Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Víťazom eurovolieb sa v Žiline stalo Progresívne Slovensko, získalo tretinu hlasov

Víťazom volieb do Európskeho parlamentu je v Žiline Progresívne Slovensko so ziskom 33,33 percenta. Podľa údajov Štatistického úradu získalo hnutie v krajskom meste 8993 hlasov. Na druhom mieste skončil Smer-SD so ziskom 24,46 percenta hlasov. Na Slovensku sme dokázali poraziť Smer a hlúposť koalície, povedal Šimečka. Spájanie v opozícii nevylučuje Tretie miesto obsadilo v Žiline hnutie […]
Menej ako 1 min. min.

Víťazom volieb do Európskeho parlamentu je v Žiline Progresívne Slovensko so ziskom 33,33 percenta. Podľa údajov Štatistického úradu získalo hnutie v krajskom meste 8993 hlasov. Na druhom mieste skončil Smer-SD so ziskom 24,46 percenta hlasov.

Na Slovensku sme dokázali poraziť Smer a hlúposť koalície, povedal Šimečka. Spájanie v opozícii nevylučuje

Tretie miesto obsadilo v Žiline hnutie Republika so ziskom 11,35 percenta hlasov. Nasledujú KDH (6,38 percenta), Demokrati (6,11 percenta), SaS (5,91 percenta) a Hlas-SD (5,71 percenta).

Viac ako jedno percento hlasov získali v tomto krajskom meste aj SNS (1,70 percenta), koalícia Slovensko, Za ľudí (1,51 percenta) a Zdravý rozum (1,13 percenta). Volebná účasť dosiahla v Žiline 41,94 percenta, čo predstavuje 27.394 voličov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie