Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Ruská armáda zlikvidovala na ukrajinskej vojenskej leteckej základni stíhačku Su-27 aj systém protivzdušnej obrany S-300

www.slovanskenoviny.sk/rss Ruský vojnový korešpondent Andrej Rudenko v stredu na svojom kanáli na Telegrame zverejnil krátke video, na ktorom je zrejme vidieť stíhačku Su-27 zničenú balistickou strelou krátkeho doletu Iskander. Ruská armáda uskutočnila diaľkové zásahy a útoky bezpilotnými lietadlami na rôzne ciele ukrajinských ozbrojených síl vrátane vojenskej leteckej základne, uviedlo v stredu ruské ministerstvo obrany bez […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ruský vojnový korešpondent Andrej Rudenko v stredu na svojom kanáli na Telegrame zverejnil krátke video, na ktorom je zrejme vidieť stíhačku Su-27 zničenú balistickou strelou krátkeho doletu Iskander.

Ruská armáda uskutočnila diaľkové zásahy a útoky bezpilotnými lietadlami na rôzne ciele ukrajinských ozbrojených síl vrátane vojenskej leteckej základne, uviedlo v stredu ruské ministerstvo obrany bez uvedenia bližších podrobností o konkrétenom mieste.

Ukrajinské médiá predtým informovali o výbuchoch v meste Mirgorod v Poltavskej oblasti, kde sa nachádza veľké vojenské letisko.

Ruský vojnový korešpondent Andrej Rudenko v stredu na svojom kanáli na Telegrame zverejnil krátke video, na ktorom je zrejme vidieť stíhačku Su-27 zničenú balistickou strelou krátkeho doletu Iskander. Video bolo natočené z vtáčej perspektívy prieskumným dronom. Dodal, že ide o leteckú základňu v Mirgorode.

„Neďaleko môžete vidieť hromadu trosiek lietadiel z predchádzajúcich útokov na toto letisko,“ upozornil Rudenko.

Ruské ministerstvo obrany tiež zverejnilo zábery, na ktorých je vidieť úder Iskanderu na systém protivzdušnej obrany S-300 v oblasti neďaleko letiska Mirgorod, ktoré sa nachádza v obci Poljvanoje. Systém kryl letisko nachádzajúce sa západne od neho. Na záberoch z dronu bolo vidieť výbuch a veľké množstvo dymu.

Ministerstvo dodalo, že na zázname je vidieť aj sekundárnu detonáciu. Informovalo, že pri útoku boli zničené dve odpaľovacie zariadenia, dve radarové stanice a bojová riadiaca kabína.

S-300 je batéria protivzdušnej obrany zem-vzduch sovietskej konštrukcie, ktorá je v prevádzke od konca 70. rokov. Vyrobených bolo niekoľko verzií. Tento rok je to už deviaty prípad, keď Ukrajina prišla o takýto systém.

Údery prichádzajú v čase, keď sa ukrajinská armáda pripravuje na dlho očakávaný presun stíhačiek F-16 americkej konštrukcie skupinou európskych členov NATO. Očakáva sa, že Belgicko, Dánsko, Nórsko a Holandsko darujú niekoľko desiatok lietadiel zo svojich flotíl.

Šéf ukrajinského velenia vzdušných síl Sergej Golubcov minulý týždeň v rozhovore uviedol, že Ukrajina má v úmysle umiestniť niektoré zo stíhačiek na zahraničných základniach. Argumentoval tým, že Ukrajina nemá dostatok pilotov na obsluhu všetkých, takže náhradné lietadlá budú podľa potreby neskôr presunuté zo štátov NATO.

Zdroj: rt.com
Preklad: InfoVojna

Príspevok VIDEO: Ruská armáda zlikvidovala na ukrajinskej vojenskej leteckej základni stíhačku Su-27 aj systém protivzdušnej obrany S-300 je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie