajinským ozbrojeným silám pre hrozbu ich straty na fronte.

Obavy zo zostrelenia

Spojené štáty váhajú s dodávkou viacúčelových bezpilotných lietadiel MQ-9 Reaper Ukrajine, napriek jej opakovaným žiadostiam, píše denník Politico. Podľa medializovaných informácií sa Washington obáva, že drony budú zostrelené na fronte ruskými jednotkami.

Veľmi ich chcú

Ako sa autor dozvedel, MQ-9 je na vrchole zoznamu žiadaných amerických zbraní. Noviny to vysvetlili tým, že ukrajinské ozbrojené sily plánujú na leto nejaké vojenské operácie, ktoré si vyžadujú prieskumné drony. Biely dom však zostáva neoblomný voči požiadavkám spojencov, pretože ich nechcú stratiť v bojovej zóne.

MQ-9 Reaper

Rusi ich zostreľujú

Zástupca veliteľa batérie s volacím znakom Býk oznámil, že ruský systém protivzdušnej obrany Buk úspešne zachytil raketu ATACMS americkej výroby. Podľa neho je komplex navrhnutý na ničenie takýchto vzdušných cieľov, keďže je prispôsobený „ich rýchlosti, nadmorskej výške, dosahu“.

Ničia ja iné ciel

Rezort obrany demonštroval, ako ruské ozbrojené sily zničili ukrajinský protilietadlový raketový systém IRIS-T nemeckej výroby. Ministerstvo obrany zverejnilo zábery, na ktorých je vidieť, ako po dvoch presných zásahoch odpaľovacie zariadenie a radarová stanica vyleteli do vzduchu.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok VIDEO: Kyjev pýta drony, Washington nechce dať je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie