Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Sorosova nadácia udelila Novinárske ceny za rok 2023. Osobnosťou slovenskej žurnalistiky sa stal otec vodcu Progresívneho Slovenska – Martin Šimečka

www.slovanskenoviny.sk/rss Martin Šimečka, ktorý pred atentátom na Roberta Fica vyhlásil, že premiéra k moci dostala nevzdelaná lúza a ešte k tomu verejne hanobil slovenský národ. Slovenská pobočka globálnej politickej mimovládky Nadácia otvorenej spoločnosti, založenej americkým miliardárom Georgeom Sorosom, ocenila aj verných redaktorov a redaktorky verejnoprávnej RTVS. Verejnosť spoznala laureátky a laureátov ocenenia Sorosovej Nadácie otvorenej […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Martin Šimečka, ktorý pred atentátom na Roberta Fica vyhlásil, že premiéra k moci dostala nevzdelaná lúza a ešte k tomu verejne hanobil slovenský národ. Slovenská pobočka globálnej politickej mimovládky Nadácia otvorenej spoločnosti, založenej americkým miliardárom Georgeom Sorosom, ocenila aj verných redaktorov a redaktorky verejnoprávnej RTVS.

Verejnosť spoznala laureátky a laureátov ocenenia Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti Novinárske ceny 2023.

Z Denníka N dostali ocenenie Martin M. Šimečka, ktorý sa stal osobnosťou slovenskej žurnalistiky, a Konštantín Čikovský za najlepší ekonomický príspevok.

Šimečka st. pred atentátom na Roberta Fica vyhlásil, že premiéra k moci dostala nevzdelaná lúza a verejne hanobil slovenský národ.

Šimečkov šokujúci výrok o Slovákoch:

Fico na jeho šokujúce a nenávistné vyhlásenia reagoval v pléne Národnej rady SR začiatkom februára. „Beda štátu, ktorý chcú riadiť ľudia bez vzťahu k vlastnému národu“

Viac vo videu:

Predstavitelia Smeru-SSD v reakcii na Šimečkove nenávistné vyjadrenia podali na neho trestné oznámenie apelovali aj na jeho syna a lídra PS Michala Šimečku, aby sa voči takýmto vyjadreniam vyhradil. Hovoria o nastavení červených čiar a rozdeľovaní spoločnosti.

Sorosove ocenenia ďalším verným redaktorom a redaktorkám

Redaktori a redaktorky RTVS počas 20. ročníka udeľovania cien za najlepšie novinárske ceny a občianske projekty získali dve ocenenia. Nominovaní boli v dvoch z jedenástich kategórií. Porota udelila aj tri špeciálne ocenenia, jedno z nich redaktorke RTVS.

Víťazom kategórie Audiovizuálna žurnalistika – reportáž sa stal redaktor RTVS Jozef Kubánek s reportážou Kamery nad zlato. Medzi nominovanými boli ďalšie dve práce z dielne RTVS. A to séria Biznis po bratsky Ivana Bradu a reportáž Mladšie lepšie vynáša Barbory Šišolákovej.

Redaktorka Rádia Slovensko Petra Strižková získala špeciálnu Cenu otvorenej spoločnosti s jej príspevkom z rubriky Príbeh na týždeň s názvom Homofóbia v nás.

RTVS získala ďalšie dve nominácie Novinárskej ceny 2023. A to v kategórii Audiovizuálna žurnalistika – rozhovor a diskusia za reláciu Silná zostava: Ako sa žije matkám na Slovensku a Európska kaviareň: Bratislava.

Novinársku cenu udeľuje Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti

Novinárska cena je ocenenie, ktoré udeľuje Nadácia otvorenej spoločnosti slovenským novinárom. Prvý ročník sa uskutočnil v roku 2004, odvtedy je cena udeľovaná každoročne. Cieľom Novinárskej ceny je upriamiť pozornosť na kvalitné a zaujímavé práce slovenských novinárov.

Do súťaže Novinárska cena sa môžu zapojiť všetci zástupcovia a zástupkyne reprezentujúce celoslovenské printové, elektronické, online či regionálne médiá, ktorí publikovali alebo odvysielali svoj príspevok v predchádzajúcom roku. Príspevky hodnotia nezávislé poroty zložené z odborníkov a profesionálov z oblastí médií, ako aj z ďalších osobností akademického, kultúrneho, spoločenského a neziskového sektora zo Slovenska i zahraničia.

Zoznam víťazov Novinárskych cien udelených Sorosovou nadáciou za rok 2023

Písaná žurnalistika – investigatívny príspevok

Lukáš Diko, Tomáš Madleňák, Szabolcs Panyi, Lars Bové, Anastasia Morozova, medzinárodný tím novinárov / #Espiomats: Odhalení ruskí špióni a ich aktivity na Slovensku a v Európe (séria) / Investigatívne centrum Jána Kuciaka

Písaná žurnalistika – komentár

Michaela Žureková / Šarlatán zarobil, otec zomrel. Príbeh mojej rodiny, ktorú pohltil svet ezoteriky / SME

Písaná žurnalistika – reportáž

Juraj Mravec / Ľudia z vojny / JÁDU

Písaná žurnalistika – rozhovor

Laura Kellö Kalinská / Advokát Marek Para: Obhajobu Mariana Kočnera neľutujem, do politiky sa nechystám / Aktuality.sk

Písaná žurnalistika – ekonomický príspevok

Konštantín Čikovský / Tento štát môže naozaj skrachovať / Denník E

Audiovizuálna žurnalistika – investigatívny príspevok

Jozef Kubánek / Kamery nad zlato / RTVS

Audiovizuálna žurnalistika – reportáž

Rastislav Striško / Apokalypsa v Turecku – zemetrasenie (séria) / TV JOJ

Audiovizuálna žurnalistika – rozhovor a diskusia

Michal Kovačič / Na Telo 2023 (séria: R. Fico vs. B. Kollár / R. Fico vs. E. Heger / Finálová debata pred parlamentnými voľbami) / TV Markíza

Občianska žurnalistika


Barbora Botošová, Marek Lehocký, Denisa Uherová / Na káve s Barborou / Youtube kanál Barbora Botošová and Friends

Regionálna žurnalistika

Jana Ogurčáková / Má deti, bola vydatá a žije v malom meste. Po tridsiatke si uvedomila, že je lesba / Korzár

Podcast


Eva Frantová, Marek Franko / Reportáž z baní: Ako končí Ficom dotovaný biznis? / SME

Cena za inovatívnu žurnalistiku

Karin Kőváry Sólymos / Deepfake video, ktoré zasiahlo do predvolebnej kampane, šírili Harabin aj Marček. Bolo súčasťou väčšieho plánu? / Investigatívne centrum Jána Kuciaka

Cena otvorenej spoločnosti

Barbora Mareková / Podcast Ľudskosť / SME

Petra Strižková / Príbeh na týždeň – Homofóbia v nás / RTVS

Špeciálna cena – Osobnosť slovenskej žurnalistiky

Martin M. Šimečka / Denník N

Špeciálnu cenu, ktorá bola udeľovaná prvýkrát, osobne odovzdal účastník SNP a bývalý novinár 99-ročný Otto Šimko.

Prítomní si pripomenuli aj pamiatku bývalého šéfredaktora denníka Korzár Jaroslava Vrábľa, ktorý pred dvoma mesiacmi zomrel vo veku 44 rokov.

V jubilejnom, 20. ročníku Novinárskych cien bolo prihlásených 380 príspevkov z viac ako 50 redakcií a portálov. Denník N získal desať nominácií, najviac zo všetkých médií.

Prostredníctvom videa sa novinárom na odovzdávaní ocenení prihovorili aj poľská režisérka Agnieszka Holland a filipínska novinárka a držiteľka Nobelovej ceny za mier Maria Ressa.

Záznam z podujatia:

Soros priznal, že Čaputovú financoval. Šimečkov otec priznal, že Sorosove peniaze pomohli odstrániť Mečiarovu vládu

Americký miliardár George Soros v roku 2019 verejne priznal, že súčasnú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá pred tým pôsobila v mimovládnej organizácii Via Iuris prepojenej na jeho Nadáciu otvorenej spoločnosti financoval. Prezidentka a bývalá podpredsedníčka Progresívneho Slovenska sa však zo všetkých síl snaží dištancovať od jeho osoby a odmieta spájať svoje meno s ním. Tvrdí, že všetko sú to konšpirácie a hoaxy. Rovnakým spôsobom sa obhajuje aj šéf extrémistickeho Progresívneho Slovenska Michal Šimečka (nar. 1984), ktorý nemá ani toľko úcty k svojmu bábkovodičovi, aby priznal svoje nadštandardné vzťahy s ním alebo s jeho synom Alexom Sorosom.

Otec predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečka, publicista Martin M. Šimečka v novembri roku 2017 počas verejnej diskusie pod názvom „Otvorene o extrémizme“ priznal, že Soros pomáhal pred 30 rokmi odstrániť vládu Vladimíra Mečiara. Amerického miliardára a finančného špekulanta označil pri tejto príležitosti za svojho priateľa.

Sorosovo priznanie o podpore Čaputovej bolo zverejnené na stránkach britského denníka The Guardian začiatkom novembra roku 2019.

Jeho syn Alexander Soros junior (nar. 1985) pricestoval koncom mája 2023 na Slovensko. Dôvodom okrem stretnutí s viacerými poslušnými politikmi bola aj medzinárodná militaristická konferencia GLOBSEC.

Mladý Soros sa mal okrem účasti na Globsecu v pláne stretnutnúť aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, vtedajším premiérom Ľudovítom Ódorom a bratislavským primátorom Matúšom Vallom z Progresívneho Slovenska.

Zdroj: spravy.rtvs.sk / YouTube / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Sorosova nadácia udelila Novinárske ceny za rok 2023. Osobnosťou slovenskej žurnalistiky sa stal otec vodcu Progresívneho Slovenska – Martin Šimečka je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie