Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vitalik Buterin predstavil nový návrh s názvom EIP-7706

Vitalik Buterin predstavil nový návrh s názvom EIP-7706, ktorý má zlepšiť štruktúru poplatkov v sieti Ethereum. Tento návrh zavádza novú triedu plynu pre calldata, čo umožní presnejšie riadenie transakčných nákladov. Calldata sa týka údajov, ktoré sa prenášajú do inteligentných zmlúv počas vykonávania transakcií. V súčasnosti sú transakčné náklady v Ethereu riadené dvoma typmi plynu: jeden […]
Menej ako 1 min. min.

Vitalik Buterin predstavil nový návrh s názvom EIP-7706, ktorý má zlepšiť štruktúru poplatkov v sieti Ethereum. Tento návrh zavádza novú triedu plynu pre calldata, čo umožní presnejšie riadenie transakčných nákladov. Calldata sa týka údajov, ktoré sa prenášajú do inteligentných zmlúv počas vykonávania transakcií.

V súčasnosti sú transakčné náklady v Ethereu riadené dvoma typmi plynu: jeden sa týka vykonávania, zatiaľ čo druhý sa týka skladovania údajov. S návrhom EIP-7706 sa však snaží pridať tretiu kategóriu plynu, ktorá by sa zameriavala na údaje o transakčných hovoroch, konkrétne calldata.

Týmto spôsobom by Ethereum mohlo presne určiť náklady na prenos údajov v rámci transakcií, oddeliť ich od nákladov na vykonávanie kódu zmluvy alebo ukladanie údajov. To by mohlo viesť k zníženiu poplatkov za transakcie, ktoré sú náročné na prenos dát, bez zvýšenia výpočtovej náročnosti.

Návrh tiež zahŕňa kontrolu všetkých troch typov plynu a zavádza nový typ transakcie, ktorý umožňuje presnejšiu správu poplatkov. Tento typ transakcie by zahŕňal parametre ako max_basefee a priority_fee, ktoré by poskytovali hodnoty pre jednotlivé typy plynu, vrátane calldata gas.

Zavedenie špecializovaného typu plynu pre calldata je krokom smerom k zlepšeniu štruktúry poplatkov v sieti Ethereum. Tento návrh by mohol poskytnúť lepšiu kontrolu nad transakčnými poplatkami a optimalizovať efektívnosť siete, čo by mohlo mať pozitívny vplyv na používateľov a vývojárov v ekosystéme Ethereum.

Zdroj: coinedition

Príspevok Vitalik Buterin predstavil nový návrh s názvom EIP-7706 je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie