Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIDEO: Vytočený Danko si podal šéfa Aktualít: My sa nebudeme klaňať zahraničnému kapitálu!

www.slovanskenoviny.sk/rss Predseda SNS a podpredseda NR SR Andrej Danko sa riadne pustil do šéfredaktora webu Aktuality.sk Petra Bárdyho. Danko informoval o možnom vzniku Národného mediálneho úradu, ktorý by mal riešiť médiá, aj tie, ktoré pôsobia v online priestore.  Líder národniarov hovorí, že chce, aby sa dal rozlíšiť novinár a novinár – politik. Pri tej príležitosti krátko pohovoril aj o neobjektivite […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Predseda SNS a podpredseda NR SR Andrej Danko sa riadne pustil do šéfredaktora webu Aktuality.sk Petra Bárdyho. Danko informoval o možnom vzniku Národného mediálneho úradu, ktorý by mal riešiť médiá, aj tie, ktoré pôsobia v online priestore. 

Líder národniarov hovorí, že chce, aby sa dal rozlíšiť novinár a novinár – politik. Pri tej príležitosti krátko pohovoril aj o neobjektivite našich médií, hlavne Aktuality.sk, SME a Denník N.

Spomenul aj Kuciaka

Andrej Danko skritizoval aj šéfa Aktualít Petra Bárdyho za jeho jednostrannosť. Nepáči sa mu, že kým Kuciak žil, v Aktualitách „drel za 1500 v hrubom“ a po smrti si ho dali na piedestál. SNS sa v STVR chce zastať práve bežných zamestnancov, ktorí robia „na pozadí“ toho, čo vidíme vo finále. Danko priznal, že cíti aj veľký tlak bulváru, no SNS určite nechce ustúpiť agresívnej komunikácii, ktorá je voči koalícii denníkmi, ako SME, či Denník N vyvíjaná.

Národný mediálny úrad

„Tu sa budeme vedieť baviť o tom, ako rozlíšiť medzi novinárom a novinárom politikom,“uviedol Danko. Zvlášť sa pristavil pri Petrovi Bárdym. Ten práve Danka kritizuje za dvojaký meter, no on píše oslavnú knihu o bývalej prezidentke a je prekvapený, že SNS s Aktualitami nechce komunikovať.

Z Kuciaka si spravili ikonu

„A o čom sa mám baviť, keď sme v každom článku hlupáci a idioti. O čom, s takým človekom, ktorý zneužije smrť kolegu Kuciaka? Pýtam sa niekoľkokrát opakovane – aký plat mal Ján Kuciak v tej slávnej redakcii Aktualít? Garantujem vám, že ak mal tisícpäťsto v hrubom, tak je to veľa,“ rozčúlil sa Danko s tým, že tam drel za takýto plat a keď je po smrti, všetci o ňom hovoria, ako o geniálnom novinárovi. Danko pripomenul, že hovorí aj za bežných zamestnancov v STVR – kameramanov, či iné profesie a žiada, aby koalíciu červené denníky nestavali do pozícií ľudí, ktorí nevedia, čo robia.

Neustúpia

„Ja cítim veľký tlak bulváru a cítim veľký tlak tých médií, ktorým sme šliapli na otlak. Sú to desiatky miliónov eur, ale verím, že ľudia pochopia, že SNS to robí pre nich. My sa nebudeme klaňať zahraničnému kapitálu,“dodal s tým, že Šimečka z PS je protežovaný v Denníku N svojim otcom, ktorý mu tam robí veľmi dobré zázemie.

Agresia z nich len tak kypí

„Potom sa čudujú? Čo článok, to agresívna komunikácia, útoky do nás, znevažovanie do nás, takže ak chcú títo páni, ktorí si často vytvorili mediálne domy, rozprávať o demokracii, tak nech sa hlavne pozrú do zrkadla,“ radí Danko červeným denníkom s tým, že na ich konaní nie je nič demokratické.

„Uznávam, že novinár má hľadať pravdu, má ísť po podstate veci, ale má ísť spravodlivo po každom politikovi, uzavrel Danko.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok VIDEO: Vytočený Danko si podal šéfa Aktualít: My sa nebudeme klaňať zahraničnému kapitálu! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie