Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Viete, ako vám dokáže fakturovanie ušetriť čas aj peniaze?

Pomysleli ste si niekedy, že pri obyčajnom vystavovaní faktúr môžete ušetriť čas aj peniaze? A pritom je to úplne jednoduché. Stačí len zvoliť ten správny nástroj. Pozrite si, ako vám pomôže. Ak pripravujete faktúry vo Worde, Exceli či napríklad v účtovnom programe, viete, že to chvíľu trvá. V kancelárskych aplikáciách musíte ručne zadávať a kontrolovať […]
Menej ako 1 min. min.

Pomysleli ste si niekedy, že pri obyčajnom vystavovaní faktúr môžete ušetriť čas aj peniaze? A pritom je to úplne jednoduché. Stačí len zvoliť ten správny nástroj. Pozrite si, ako vám pomôže.

Ak pripravujete faktúry vo Worde, Exceli či napríklad v účtovnom programe, viete, že to chvíľu trvá. V kancelárskych aplikáciách musíte ručne zadávať a kontrolovať všetky údaje, zatiaľ čo účtovníctvo obsahuje množstvo funkcií, ktoré na fakturáciu nepotrebujete. A to vám môže zbytočne komplikovať prácu.

A preto je lepšie na to ísť inak – pomocou online fakturačnej služby.

Faktúry máte vždy po ruke

Hlavnou výhodou online fakturácie je to, že ju máte stále po ruke. Či už ste v kancelárii, na pracovnom obede alebo na dovolenke na druhom konci sveta.

Stačí vám len mobil alebo notebook, pripojenie na internet a prehliadač.

V ňom sa prihlásite k fakturačnej službe a môžete sa pustiť do prípravy faktúr či napríklad cenových ponúk. Aj s nimi si totiž vhodná online fakturácia poradí.

Vždy správne údaje

Online fakturačné služby komunikujú s databázami a dokážu z nich na doklady preniesť údaje o vás aj o vašich klientoch. Stačí len zadať IČO a program automaticky doplní súvisiace údaje. Napríklad číslo vášho účtu alebo klientovu adresu.

A pretože informácie pochádzajú priamo z verejných registrov, máte istotu, že sú správne a aktuálne. Nemusíte ich teda ručne kontrolovať.

Máte prehľad o úhradách

Oplatí sa tiež spárovať fakturačnú službu s internetovým bankovníctvom. Program sa vďaka tomu dozvie o úhrade konkrétnej faktúry – a označí ju ako zaplatenú. Máte tak vždy prehľad o tom, ktorí klienti už zaplatili. A ktorí vám, naopak, dlžia, aj keď už je dávno po termíne splatnosti.

Tak môžete klientovi včas poslať upomienku.

Alebo na doklady rovno pridajte upozornenie na pokutu za oneskorenú platbu. A klienti už dátum splatnosti len tak neprehliadnu.

Pravidelné faktúry bez starostí

Čas a prácu vám ušetrí aj ďalšia šikovná funkcia – automatická tvorba pravidelných faktúr. Ak klientom pravidelne fakturujete rovnakú sumu, napríklad za prenájom či energie, program všetko vyrieši za vás.

Stačí pripraviť šablónu a nastaviť pravidlá pre odosielanie.

Každý týždeň, mesiac alebo napríklad kvartál softvér zadanú faktúru pripraví a rovno ju pošle danému klientovi. A vy už iba skontrolujete, či vám dorazila platba.

Všetko je zadarmo

A čo je na tom všetkom najlepšie? Že fakturáciu online môžete mať aj zadarmo – a ušetrí vám tak čas, ako aj peniaze.

Online fakturačné programy totiž ponúkajú niekoľko druhov predplatného vrátane bezplatnej verzie. V nej si všetko vyskúšate, a ak fakturujete len niekoľkým stálym klientom, tak si s ňou vystačíte prakticky neobmedzene dlhú dobu.

Vďaka tomu získate efektívneho pomocníka, ktorý vám uľahčí administratívu. A na ktorého sa môžete spoľahnúť kedykoľvek a kdekoľvek.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie