Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Viete na čo slúži malá dierka v papierovom pohári na kávu?

Pri nákupe kávy so sebou málokedy venujeme pozornosť detailom balenia. A stojí to za to! Malý otvor vo viečku šálky s kávou nie je náhoda – skrýva sa za ním šikovný patent, ktorý spríjemňuje pitie tohto horúceho nápoja. Káva je nepochybne jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. Vďaka lahodnej aróme, povzbudzujúcej dávke kofeínu a tomu, […]
Menej ako 1 min. min.

Pri nákupe kávy so sebou málokedy venujeme pozornosť detailom balenia. A stojí to za to! Malý otvor vo viečku šálky s kávou nie je náhoda – skrýva sa za ním šikovný patent, ktorý spríjemňuje pitie tohto horúceho nápoja.

Káva je nepochybne jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. Vďaka lahodnej aróme, povzbudzujúcej dávke kofeínu a tomu, že si ju môžete vychutnať kdekoľvek, je obľúbenou voľbou doma aj vonku.

Pri nákupe kávy so sebou málokedy venujeme pozornosť detailom balenia. Pozorní ľudia si však určite všimli malý otvor v plastovom viečku pohára. Zaujímavé je, že nejde o výrobnú chybu alebo stopu po pere, ako by ste si mohli myslieť. Tento nenápadný otvor má špecifické využitie!

Prečo je v plastovom hrnčeku na kávu otvor?

Na prvý pohľad sa môže zdať, že otvor vo viečku je výrobná chyba alebo stopa po nešikovnom kutilovi. Nič nemôže byť ďalej od pravdy! Má presne vymedzené funkcie, ktoré ovplyvňujú pohodlie a bezpečnosť pitia kávy.

Lepšia filtrácia vzduchu: Otvor umožňuje vzduchu voľne prúdiť do šálky. Zabraňuje tak tvorbe vzduchových bublín počas pitia, ktoré môžu spôsobiť rozliatie horúceho nápoja a bolestivé popáleniny.

Ochrana pred prehriatím: Plastové viečko šálky je vystavené vysokým teplotám. Otvor prepúšťa chladnejší vzduch, čím zabraňuje prehriatiu a deformácii plastu.

Pohodlné pitie: Vďaka otvoru vo viečku môžeme kávu ľahko popíjať bez toho, aby sme ho museli celé odňať. To je obzvlášť dôležité, ak šoférujete alebo vykonávate iné činnosti, ktoré si vyžadujú používanie oboch rúk.

Pripomíname, že odporúčaná denná dávka kávy je 3 – 4 šálky a nadmerné pitie kávy môže viesť k rôznym ochoreniam, ako sú bolesti hlavy alebo problémy so spánkom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie