Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Michelko tom, o čo v skutočnosti v boji o verejnoprávny telerozhlas a Fond na podporu umenia, nad ktorými štát stratil kontrolu a ovládli ich mimovládky a progresívni politickí aktivisti

www.slovanskenoviny.sk/rss Predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) vo svojom videoblogu dňa 12. mája 2024 komentoval aktuálne spoločensko-politické udalosti súvisiace so snahami prijať zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) aj novelu zákona o Fonde na podporu umenia (FPU) s pozmeňovacím návrhom Romana Michelka (SNS), ktorý by v prípade schválenia s účinnosťou od 1. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) vo svojom videoblogu dňa 12. mája 2024 komentoval aktuálne spoločensko-politické udalosti súvisiace so snahami prijať zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) aj novelu zákona o Fonde na podporu umenia (FPU) s pozmeňovacím návrhom Romana Michelka (SNS), ktorý by v prípade schválenia s účinnosťou od 1. júna zásadne zmenil jeho fungovanie.

O čo v skutočnosti ide v boji pri zákone o Fonde na podporu umenia? Podstata celého sporu je nasledovná. Od roku 2015, kedy minister Maďarič FPU zriadil, štát stratil kontrolu nad 20 miliónmi eur. Pre súčasnú opozíciu je neprijateľné, aby štát reprezentovaný ministerstvom kultúry mal akýkoľvek vplyv na rozdeľovanie verejných prostriedkov na kultúrne projekty. Aj preto sme boli svedkami absurdných rozhodnutí „neomylných“ komisií, ktoré podporovali rôzne pochybné queer festivaly, či rôzne šokujúce pseudokultúrne aktivity.

No a to je pre „kultúrne“ mimovládky, ktorým dávajú politické krytie poslanci z Progresívneho Slovenska, absolútne neprijateľné. Preto každý, kto sa pokúša tento systém zmeniť či spochybniť, je verejným nepriateľom číslo jeden. Hystéria, ktorej sme svedkami už niekoľko týždňov je podporovaný sériou hoaxov, ktoré priam na bežiacom páse produkujú poslankyne PS. Samozrejme, psie hlasy nejdú do neba a všetky katastrofické scenáre ako skolabuje distribúcia financií pre kultúrne projekty, je jedným veľkým hoaxom.

Ďalším červeným súknom pre progresívne média bude zákon, vďaka ktorému znova vrátime verejnoprávnosť televízii a rozhlasu. Je jasné, že toto opozícii nevyhovuje. Jej definícia „verejnoprávnosti“ je, že takáto televízia má byť nekritickou hlasnou trúbou opozície. Je jasné, že rozprava bude divoká, opozícia už teraz avizuje obštrukciu, masové demonštrácie a nepochybujem o tom, že sa budú pokúšať vydierať Slovensko zastavením eurofondov. To je už síce politický folklór, ale zároveň to svedčí o tom, že naša opozícia sa nezastaví pred ničím.

Známy kádrovač a krágľovač Jakub Goda sa znova ozval. Pozastavuje sa nad tým, ako sa môže YouTube nečinne pozerať na to, aby tak toxické inštitúcie, ako strana Smer, či Roman Michelko, Štefan Harabin a Eduard Chmelár majú výrazný vplyv na verejnosť. Čo sa čaká ? Blokovanie YouTube, nepohodlných osobností či subjektov ? Boj proti hybridným hrozbám ? Podarí sa ďalší „husársky“ kúsok podobný tomu, keď zrušili Facebook Ľubošovi Blahovi ? Alebo sa uspokoja so ,,shadow banom“ pre nepohodlných tvorcov obsahu? Musíme byť pripravení na všetko a nesmieme sa vzdávať…

Viac vo videu:

Zdroj: YouTube Roman Michelko / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Michelko tom, o čo v skutočnosti v boji o verejnoprávny telerozhlas a Fond na podporu umenia, nad ktorými štát stratil kontrolu a ovládli ich mimovládky a progresívni politickí aktivisti je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie