Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Srbský prezident Aleksandar Vučič varuje, že konflikt na Ukrajine je veľmi blízko toho, že sa vymkne spod kontroly a svet čaká katastrofa v podobe ničivej svetovej vojny

www.slovanskenoviny.sk/rss „Keď sa vojnová mašinéria začne rozbiehať, potom je tu vojenská loby a loby vojenského priemyslu, ktoré chcú, aby sa to zintenzívnilo, a potom už nebude [mierové] úsilie, je ťažké to zastaviť,“ skonštatoval srbský líder v rozhovore pre súkromnú televíziu Prva Srpska Televizija. Srbský prezident Aleksandar Vučič varoval, že na ukončenie ukrajinského konfliktu, ktorý sa […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Keď sa vojnová mašinéria začne rozbiehať, potom je tu vojenská loby a loby vojenského priemyslu, ktoré chcú, aby sa to zintenzívnilo, a potom už nebude [mierové] úsilie, je ťažké to zastaviť,“ skonštatoval srbský líder v rozhovore pre súkromnú televíziu Prva Srpska Televizija.

Srbský prezident Aleksandar Vučič varoval, že na ukončenie ukrajinského konfliktu, ktorý sa môže vymknúť spod kontroly a podnietiť globálnu vojnu, zostáva len veľmi málo času.

V piatkovom rozhovore pre televíznu stanicu Prva Srpska Televizija Vučič vyhlásil, že svet stojí na pokraji totálneho globálneho konfliktu a je už pravdepodobne neskoro mu zabrániť.

„Obávam sa, že na zastavenie vojny na Ukrajine zostáva už len málo času. Dúfam, že je to ešte možné, ale obávam sa, že v skutočnosti nie. Obávam sa, že vlak už opustil stanicu, rozbehol sa a nikto ho nezastaví,“ povedal.

„Podľa môjho názoru bude stále horšie a horšie a môže sa stať, že nás čaká väčšia tragédia ako druhá svetová vojna. Obávam sa, že smerujeme k veľkému svetovému konfliktu a málokto ho chce zastaviť,“ povedal Vučič.

Konflikt je podľa srbského lídra podporovaný globálnym vojenským priemyslom, tými čo na predaji zbraní profitujú a majú záujem na jeho rozširovaní a predlžovaní namiesto toho, aby sa snažili o jeho vyriešenie.

„Keď sa vojnová mašinéria začne rozbiehať, potom je tu vojenská loby a loby vojenského priemyslu, ktoré chcú, aby sa to zintenzívnilo, a potom už nebude [mierové] úsilie, je ťažké to zastaviť,“ povedal Vučič.

Srbský prezident tiež vyzval „niekoho“, aby urobil niečo „reálne“ na zastavenie nepriateľských akcií namiesto toho, aby „len prenášal vinu na druhú stranu“. Varoval, že „ak sa to nestane, obávam sa, že smerujeme ku katastrofe“.

Hoci sa Rusko a Ukrajina snažili dosiahnuť mierovú dohodu už na začiatku prebiehajúceho konfliktu, vtedajší britský premiér Boris Johnson úspešne tlačil na režim vodcu ukrajinského režimu Volodymyra Zelenského, aby tak neurobil, a navrhoval mu, aby namiesto uzatvárania akýchkoľvek dohôd s Ruskom naďalej pokračoval vo vojnovom ťažení. Hoci Johnson takéto obvinenia poprel, jeho účasť neskôr potvrdili vysokí ukrajinskí predstavitelia.

Zatiaľ čo Moskva opakovane vyjadrila ochotu rokovať, Kyjev to odmietol; ukrajinský vodca Volodymyr Zelenskyj zakázal vstupovať do akýchkoľvek rokovaní. Vyhliadky na obnovenie mierových rokovaní sa v súčanosti ešte viac zmenšili, keďže Zelenskému vypršal prezidentský mandát.

Ruský prezident Vladimir Putin minulý týždeň zopakoval pripravenosť Ruskej federácie zapojiť sa do zmysluplných rokovaní musí byť založená na „zdravom rozume“ a uznaní reality na bojisku.

Zdroj: rt.com / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Srbský prezident Aleksandar Vučič varuje, že konflikt na Ukrajine je veľmi blízko toho, že sa vymkne spod kontroly a svet čaká katastrofa v podobe ničivej svetovej vojny je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie