Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vkrádajú sa do vášho domova pavúky? Existuje spôsob, ako ich obísť. Toto je to, čoho sa boja ako ohňa

18.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Robert Petrovic). Premýšľate, čo robiť, aby sa pavúky nedostali do vášho domova? Pavúkovce sú neuveriteľne užitočné tvory, pokiaľ ide o ekosystém. Bohužiaľ, mnohí z nás ich prítomnosť v domácnosti netolerujú. Pozrite sa, čo pavúky najviac odrádza a aké metódy použiť, aby ste ich udržali mimo miestnosti. Ako sa zbaviť […]
3 min.

18.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Robert Petrovic).

Premýšľate, čo robiť, aby sa pavúky nedostali do vášho domova? Pavúkovce sú neuveriteľne užitočné tvory, pokiaľ ide o ekosystém. Bohužiaľ, mnohí z nás ich prítomnosť v domácnosti netolerujú. Pozrite sa, čo pavúky najviac odrádza a aké metódy použiť, aby ste ich udržali mimo miestnosti.

Ako sa zbaviť pavúkov vo vašej domácnosti?
Foto: shutterstock/Robert Petrovic

Staré ľudové príslovie hovorí: „Šťastný je dom, keď pavúk je v ňom“. Prítomnosť zvieraťa v dome má symbolizovať prosperitu. To však nič nemení na skutočnosti, že mnohí ľudia ich prítomnosť vo svojich domovoch nemajú radi. Medzi najčastejšie druhy, ktoré sa vyskytujú v interiéri, patrí kútnik domový, kosec rohatý a trasavka veľká sa, ako aj pradiarka dvojbodková. Ako môžete zabrániť ich prítomnosti vo vašej domácnosti? Odpovedáme.

Akú vôňu nemajú pavúky rady? Investícia do týchto rastlín spája potešenie a užitočnosť

V našej krajine žije približne 800 druhov pavúkovcov. Väčšina z nich nepredstavuje pre človeka žiadnu hrozbu, ale napriek tomu dosť ľudí trpí arachnofóbiou. Dôvodom, prečo sa rozhodli koexistovať s nami v byte, je vysoká vlhkosť a teplo. Veľkým plusom sú pre nich aj prašné priestory a špina. Prvým a základným opatrením proti výskytu pavúkov by malo byť pravidelné upratovanie. Keď je o poriadok postarané, je dobré vybaviť sa kríkmi rastlín, ktorých vôňa účinne odradí nezvaných hostí.

Jednou z takýchto rastlín je bazalka, ktorá odradí mnoho druhov hmyzu od pobytu v miestnosti, kde sa nachádza. Táto rastlina sa výborne hodí ako doplnok a je tiež nenáročná na údržbu. Stačí ju umiestniť na dobre slnečné miesto a pravidelne zalievať. Dopĺňať ju môžete rozmarínom, ktorý tiež nie je problém pestovať a vďaka intenzívnej vôni nám zabezpečí priestor bez pavúkov. Ak máte na parapete dostatok miesta, pokojne tam umiestnite aj levanduľu. Stačí niekoľko vetvičiek rozmiestnených po miestnosti a môžete si byť istí, že drobné živočíchy sa neodvážia vstúpiť do vášho domova. Tu sa dozviete, čo ešte môžete urobiť, aby ste zabezpečili, že váš priestor bude bez týchto tvorov.

Bazalka a tymián svojou intenzívnou vôňou zabezpečia, že sa vo vašej domácnosti nebudú nachádzať žiadne pavúkovce.
Foto: shutterstock/New Africa

Ako sa zbaviť pavúkov vo vašej domácnosti? Osvedčené metódy na pavúkovce

Opakujúci sa problém s pavúkmi môže byť skutočne nepríjemný. Aby ste sa ho raz a navždy zbavili, odporúčame vyskúšať domáci sprej na okná – teda priestory, cez ktoré sa zvieratá najčastejšie dostávajú dovnútra. Na prípravu repelentu na pavúkovce budete potrebovať:

ocot,

vodu,

citrónovú šťavu alebo esenciálny olej.

Do fľaše s rozprašovačom nalejte podobný pomer vody a octu, aby ste zaplnili ¾ nádoby. Zvyšok naplňte citrónovou šťavou alebo niekoľkými kvapkami esenciálneho oleja s citrusovou vôňou. Zmes potom nastriekajte na okenné rámy a okraje balkóna. Aby bolo ošetrenie účinné, malo by sa opakovať každé tri dni. Ak však nemáte radi vôňu octu, môžete vyskúšať aj zmes s mätovým olejom, ktorú zmiešate s vodou a rovnako ako v predchádzajúcom prípade nastriekate v blízkosti otvorených priestorov. Okrem toho sa oplatí vybaviť sa mätovým kríkom, ktorý odpudzuje pavúky a navyše poslúži ako súčasť osviežujúceho letného nápoja.

Na boj proti pavúkom môžete použiť domáci sprej na báze vody, octu a citrónovej šťavy.
Foto: shutterstock/New Africa

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmiešajte dve zložky vo fľaši. Pavúky neprekročia prah domu

Tieto rastliny odpudzujú pavúky. Budú sa vášmu domu vyhýbať ako blázni

The post Vkrádajú sa do vášho domova pavúky? Existuje spôsob, ako ich obísť. Toto je to, čoho sa boja ako ohňa appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie