Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Na Fica bol spáchaný atentát. Postreleného premiéra previezli do nemocnice.

www.slovanskenoviny.sk/rss Progresívno-liberálni politici a celá slovenská opozícia spoločne so Sorosovými mimovládkami, RTVS, korporátnymi médiami a umelcami vyhecovali vášne a vyhrotili nenávisť v spoločnosti do šialeného extrému. Po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SSD). V pléne slovenského parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) a následne prerušil rokovanie aktuálnej […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Progresívno-liberálni politici a celá slovenská opozícia spoločne so Sorosovými mimovládkami, RTVS, korporátnymi médiami a umelcami vyhecovali vášne a vyhrotili nenávisť v spoločnosti do šialeného extrému.

Po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SSD). V pléne slovenského parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) a následne prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito.

Po rokovaní vlády v Handlovej pred Domom kultúry postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SSD) útočník vo chvíli, keď sa išiel pozdraviť s vôkol stojacimi ľuďmi. Vláda mala v meste dlho plánované výjazdové rokovanie. Atentát na premiéra Roberta Fica je prvým útokom na šéfa slovenskej vlády vôbec.

Informáciu o pokuse zabiť ministerského predsedu potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito. „Toto je vaša robota,“ povedal smerom k členom opozície. Vyslúžil si od nich pokriky a nadávky.

Na mieste padlo podľa spravodajkyne TASR niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, je v súčasnosti evakuovaný.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR priblížilo, že krátko po 14.30 h dostalo na tiesňovú linku informáciu o postrelenom mužovi v Handlovej.

„K 59-ročnému pacientovi sme vyslali záchranársky vrtuľník. Zásah stále prebieha,“ doplnilo na sociálnej sieti.

Na Roberta Fica bol dnes spáchaný atentát. Bol viacnásobne postrelený a aktuálne sa nachádza v životohrozujúcom stave. V tomto momente je prevážaný vrtulníkom do Banskej Bystrice, pretože do Bratislavy by to trvalo príliš dlho vzhľadom na nevyhnutnosť akútneho zákroku. Najbližšie hodiny rozhodnú,“ píše sa na facebookovom profile ministerského predsedu.

„Bolo počuť hluk, také pokriky a do toho viacnásobnú streľbu,“ opisuje incident zo získaných informácií primátorka Prievidze Katarína Macháčková, ktorá bola v čase streľby v kultúrnom dome. „Nedalo sa identifikovať, čo to bol za zvuk, či to bola streľba alebo petardy,“ dodala. Následne podľa denníka SME prišla do kultúrneho jedna so zamestnankýň oznámiť, že premiér bol postrelený.

Strelcom má byť podľa aktuálnych informácií 71-ročný Juraj C. z Levíc, ktorý patrí k zakladateľom LK DÚHA. Juraj C. v minulosti pracoval v súkromnej bezpečnostnej službe.

Na Roberta Fica podľa televízie Joj strieľal 71-ročný muž z Levíc. Markíza informuje o mužovi v strednom veku. Polícia ho po atentáte zadržala a spacifikovala na zem. V putách komunikoval s policajnými zložkami.

Pozrite si tlačovú besedu koalície o postrelení Roberta Fica:

Vodca fundamentalistického a extrémistického Progresívneho Slovenska a Sorosov sluha Michal Šimečka dostal na tlačovej besede otázku či je už teraz spokojný (cca. od 15 minúty):

Po dnešnom pokuse o atentát na Roberta Fica v Handlovej začnú viaceré veci z minulosti vyzerať inak. Jednou z nich je aj video, v ktorom Robert Fico hovoril o tom, že čaká, že na neho a vládnych politikov budú pod vplyvom progresívnych médií strieľať.

Premiér vo videu, ktoré vzniklo zhruba pred mesiacom a bolo súčasťou vtedajšieho politického boja kritizoval texty progresívnych médií, ktoré podľa neho môžu viesť k násiliu na vládnych predstaviteľov.

„Ja už len čakám kedy sa táto frustrácia tak intenzívne prehlbovaná Denníkom N, Smečkom či Aktualitami pretaví do vraždy niektoré z popredných vládnych politikov a to nepreháňam ani milimeter“cituje Fica denník Štandard.

Reakcie na pokus o zabitie premiéra Roberta Fica z doma aj zo zahraničia

Streľba na premiéra Robert Fica (Smer-SD) ako na jedného z najvyšších ústavných činiteľov je bezprecedentným ohrozením slovenskej demokracie. Na sociálnej sieti to uviedol novozvolený prezident Peter Pellegrini (Hlas-SD).

„Som zhrozený z toho, kam môže vyústiť nenávisť k inému politickému názoru. Nemusíme predsa so všetkým súhlasiť, ale je množstvo spôsobov, akým svoj nesúhlas vyjadriť demokraticky a zákonne,“ povedal Pellegrini. Doplnil, že ak budú ľudia iné politické názory vyjadrovať pištoľami na námestiach a nie vo volebných miestnostiach, ohrozujú všetko, čo za 31 rokov slovenskej zvrchovanosti spoločne vybudovali.

„Pánovi premiérovi prajem čo najrýchlejšie uzdravenie a zotavenie. A veľmi si želám, aby sa takýto nezmyselný a brutálny čin stal terčom všeobecného odsúdenia,“ uviedol Pellegrini.

Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková informovala, že zvolený prezident vzhľadom na aktuálne udalosti ukončuje svoj pobyt v zahraničí a vracia sa na Slovensko.

Strana Hlas-SD napísala v stanovisku, že je zhrozená z toho, kam vyústila politická nenávisť na Slovensku. „Atentát na predsedu vlády je bezprecedentným ohrozením slovenskej demokracie a v dejinách našej samostatnosti nemá obdobu. Slovenskú republiku až do dnešného dňa zdobila schopnosť vyriešiť všetky politické krízy ústavnou a demokratickou cestou. O osude našej vlasti rozhodovali občania vo volebných námestiach, nie ozbrojení násilníci na uliciach. Hlas vyzýva všetky politické strany, spoločenské skupiny, mienkotvorné osobnosti, tretí sektor aj médiá, aby spoločne a jednoznačne tento útok ostro odsúdili a svojou činnosťou nepodporovali vyvolávanie nenávisti na Slovensku.“

„Som hlboko šokovaný, keď som počul o hroznom útoku na môjho priateľa Roberta Fica. Modlíme sa za jeho skoré uzdravenie. Nech Boh žehná jeho aj jeho krajinu! ,“ reagoval maďarský premiér Viktor Orbán.

Prezidentka Zuzana Čaputová ostro odsudzuje brutálny a bezohľadný útok na premiéra Roberta Fica. „Som šokovaná. Robertovi Ficovi želám v tejto kritickej chvíli veľa síl, aby sa z útoku zotavil.“

„Som šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica v Handlovej. Akékoľvek násilie jednoznačne a ostro odsudzujeme. Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený,“ napísal na sociálnej sieti predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

„Šokovala ma správa o streľbe na predsedu vlády Roberta Fica. Úprimne mu želám, aby to dobre dopadlo a verím, že bezpečnostné zložky tento neprijateľný akt násilia vyšetria,“ napísal na sociálnej sieti neúspešný kandidát na prezidenta Ivan Korčok.

Útok na slovenského premiéra Roberta Fica by mal byť podľa českého prezidenta Petra Pavla varovaním, kam až môže viesť prehlbovanie agresivity v spoločnosti. Napísal to v reakcii na aktuálne udalosti na sociálnej sieti X.

Správa o postrelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokujúca, uviedol na sociálnej sieti X v reakcii na aktuálne informácie český premiér Petr Fiala. Násilie podľa neho nemožno tolerovať.

„Správa o postrelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokujúca. Prajem pánovi premiérovi, nech je čo najskôr v poriadku. Násilie nesmieme tolerovať, nesmie mať v spoločnosti miesto,“ napísal Fiala.

Predseda Európskej rady Charles Michel rovnako na sociálnej sieti X uviedol, že je šokovaný správou o útoku na slovenského premiéra Fica po rokovaní vlády SR v Handlovej.

„Nič a nikdy nemôže ospravedlniť násilie alebo podobné útoky. Myslím na predsedu vlády a jeho rodinu,“ odkázal Michel.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová ostro odsúdila „podlý útok“ na slovenského premiéra Roberta Fica.

„Takéto násilné činy nemajú v našej spoločnosti miesto a podkopávajú demokraciu, naše najvzácnejšie spoločné dobro,“ zdôraznila šéfka exekutívy EÚ. Zároveň dodala, že v týchto chvíľach myslí na premiéra Fica a jeho rodinu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil útok premiéra. Akt označil ako útok proti predsedovi vlády susedného a partnerského štátu Ukrajiny. Odsúdil tiež akúkoľvek formu násilia.

Správu aktualizujeme …

Zdroj: ta3.com / sme.sk / YouTube / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Na Fica bol spáchaný atentát. Postreleného premiéra previezli do nemocnice. je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie