Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VIII. ročník NEMAK Žiarska basketbalová mikroliga 

Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom spolu s hlavným sponzorom spoločnosťou NEMAK Slovakia a v spolupráci s mestom Žiar nad Hronom aj tento rok zorganizoval už VIII. ročník Žiarskej basketbalovej mikroligy (ŽBM). Tento ročník bol určený pre chlapcov a dievčatá – ročník narodenia 2014 a mladší. V stredu, 12. júna, sa v športovej hale ZUS […]
Menej ako 1 min. min.

Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom spolu s hlavným sponzorom spoločnosťou NEMAK Slovakia a v spolupráci s mestom Žiar nad Hronom aj tento rok zorganizoval už VIII. ročník Žiarskej basketbalovej mikroligy (ŽBM). Tento ročník bol určený pre chlapcov a dievčatá – ročník narodenia 2014 a mladší.

V stredu, 12. júna, sa v športovej hale ZUS Aréna v Žiari nad Hronom konalo finále NEMAK Žiarskej basketbalovej mikroligy, ktorej sa zúčastnili všetky základné školy v Žiari nad Hronom. Školy súťažili medzi sebou, okrem basketbalových zápasov si svoje zručnosti preverili aj v driblingovej súťaži, v prihrávkach a v zakončovaní. Víťazstvo si nakoniec vybojovala „Jednotka“ ZŠ Ul. Dr. Janského.  Na druhom mieste skončila „Štvorka“ ZŠ Jilemnického. O Tretie miesto sa podelili ZŠ s MŠ Štefana Moysesa a „Dvojka“ ZŠ Ul. M. R. Štefánika.

Počas celého mája boli zorganizované 4 kolá, vždy na inej základnej škole. Počas dopoludnia sa odohralo 6 vzájomných zápasov. Tohtoročnej mikroligy sa zúčastnilo takmer 60 detí, ktoré reprezentovali svoju školu. Mrzí nás, že nie všetky deti sa mohli postupne zúčastňovať všetkých kôl, keďže už mali naplánované školy v prírode. 

Vo štvrtok, 2.5.2024, sa konalo prvé kolo na ZŠ s MŠ Š. Moysesa, A. Kmeťa 4, kde nás privítalriaditeľ Martin Ivan a spolu sprezidentom BK Miroslavom Grznárom otvorili prvý zápas. Ďalšie druhé kolo 15.5.2024 sa konalo na ZŠ Ul. M. R. Štefánika 17, kde riaditeľka Ľubica Baranová a prezident BK Miroslav Grznár popriali mladým športovcom pekné športové dopoludnie. 

Dňa 23.5.2024 na ZŠ na Jilemnického 2 riaditeľka školy Drahomíra Hanzlíková spolu s konateľom MŠK Jánom Žiakom zahájili tretie kolo. Posledné štvrté kolo sa konalo 29.5.2024 na ZŠ Ul. Dr. Jánskeho 2, ktoré otvoril riaditeľ školy Marek Baláž. 

Finálové kolo sa konalo 12.6.2024 v športovej hale ZUS aréne. Uvítacieho slova sa ujali  prezident Miroslav Grznár a konateľ MŠK Ján Žiak, privítali zástupcu spoločnosti NEMAK Slovakia Vladimíra Rapčana, primátora Petra Antala a poslanca Tomáša Fábryho. Počas všetkých kôl sa bojovalo o každý bod pre svoju školu. 

Zápasy boli miestami dosť dramatické a stalo sa, že skončili aj prekvapivo. V telocvičniach základných škôl vynikajúcu a búrlivú atmosféru vytvárali deti, ktoré prišli povzbudiť všetkých súťažiacich aj svojich spolužiakov. 

Riaditeľom, riaditeľkám a taktiež koordinátorom Michalovi Nociarovi, Patrícii Karvašovej, Monike Hurajovej, Marekovi Kňažkovi, Samuelovi Horváthovi a rozhodcovi Adriánovi Kňažkovi patrí vďaka za ústretovosť a spoluprácu. Veľká vďaka patrí spoločnosti NEMAK Slovakia, mestu Žiar nad Hronom a MŠK, bez ich pomoci by sa ŽBM nemohla uskutočniť. VIII. ročník ŽBM máme úspešne za sebou a už teraz sa tešíme na ten ďalší. Aj tento rok sme sa presvedčili, že deti v dnešnej dobe potrebujú pohyb. 

Radosť v detských očiach je naša odmena.

Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom
Foto: Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie