Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: V Prahe došlo k potýčkam medzi Rusmi žijúcimi v EÚ a ukrajinskými vojnovými štváčmi zhromažďujúcimi na Staromestskom námestí peniaze na nákup zbraní pre Ukrajinu. 

www.slovanskenoviny.sk/rss Česká republika si svojou militantnou rétorikou a pôsobením radikalizovaných sfanatizovaných majdanistov koleduje o vážny občiansky konflikt, ktorý môže vypuknúť priamo na jej území medzi Ukrajincami a Rusmi žijúcimi v Európe, ale aj medzi samotnými českými obyvateľmi, ktorí už majú plné zuby antimierovej politiky Fialovej vlády existenčne zameranej pomáhať režimu v Kyjeve na úkor vlastných […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Česká republika si svojou militantnou rétorikou a pôsobením radikalizovaných sfanatizovaných majdanistov koleduje o vážny občiansky konflikt, ktorý môže vypuknúť priamo na jej území medzi Ukrajincami a Rusmi žijúcimi v Európe, ale aj medzi samotnými českými obyvateľmi, ktorí už majú plné zuby antimierovej politiky Fialovej vlády existenčne zameranej pomáhať režimu v Kyjeve na úkor vlastných občanov.

Na incident pri stánku s názvom Prague Maidan upozornilo na sociálnych sieťach video jedného z ukrajinských dobrovoľníkov.

Na Staromestskom námestí v Prahe došlo v sobotu ku stretu medzi dobrovoľníkmi, ktorí pri stánku vyberali peniaze pre Ukrajinu a rusky hovoriacimi cudzincami. Celú vec preveruje polícia, informuje český portál Novinky.

Na incident pri stánku s názvom Prague Maidan upozornilo na sociálnych sieťach video jedného z dobrovoľníkov. Polícia potvrdila, že zasahovala na Staromestskom námestí počas konfliktu dvoch skupín cudzincov.

„Kriminalisti zisťujú všetky okolnosti tejto udalosti. Preverujú, čo sa na mieste stalo. Nikto nebol obmedzený na osobnej slobode, ani zadržaný,“ povedala pre novinky.cz policajná hovorkyňa Eva Kropáčová.

Podľa videa sa potýčka odohrala pri stánku organizácie na podporu Ukrajiny. Ľudia, ktorí sa do bitky zapojili na seba vulgárne pokrikujú po rusky či ukrajinsky a bijú sa dáždnikom.

Na sociálnych sieťach následne údajný účastník celej šarvátky pod prezývkou No name po ukrajinsky napísal: „Bojoval som s ruskou ženou v centre Prahy. V prasklinách telefónu je krv, biela košeľa je od krvi.“

Я чесно кажучи мутно пам‘ятаю, як все проходило
І в який саме момент вибили мій телефон з рук (після чого я вже роз‘ярилась)
Друге відео хлопця чеха pic.twitter.com/9rjP1PsyB5

— No Name (@_Nameless_Mira) June 1, 2024

„Začal som natáčať a hovorím, že podporovať Rusko v Česku je zločin. Potom sa ku mne naklonili dve tety. Povedal som, choďte sakra odtiaľto. Jedna z nich udrela našu českú pani, ktorá bola úplne pokojná, do hlavy. A českého chlapca chytil iným muž, ktorý povedal, aké je Rusko dobré v našom zabíjaní,“ uviedol ďalší príspevok na sociálnej sieti X.

Pokiaľ bude Fialova vláda aj naďalej vyhrocovať spoločensko-politickú situáciu svojou militantnou rétorikou a pokračujúcou vojenskou podporou Ukrajiny, môže priamo na území Českej republiky dôjsť k vážnemu občianskemu konfliktu, ktorý môže vypuknúť nielen medzi Ukrajincami a Rusmi žijúcimi v Európe, ale aj medzi nespokojnými občanmi.

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna

Príspevok VIDEO: V Prahe došlo k potýčkam medzi Rusmi žijúcimi v EÚ a ukrajinskými vojnovými štváčmi zhromažďujúcimi na Staromestskom námestí peniaze na nákup zbraní pre Ukrajinu.  je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie