Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Ukrajina spáchala ďalší teroristický útok voči ruským civilistom. Raketami Točka-U zasiahla obytný dom v ruskom Belgorode. Medzi obeťami sú aj dve deti

www.slovanskenoviny.sk/rss Ukrajina uskutočnila cezhraničný teroristický útok na obytné budovy v ruskom meste Belgorod s použitím balistických rakiet Točka-U. Hlavné mesto Belgorodskej oblasti bolo terčom útoku balistickými raketami Točka-U. a raketami z viacnásobných raketometov Olcha a Vampír, uviedlo ministerstvo. Podľa neho ruská protivzdušná obrana zachytila šesť rakiet Točka-U. zo sovietskej éry, štyri rakety Vampire a dva […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ukrajina uskutočnila cezhraničný teroristický útok na obytné budovy v ruskom meste Belgorod s použitím balistických rakiet Točka-U. Hlavné mesto Belgorodskej oblasti bolo terčom útoku balistickými raketami Točka-U. a raketami z viacnásobných raketometov Olcha a Vampír, uviedlo ministerstvo.

Podľa neho ruská protivzdušná obrana zachytila šesť rakiet Točka-U. zo sovietskej éry, štyri rakety Vampire a dva projektily Olkha.

„Fragmenty jednej zo zostrelených rakiet Točka-U poškodili obytnú budovu v Belgorode,“ potvrdilo ministerstvo.

Točka-U je mobilný odpaľovací systém vyvinutý Sovietskym zväzom v 70. rokoch minulého storočia. Rusko postupne ukončilo jeho používanie v prospech modernejších balistických rakiet Iskander, ktoré boli zavedené po roku 2000. Kyjev však má rakety Točka-U stále vo svojom arzenáli a počas konfliktu s Ruskom ich opakovane použil.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov predtým uviedol, že „celá časť bytového domu – od desiateho po prvé poschodie – sa zrútila v dôsledku priameho zásahu“ ukrajinskou raketou.

V istom momente sa zrútila strecha poškodenej budovy, zatiaľ čo záchranári odstraňovali sutiny pod ňou. Zdroj z úradu guvernéra pre telegramový kanál Mash uviedol, že pri tomto incidente nebol nikto zranený, ale telegramový kanál Shot informoval, že jeden záchranár utrpel zlomeninu nohy a dvaja ďalší boli ľahko zranení.

Šesť mŕtvych tiel našli záchranári v troskách jedného z vchodov do desaťpodlažnej obytnej budovy so 40 bytmi v ruskom prihraničnom meste Belgorod, ktorý sa v nedeľu zrútil pri ostreľovaní ukrajinskými silami. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré to uviedlo na svojom telegramovom kanáli.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov predtým na Telegrame oznámil, že vchod sa zrútil v dôsledku priameho zásahu granátom počas ukrajinského ostreľovania. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že dom bol poškodený v dôsledku dopadu úlomkov zo zostrelenej ukrajinskej rakety Točka-U.

Asi hodinu po náraze sa zrútilo aj podkrovné podlažie a strecha, nachádzajúca sa nad zničeným vchodom, v dôsledku čoho utrpeli traja záchranári zranenia rôzneho stupňa.

Podľa oficiálnych údajov sú medzi obeťami aj dve deti — 1,5-mesačné dieťa a 16-ročný chlapec; 18 ľudí utrpelo zranenia.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie začal trestné konanie vo veci teroristického útoku. Ukrajinská strana obvinenia zo zodpovednosti za útok zatiaľ oficiálne nekomentovala.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že o „barbarskom“ raketovom útoku Ukrajiny na bytový dom v meste Belgorod bol informovaný aj ruský prezident Vladimir Putin.

Viac vo videách:

Zdroj: rt.com / topky.sk / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Ukrajina spáchala ďalší teroristický útok voči ruským civilistom. Raketami Točka-U zasiahla obytný dom v ruskom Belgorode. Medzi obeťami sú aj dve deti je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie