Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Robert Kaliňák- „Argument“ Lebo Fico je scestný

www.slovanskenoviny.sk/rss Podľa podpredsedu vlády a ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SSD) opozícia ani po tom, čo sa stalo 15. mája na výjazdovom rokovaní vlády, ešte stále nepochopila, že ich mnohoročná rétorika „Lebo Fico“ je absolútne scestná. Aj o tom hovoril v relácii Braňo Závodský naživo. Robert Kaliňák sa obáva, že napriek tomu, že on a politici Smeru mnohokrát signalizovali, že […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Podľa podpredsedu vlády a ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SSD) opozícia ani po tom, čo sa stalo 15. mája na výjazdovom rokovaní vlády, ešte stále nepochopila, že ich mnohoročná rétorika „Lebo Fico“ je absolútne scestná. Aj o tom hovoril v relácii Braňo Závodský naživo.

Robert Kaliňák sa obáva, že napriek tomu, že on a politici Smeru mnohokrát signalizovali, že chcú zmeniť tón diskusie k zmierlivejšiemu, chýba vôľa protistrany. Ak sa tá aj rozhodne, nejaký čas to zrejme potrvá, veď aj napätie sa stupňovalo postupne a atentátnik svoj čin „zdôvodnil“ politikou. Neobstojí ani argument, že nechcel premiéra zastreliť a z vyšetrovania je už dnes jasné, že bol súčasťou väčšej skupiny ľudí.

Chce zmierniť diskusiu

„Veľmi chcem. Otázka je, či aj druhá strana na tom bude chcieť spolupracovať. Zatiaľ to tak nevyzerá, pretože naďalej v tom hrotení v mnohých prípadoch intenzívne pokračuje,“hovorí Robert Kaliňák. Dôvody vidí v tom, že si možno nechcú priznať nejakú chybu, alebo majú pocit, že budú pred svojimi voličmi a čitateľmi vyzerať slabo.

Nejde to zo dňa na deň

„Ale pokiaľ to neurobíme všetci, lepšie to nebude. A hlavne, nebude to na druhý deň. To je dlhodobá výchova, aby ste zlikvidovali toto napätie, všetky tie útoky, či už na Erika Kaliňáka, alebo na Ľuba Blahu, veď ste videli tie videá,“ pripomína minister s tým, že aj radikalizácia, ktorá vznikla najskôr po prehratých predčasných parlamentných, neskôr po prezidentských voľbách, sa stupňuje. Veď aj sám atentátnik svoj čin odôvodňoval nesúhlasom s politikou súčasnej vlády.

Nechcel zastreliť premiéra?

„To, že nechcel zastreliť premiéra, môžete kľudne hovoriť dnes, ale keď na niekoho štyrikrát vystrelíte, mierite mu do stredu tela, ako môžete povedať, že ste ho nechceli zastreliť?,“ pýta sa minister obrany v podstate rečnícku otázku na argument, že veď páchateľ nechcel premiéra zastreliť. 

Hýbe sa aj vyšetrovanie

Najväčšiu zmenu po voľbách vidno v tom, že podľa Roberta Kaliňáka nehrozí, že z vyšetrovacieho spisu uniknú nejaké dokumenty.

„Prišla informácia, že sa pracuje s viacerými verziami, teda že sa nejednalo o osamelého vlka, ale o človeka, ktorý sa pohyboval v určitej komunite, o čom svedčilo viacero jeho kontaktov a diskusií. Na druhej strane aj dôvod, že v čase, kedy už on nevládol svojim či už sociálnym sieťam, mailom a podobne, tak došlo k ich mazaniu a likvidácii,“ upozorňuje Kaliňák s tým, že o zásahu ďalšej osoby niet sporu. Nebol mu totiž odstránený len účet na Facebooku, ale aj mail.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok VIDEO: Robert Kaliňák- „Argument“ Lebo Fico je scestný je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie