Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vieme, ako si vybrať dokonalú obuv. Použite tieto spôsoby a vaše nohy budú v raji

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PH888). Nosenie dobrej obuvi vám pomôže cítiť sa pohodlne a predísť zraneniu. Výber obuvi môže ovplyvniť celé vaše telo, nielen nohy. Preto je dôležité, aby ste uplatnili nasledujúce rady, ako si vybrať dokonalú obuv. Naše nohy sa tak ocitnú v skutočnom raji. Ako si vybrať obuv správne?Foto: shutterstock/PH888 Výber […]
Menej ako 1 min. min.

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PH888).

Nosenie dobrej obuvi vám pomôže cítiť sa pohodlne a predísť zraneniu. Výber obuvi môže ovplyvniť celé vaše telo, nielen nohy. Preto je dôležité, aby ste uplatnili nasledujúce rady, ako si vybrať dokonalú obuv. Naše nohy sa tak ocitnú v skutočnom raji.

Ako si vybrať obuv správne?
Foto: shutterstock/PH888

Výber správnej obuvi je nevyhnutný na zachovanie zdravia a pohodlia nôh. Nevhodná obuv môže viesť k rôznym problémom s nohami, ako sú napríklad otlaky, zápal plantárnej fascie a bolesti päty. Dnes sa budeme venovať niektorým kľúčovým faktorom, ktoré treba zohľadniť pri výbere obuvi, a poskytneme vám tipy, ako nájsť ideálny pár pre vaše nohy.

Obuv vždy starostlivo prezrite. Skontrolujte jej materiály a odolnosť

Pred kúpou obuvi si pozrite jej konštrukciu. Skontrolujte materiály topánky vrátane vrchnej časti topánky, nazývanej zvršok, spolu s podrážkou, stielkou, jazykom a všetkými očkami alebo šnúrkami.

Obuv vždy starostlivo prezrite. Skontrolujte jej materiály a odolnosť
Foto: shutterstock/G-Stock Studio

Venujte pozornosť tomu, či je šitie pevné a či sú všetky materiály odolné. Ak sa obuv zdá byť nepevná, pravdepodobne dlho nevydrží a môže sa zmeniť jej prispôsobenie, čo môže mať nepriaznivý vplyv na vaše nohy.

Nakupujte topánky na konci dňa. Vtedy sú naše nohy najviac prispôsobené meraniu

Na konci dňa sú naše nohy najviac prispôsobené meraniu.
Foto: shutterstock/myboys.me

Počas dňa sa vaše nohy pri chôdzi rozširujú. Aby ste si boli istí, že vám topánky budú dobre sedieť kedykoľvek, je najlepšie si ich vyskúšať, keď sú vaše nohy najväčšie. Skúste sa zastaviť v obchode s obuvou po práci alebo po škole alebo cez víkend, napríklad tesne pred večerou.

Keď idete nakupovať, vezmite so sebou ponožky. V ideálnom prípade aj typ ponožiek, ktorý nosíte najčastejšie a ktorý budete nosiť s týmito topánkami

Keď idete nakupovať, vezmite so sebou ponožky.
Foto: shutterstock/Irine and Andrew

Pri skúšaní topánok ponožky pomáhajú topánkam pohodlnejšie skĺznuť na nohy a chránia vaše nohy pred prípadnými baktériami, ktoré mohli zostať v topánke.

Ak si napríklad skúšate športovú alebo turistickú obuv, môžete si so sebou vziať hrubé ponožky. Ak si skúšate formálnu obuv, môžete si so sebou vziať tenké ponožky alebo pančuchy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vždy si čistím semišové topánky týmto. Vďaka jednoduchým trikom za centy vyzerajú ako nové

Na ktorom programe by ste mali prať topánky? Veľa Slovákov nastaví nesprávny a topánky sú vhodné len do koša na odpadky

The post Vieme, ako si vybrať dokonalú obuv. Použite tieto spôsoby a vaše nohy budú v raji appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie