Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Medzi liberálmi v SND som si pripadal ako černoch na schôdzi Ku-klux-klanu, spomína Martin Sarvaš na svoje niekdajšie pôsobenie na ministerstve kultúry

www.slovanskenoviny.sk/rss Slovenský producent, manažér, hudobník, textár, moderátor, spevák, hudobný publicista a podnikateľ Martin Sarvaš v rozhovor pre podcast „Diskusia na palete“ komentoval svoje profesionálne pôsobenie, ale aj aktuálnu spoločensko-politickú situáciu poznačenú názorovo rozdelenou spoločnosťou. Martin Sarvaš na úvod rozhovoru s rdaktorom Pavlom Kapustom odpovedá na otázku, či pravda víťazí aj dnes, viac ako tri desaťročia […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Slovenský producent, manažér, hudobník, textár, moderátor, spevák, hudobný publicista a podnikateľ Martin Sarvaš v rozhovor pre podcast „Diskusia na palete“ komentoval svoje profesionálne pôsobenie, ale aj aktuálnu spoločensko-politickú situáciu poznačenú názorovo rozdelenou spoločnosťou.

Martin Sarvaš na úvod rozhovoru s rdaktorom Pavlom Kapustom odpovedá na otázku, či pravda víťazí aj dnes, viac ako tri desaťročia po tom, ako vznikol text k rovnomennej piesni skupiny Tublatanka. Pravda podľa neho ani predtým vždy nevíťazila, “skôr vyhrávala na body, ale tie konce nie sú také pozitívne ako vo svete popmusic”. Možno v tých časoch bolo platné, ale dnes ho musíme znova a znova preverovať, dodal. Najväčším sklamaním v dnešnej dobe je preňho potláčanie slobody slova, slobodného vyjadrovania názoru.

Na poznámku moderátora, že vo svojej kariére v kultúrnej sfére pôsobil na rôznych postoch vrátane zamestnanca médií či úradníka na ministerstve kultúry, reagoval, že sa všade stretával s veľkými tlakmi, ktoré mali politické alebo finančné pozadie. Aj preto sa napokon rozhodol z tejto oblasti odísť a momentálne je stredoškolským učiteľom predmetu, pri ktorom využil svoje vzdelanie v oblasti architektúry a stavebníctva.

Nezanevrel však ani na populárnu hudbu a v rámci projektu Rocková poézia na cestách absolvoval už desiatky besied v knižniciach po celom Slovensku. Výraz disident v súvislosti so svojím menom v prednovembrovom i súčasnom období považuje za silné slovo, ale ironicky poznamenal, že “vždy stál na tej nesprávnej strane”.

Súhlasil, že po novembri 1989 chcú dnes spoločnosť i kultúru isté kruhy opäť ovládať za pomoci ideológií – v spojitosti s tým komentoval kauzu okolo DPOH, či premenu banskobystrického Bábkového divadla na rázcestí na scénu, ktorá deťom vnucuje genderizmus. Svetlo, alebo skôr “veľký reflektor” na konci tunela však vidí v Hollywoode, kde na protest proti presadzovaniu zvrátených hodnôt v kinematografii známi americkí herci vracajú Oscary, opúšťajú tamojšie štúdiá a zakladajú si vlastné.

Dotkol sa aj témy fungovania Fondu na podporu kultúry a Audiovizuálneho fondu, ktoré ovládli záujmové skupiny a štedro rozdeľujú financie iba vybraným umelcom. V dôsledku toho podľa neho nemohli vzniknúť množstvo diel. Moderátor pripomenul, že zvýhodňovanie privilegovaných skupín umelcov je odmenou za to, že sa podieľajú na tvorbe propagandy – napríklad aj v kinematografii, pričom spomenul filmy Únos a Sviňa. Sarvaš rozvinul tému v súvislosti s článkami v mainstreame, týkajúcich sa atentátu na premiéra Fica a kauzy okolo bývalého moderátora TV Markíza Kovačiča, ktoré mali ďaleko od novinárskej etiky. Prekáža mu, že Slovensko je neurotizované médiami. Spolieha sa však na to, že národ a jeho kultúru napokon zachráni viera ľudí.

Viac vo videu:

Zdroj: YouTube Diskusia na palete / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Medzi liberálmi v SND som si pripadal ako černoch na schôdzi Ku-klux-klanu, spomína Martin Sarvaš na svoje niekdajšie pôsobenie na ministerstve kultúry je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie