Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Ruské lode zavítali na Kubu. Američanov z nich „bolí hlava“

www.slovanskenoviny.sk/rss Ako Pentagon reaguje na ruské lode na Kube? Pentagon sa snaží bagatelizovať príchod ruských vojnových lodí na Kubu na cvičenia, informovala americká televízna stanica ABC News. Nič sa vraj nedeje… „Napriek tomu, že ruské lode pravidelne zastavujú v prístave Havana, tieto cvičenia sú jasnou provokáciou, ktorej význam sa Pentagon snaží bagatelizovať,“ uvádza sa v správe. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ako Pentagon reaguje na ruské lode na Kube? Pentagon sa snaží bagatelizovať príchod ruských vojnových lodí na Kubu na cvičenia, informovala americká televízna stanica ABC News.

Nič sa vraj nedeje…

„Napriek tomu, že ruské lode pravidelne zastavujú v prístave Havana, tieto cvičenia sú jasnou provokáciou, ktorej význam sa Pentagon snaží bagatelizovať,“ uvádza sa v správe.

Striehnu na nich

Treba poznamenať, že americké a kanadské vojnové lode monitorujú ruské lode. Cvičenia sa navyše konajú na pozadí rozširujúcich sa amerických sankcií proti Rusku, uvádza sa v reportáži.

„Návšteva“

Rôznorodá taktická skupina štyroch ruských plavidiel, vrátane podporných, absolvuje oficiálnu návštevu havanského prístavu od 12. do 17. júna. V plánoch ruských námorníkov sú stretnutia s velením kubánskeho námorníctva a guvernérom Havany, návšteva historických a kultúrnych miest.

Ruské lode prichádzajú

Obroda zblíženia

Zblíženie medzi Ruskom a Kubou je mimoriadne účinnou Putinovou odpoveďou na stratégiu Západu vyzbrojiť Ukrajinu, povedal americký politológ Gilbert Doctorow na indickom televíznom kanáli WION. „Vyslaním ruských lodí do Karibiku dáva Putin priame vyhlásenie Západu – ak Spojené štáty umiestnia svoje rakety do 10-20 minút letu do Moskvy alebo Petrohradu, potom môže odpovedať rovnako, ruskými hlavicami v Karibiku, 5-10 minút letu do Washingtonu. Nebudú mať čas reagovať a tieto rakety nebude možné zastaviť. Preto Putin hovorí, že Rusko má odpoveď na každú hrozbu Spojených štátov amerických,“ domnieva sa Doctorow. Domnieva sa, že Moskva a Havana sa nedávno veľmi zblížili tka, ako tomu bolo pred rokom 1991. Doctorow objasnil, že by sa nemalo zabúdať na ďalších spojencov Ruska v regióne, akými sú Bolívia, Nikaragua a Venezuela.

Čo tam robia?

Taktická skupina štyroch ruských plavidiel, vrátane podporných, ktoré deň predtým nacvičovali použitie vysoko presných raketových zbraní v Atlantiku, je na oficiálnej návšteve havanského prístavu. Hlavný veliteľ ruského námorníctva Alexander Mojsejev povedal, že návšteva Kuby je len jednou z úloh plavby na veľké vzdialenosti a uskutočňuje sa v rámci medzinárodnej spolupráce.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok VIDEO: Ruské lode zavítali na Kubu. Američanov z nich „bolí hlava“ je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie