Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: „Premiér Fico je po absolvovaní chirurgického zákroku pri vedomí, ale naďalej sa vo veľmi vážnom stave nachádza na ARO,“ informoval vicepremiér Kaliňák so šéfkou nemocnice.

www.slovanskenoviny.sk/rss Šéf rezortu obrany komentoval aj rozpútanie nenávisti v spoločnosti a vyjadril sa aj k Čaputovej pozvánke adresovanej lídrom všetkých parlamentných strán na stretnutie, ktoré má za cieľ upokojiť situáciu po atentáte na ministerského predsedu. Vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SSD) a riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam Lapuníková v piatok 17. mája 2024 na […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Šéf rezortu obrany komentoval aj rozpútanie nenávisti v spoločnosti a vyjadril sa aj k Čaputovej pozvánke adresovanej lídrom všetkých parlamentných strán na stretnutie, ktoré má za cieľ upokojiť situáciu po atentáte na ministerského predsedu.

Vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SSD) a riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam Lapuníková v piatok 17. mája 2024 na spoločnom brífingu informovali o aktuálnom zdravotnom stave predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SSD), ktorý bol v stredu 15. mája postrelený progresívno-liberálnym radikálom a priaznivcom prezidentky Zuzany Čaputovej.

Premiér Robert Fico (Smer-SSD) absolvoval v piatok chirurgický zákrok. Jeho stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny. Informovali o tom vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SSD) a riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam Lapuníková.

„Bolo odstránené nekrotické tkanivo, ktoré zostalo po strelnej rane. Pacient je toho času pri vedomí, je stabilizovaný, ale je naďalej umiestnený na ARO. Jeho stav je naozaj vážny,“ priblížila riaditeľka nemocnice. K chirurgickému zákroku pristúpili po kontrolnom CT vyšetrení. Doplnila, že ide o štandardný postup.

„Prvé štyri dni po strelnom zranení sú najnáročnejšie. pravidelne sa robí nejaká kontrola,“ povedal Kaliňák s tým, že prvý zákrok urobili lekári dobre. Pri premiérovom zdravotnom stave vidí progres a hoci je stav vážny, pre ministra je nádejný.

Každé ráno sa podľa Lapuníkovej stretáva k Ficovmu zdravotnému stavu lekárske konzílium, ktoré rozhoduje o dennom postupe.

„Pristupujeme k tomu štandardným spôsobom,“ podotkla. Ak lekárske konzílium na základe výsledkov predchádzajúceho dňa a zdravotného stavu na základe ranného hlásenia rozhodne, že treba urobiť kontrolné vyšetrenia, tak sa spraví, priblížila riaditeľka. O prípadnom prevoze premiéra z Banskej Bystrice do nemocnice v Bratislave taktiež podľa nej rozhodne lekárske konzílium.

Zároveň Kaliňák uviedol, že Slovensko dostalo ponuky na lekársku pomoc z viacerých štátov. Minister si ich váži.

„Všetci vrátane predsedu vlády máme absolútnu dôveru v kapacity, ktorými disponuje Roosveltova nemocnica v Banskej Bystrici. Tím je vysoko odborný,“ skonštatoval.

Vicepremiér doplnil, že chod krajiny nie je nijakým spôsobom zmrazený a všetky procesy fungujú ďalej.

Minister obrany zatiaľ nepovedal, či sa Smer-SSD zúčastní na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica pozvala prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini politické strany. Výzve rozumie, no s kolegami ani premiérom o tom ešte nehovoril. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii pred banskobystrickou nemocnicou.

„Zaregistroval som ponuku, ktorá prišla od prezidentky, ale ešte som nemal možnosť sa nad tým hlbšie zamyslieť a ani poradiť s kolegami, pretože sa venujeme teraz iným prioritám,“ povedal minister. Výzve rozumie aj vzhľadom na aktuálnu situáciu v spoločnosti a potrebu deeskalácie napätia.

Dodal, že o tom ešte nemal možnosť komunikovať ani s premiérom. Zdôraznil, že Fico je stále predsedom vlády a je aktívny do takej miery, ako mu to jeho stav umožňuje.

„Je to limitované, je to obmedzené,“ dodal na margo komunikácie s ním. Deklaroval však, že vláda vie uskutočniť všetko, čo potrebuje, a stále má premiéra.

Viac vo videu v čase od cca 12 minúty:

Prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini pozvali lídrov všetkých parlamentných strán do paláca s cieľom upokojiť situáciu po atentáte na premiéra.

Stretnutie by sa malo uskutočniť v utorok. S výnimkou Smeru a SNS prijali pozvanie všetky strany.

Zdroj: bleskovky.sk (1), (2) / Facebook JOJ 24 / InfoVojna

Príspevok VIDEO: „Premiér Fico je po absolvovaní chirurgického zákroku pri vedomí, ale naďalej sa vo veľmi vážnom stave nachádza na ARO,“ informoval vicepremiér Kaliňák so šéfkou nemocnice. je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie