Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vídní otřásají boje migrantských gangů, Čečenců, Afghánců a Syřanů. Do ulic nasadili jednotku WEGA

www.slovanskenoviny.sk/rss Vídní již třetí den otřásají ozbrojené potyčky mezi Čečenci, Syřany a Afghánci. Dva incidenty proběhly v pátek a sobotu ve vídeňském okrese Brigittenau. Při nedělním střetu migrantských gangů ve Vídni- Meidlingu byli těžce zraněni čtyři lidé. Tři mladí muži utrpěli bodná poranění, další utrpěl poranění hlavy, jak uvedl policejní mluvčí Philipp Haßlinger. Po pachatelích […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Vídní již třetí den otřásají ozbrojené potyčky mezi Čečenci, Syřany a Afghánci. Dva incidenty proběhly v pátek a sobotu ve vídeňském okrese Brigittenau. Při nedělním střetu migrantských gangů ve Vídni- Meidlingu byli těžce zraněni čtyři lidé.

Tři mladí muži utrpěli bodná poranění, další utrpěl poranění hlavy, jak uvedl policejní mluvčí Philipp Haßlinger. Po pachatelích policie pátrá. O situaci informuje rakouská agentura APA a deník Kurier.

Podle rakouské policie mají všechny tři incidenty spolu souviset. Na základě informací agentury APA má jít o čečenské, syrské a afghánské skupiny mužů, informace policie zatím nepotvrdila. Podle mluvčího policie Haßlingera přišly skupiny mužů na stanici Meidling U6 ozbrojeni noži, holemi a obušky. Na nástupišti, odkud autobusy odjíždějí, na sebe následně zaútočili. O co ve sporu šlo, je zatím v šetření, většina zúčastněných po útoku utekla. Někteří z mužů byli údajně maskovaní, jak později uvedla policie.

Případ převzal do šetření Státní úřad kriminální policie a již od neděle probíhá po pachatelích intenzivní pátrání, do kterého byl nasazen i policejní vrtulník. Při incidentu v neděli tři muži utrpěli bodná poranění a další utrpěl poranění hlavy. Čtyři zranění ve věku 15, 18 a 22 let byli převezeni do nemocnice a nejpozději v pondělí má proběhnout jejich výslech.

První bitka proběhla pravděpodobně v pátek v pozdějších večerních hodinách v parku. Dva mladí Syřané byli postřeleni a Čečenec utrpěl lehčí bodná poranění. Výstřely také poškodily pět nedaleko zaparkovaných aut. Po konfrontaci většina zúčastněných uprchla.

Policii se po pečlivém vyšetřování povedlo identifikovat devětadvacetiletého Čečence, který měl řídit auto gangu. Kriminální policie rozkryla i místo pobytu podezřelého Čečence, ten byl zatčen, byl mu prohledán byt a zajištěno auto. Při domovní prohlídce byla navíc zajištěna pistole a elektronické nosiče dat. Mladík odmítl vypovídat a byl převezen do vazby. Druhý incident se uskutečnil v sobotu v oblasti Klosterneuburger Straße. Svědci si všimli ozbrojených skupinek a následně zalarmovali policii. Při kontrole totožnosti byly zajištěny dva nože a pepřový sprej.

Série incidentů je pravděpodobně odvetou za případ ve vídeňském okrese Favoriten ze začátku června. Muž a tři jeho společníci se prý s podezřelým setkali ve Favoritenu, kde došlo k hádce. Třicetiletý Čečenec utrpěl řezné rány na krku, břiše a nohách, o čemž na začátku června informoval policejní mluvčí Mattias Schuster.

Vzhledem k aktuálním událostem byla zvýšena uniformovaná i civilní přítomnost policie na několika klíčových místech ve Vídni. Kromě hlídkujících strážníků zajišťují další službu také příslušníci zvláštní jednotky WEGA a policejní kynologické jednotky.

/ APA / Kurier / ECho24 / X-Twitter /

Príspevok Vídní otřásají boje migrantských gangů, Čečenců, Afghánců a Syřanů. Do ulic nasadili jednotku WEGA je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie