Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Ukrajinu pred ďalším kolapsom zachráni len nezávislosť od USA, tvrdí americký politológ Mearsheimer

www.slovanskenoviny.sk/rss Profesor politických vied na Chicagskej univerzite a odborník na medzinárodné vzťahy John J. Mearsheimer v podcaste Daniela Davisa „Deep Dive“ varoval, že Ukrajina stratí ešte viac územia a príde o ešte väčšie množstvo vojakov, ak bude ozbrojený konflikt aj naďalej pokračovať. Ukrajina sa musí stať neutrálnou, vzdať sa myšlienky vstupu do NATO a ukončiť […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Profesor politických vied na Chicagskej univerzite a odborník na medzinárodné vzťahy John J. Mearsheimer v podcaste Daniela Davisa „Deep Dive“ varoval, že Ukrajina stratí ešte viac územia a príde o ešte väčšie množstvo vojakov, ak bude ozbrojený konflikt aj naďalej pokračovať.

Ukrajina sa musí stať neutrálnou, vzdať sa myšlienky vstupu do NATO a ukončiť akékoľvek bezpečnostné vzťahy so Spojenými štátmi. Povedal to americký politológ John Mearsheimer v rozhovore pre podcast „Deep Dive“ Daniela Davisa. V opačnom prípade bude podľa neho konflikt pokračovať a Kyjev stratí ešte väčšie územia a ešte viac vojakov.

— John, zahnali sme sa do kúta. Nevieme, ako sa dostať z tejto slepej uličky. Čo by sme mali urobiť? Ako môžeme upratať tento neporiadok práve teraz?

„No, existuje len jedno možné riešenie a chcem zdôrazniť slovo „možné“, pretože nie je jasné, či bude fungovať. Ale podľa mňa je to jediná fungujúca možnosť. Zredukuje sa to na toto: urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme okamžite ukončili vojnu a vynaložíme maximálne úsilie na vytvorenie neutrálnej Ukrajiny.

Posnažíme sa, aby Ukrajinci dali Rusom najavo, že sa nechystajú vstúpiť do NATO. Budú neutrálnym štátom a vynaložia maximálne úsilie, aby nepresadzovali bezpečnostnú politiku, ktorá akýmkoľvek spôsobom ohrozuje Rusko.

A druhá vec, ktorú treba urobiť, ako som už povedal, je úplné ukončenie bezpečnostných vzťahov medzi Spojenými štátmi a Ukrajinou. Rusi musia vidieť, že Ukrajina je nezávislá, úplne nezávislá od Spojených štátov.

Ak takáto situácia vznikne, tak podľa mňa budú Ukrajinu Rusi vnímať ako oveľa menšiu hrozbu ako dnes. A možno sa podarí presvedčiť Rusov, aby urobili nejaký obchod, kde nezaberú ešte viac územia na Ukrajine a samozrejme viac Ukrajincov zostane nažive.

Myslím, že toto je jediná nádej, ktorú máme. A ak sa o to nebudeme usilovať a budeme naďalej fungovať v ilúzii, ktorá sa odráža vo vyjadreniach osobností ako Jake Sullivan a generál Petraeus, že túto vojnu možno vyhrať z dlhodobého hľadiska, potom Ukrajincov zomrie oveľa viac a Ukrajina bude ešte viac zničená ako je teraz a postúpi ešte viac územia Rusom.“

Viac vo videu:

Zdroj: sk.news-front.su / InfoVojna

Príspevok VIDEO: Ukrajinu pred ďalším kolapsom zachráni len nezávislosť od USA, tvrdí americký politológ Mearsheimer je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie