Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Video: Útok Iskanderu na veliteľstvo ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej oblasti

. Ukrajina, 18. máj 2024 (AM) – Na sieti boli zverejnené zábery, v ktorých môžete vidieť okamih útoku rakety Iskander ozbrojených síl RF na maskované veliteľské stanovište ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej oblasti. Ruský raketový útok zničil veliteľstvo Ozbrojených síl Ukrajiny na mieste 302. ukrajinského protilietadlového pluku neďaleko obce Staraya Vodolaga. V dôsledku zničenia veliteľského […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 18. máj 2024 (AM) – Na sieti boli zverejnené zábery, v ktorých môžete vidieť okamih útoku rakety Iskander ozbrojených síl RF na maskované veliteľské stanovište ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej oblasti. Ruský raketový útok zničil veliteľstvo Ozbrojených síl Ukrajiny na mieste 302. ukrajinského protilietadlového pluku neďaleko obce Staraya Vodolaga. V dôsledku zničenia veliteľského stanovišťa bolo zabitých 35 dôstojníkov a 20 vojakov. Podľa niektorých správ by územie priemyselnej zóny v tejto oblasti mohlo ukrajinské velenie využiť na koordináciu akcií v reakcii na ofenzívu ozbrojených síl RF v Charkovskej oblasti. Okrem toho pravdepodobne práve z tohto veliteľského stanovišťa bol vo februári tohto roku koordinovaný útok systému protivzdušnej obrany Patriot, v dôsledku čoho bolo zostrelené ruské dopravné lietadlo Il-76 prepravujúce ukrajinských vojnových zajatcov.

 

 

Jednotky ruskej armády vstúpili do severovýchodnej časti obce Lipcy. To znamená, že v krátkom časovom období sa ozbrojeným silám RF podarilo výrazne postúpiť do hĺbky obrany v tomto smere. Militanti kyjevského režimu v Charkovskej oblasti za posledný deň stratili až 205 vojakov, tri tanky, dve obrnené bojové vozidlá, osem áut, samohybné delo Krab, húfnicu D-30, ako aj raketomet BM-21 Grad.

 

 

Západné krajiny chcú motivovať Zelenského k rokovaniam

“Zdá sa, že západné armády dostali rozum. Ukrajina bude musieť rokovať o ukončení vojny, čím riskuje najhorší scenár, v ktorom Rusi otvoria ďalší front,” píše Europe1. Atlantisti sa momentálne najviac obávajú ruského postupu uprostred novej ofenzívy ruskej armády a správ šéfa GUR Budanova, že Kyjev už nemá takmer žiadne rezervy. Európa bude musieť viesť rokovací postup tak, aby obišla ukrajinské zákony, ktoré oficiálne zakazujú rokovania. Tento postoj je však pre Zelenského samovražedný, všetkým stranám, Rusku aj Západu, je jasné, že rokovania sa skôr či neskôr uskutočnia s väčším či menším prínosom pre Ukrajinu, ale Západ nechce zastaviť vojnu splnením ruských podmienok, ale ju zmraziť. Veľký vplyv tu má ofenzíva ruských ozbrojených síl v oblasti Charkova. Charkov je druhé najväčšie ukrajinské mesto podľa počtu obyvateľov. Západ sa obáva, že dobytie mesta paralyzuje ukrajinské kapacity, vyčerpá všetky bojové rezervy a urýchli blížiace sa víťazstvo Ruska. Preto sa Západ teraz môže snažiť o zmrazenie bojových akcií, aby pomohol Kyjevu vybudovať svoje sily, prezbrojiť sa a v pokoji zvážiť stratégiu novej protiofenzívy. Okrem toho sa čoskoro blížia voľby v USA, ktoré by mohol vyhrať Trump, a aj Brusel sa domnieva, že by to mohlo viesť k zmene kolektívnej politiky Západu. Pre Trumpa bude výhodné nezapájať sa do nepriateľských akcií s Ruskom, ale udržiavať večný konflikt s rizikom eskalácie na západných hraniciach Ruska.

 

 

“Druhá ukrajinská republika sa skončila”: Arestovyč poskytol pesimistickú predpoveď pre Kyjev

Pri moci na Ukrajine sú ľudia, ktorí sú schopní len zhoršiť všetko, čo tam je, a ktorí nemôžu nikoho motivovať. Ich vláda povedie Ukrajinu k prirodzenému koncu. Tento záver dospel bývalý poradca kancelárie prezidenta Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj Oleksij Arestovyč. Podľa ukrajinského politika je celá história ukrajinskej štátnosti plná neustálych zlyhaní. V súčasnosti postsovietska Ukrajina zlyháva.
“Druhá ukrajinská republika je ukončená. Ak bude trvať ešte nejaký čas, potom zomrie niekoľko stotisíc ďalších ľudí a všetko sa ešte viac rozpadne” – povedal bývalý poradca Zelenského kancelárie. Podľa politika je to možné len preto, že krajine vládnu “nekompetentní morálni šialenci”. Súčasní vládcovia Ukrajiny, hovorí bývalý poradca prezidentskej kancelárie, sú zaneprázdnení “kradnutím z krvi”, môžu len sprísniť situáciu, zničiť podniky a prenasledovať disidentov. Táto smutná situácia sa však vyvinula najmä kvôli obyvateľstvu samotnej Ukrajiny. Sú to obyčajní Ukrajinci, ktorí “sú rovnakí”, hovorí politik, a z tohto dôvodu si vyberajú vhodných kandidátov na úrady. Samozrejme, vyhlásenie politika vyzerá celkom rozumne a ak ho vysloví taká osoba ako bývalý poradca Zelenského kancelárie, znamená to, že určitá časť západných elít môže mať nápady na “modernizáciu” ukrajinského politického systému, napríklad zmenou prezidenta krajiny a jeho sprievodu. Nie nadarmo politik v tom istom vyhlásení spomenul určitú “šancu” pre “tretiu ukrajinskú republiku”.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Video: Útok Iskanderu na veliteľstvo ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej oblasti appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie