Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Rusi idú domov sklamaní zo Západu

www.slovanskenoviny.sk/rss Mali byť hrdinami antiputinovskej propagandy. Po začatí konfliktu utiekli z Ruska na znak nesúhlasu s ním. Po 2 rokoch je väčšina z ekonomicky silných Rusov naspäť doma. Sklamaní zo Západu a s pocitom odporu, že Putin mal o nenávisti Západu voči nim, predsa len pravdu. Po vstupe ruských vojsk na Ukrajinu bola časť Rusov, […]
2 min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Mali byť hrdinami antiputinovskej propagandy. Po začatí konfliktu utiekli z Ruska na znak nesúhlasu s ním. Po 2 rokoch je väčšina z ekonomicky silných Rusov naspäť doma. Sklamaní zo Západu a s pocitom odporu, že Putin mal o nenávisti Západu voči nim, predsa len pravdu.

Po vstupe ruských vojsk na Ukrajinu bola časť Rusov, ktorá na znak nesúhlasu s konfliktom emigrovala na Západ. Podľa najnovšieho článku Bloombergu sa však pohľad týchto ľudí za ostatné dva roky zmenil. A to dokonca tak, že polovica z nich sa už zase vrátila späť domov. Naspäť do Ruska.

Mala to byť tá časť Rusov, ktorá vraj mala byť na Západe ospevovaná, za svoj nesúhlas a protest proti Putinovi. Stret s realitou bol však napokon taký, že sa poväčšinou stretli s akýmisi “technickými ťažkosťami”, ako zamietaním povolení na pobyt, problémami s finančnými operáciami, zužujúcim počtom krajín, ktoré by ich chceli prijať, alebo v zásade jednoduchou skutočnosťou, že na Západe Rusov ako takých, skutočne nik nečaká, a to bez ohľadu na to, či sú za alebo proti Putinovi.

Podľa Európskeho univerzitného inštitútu vo Florencii spolu iba 16% Rusov považuje svoj status v hostiteľskej krajine za stabilný alebo čiastočne stabilný.

Bloomberg dodáva, že zväčša ide o migrantov pracujúcich v odvetviach s vysokou pridanou hodnotou, ako sú vedci, podnikatelia, či špecialisti z IT sektoru, a tak svojím návratom domov aj výrazne pomôžu novému rastu ekonomiky Ruska. Na Západe aj napriek tomu však aj tak nikomu neboli dosť dobrí. A to ešte aj v situácii, keď svojím útekom naplno vyjadrili svoj nesúhlas s vládou Putina.

Sociologička Anna Kulešová zo Social Foresight Group, ktorá robila viacero rozhovorov s vracajúcimi sa Rusmi uvádza, že častokrát jednotne tvrdia, že sa: “Doslova celý svet spriahol proti nim a domov sa vracajú s pocitom odporu, že ten Putin, sa napokon zase až tak nemýlil, keď tvrdil, že Rusov na Západe naozaj iba jednoducho nenávidia.” Viac vo videu.

Alexander Riabov

/ armadnymagazin.sk /

Príspevok VIDEO: Rusi idú domov sklamaní zo Západu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie