Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vladimir Putin letí do Číny podpísať dôležité vyhlásenie

V dňoch 16. – 17. mája ruský prezident Vladimir Putin navštívi Čínu na pozvanie čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga. Plánuje podpísať dôležité spoločné vyhlásenie, uvádza tlačová služba Kremľa. „Na pozvanie čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga uskutoční prezident Ruskej federácie Vladimir Putin v dňoch 16. a 17. mája 2024 štátnu návštevu Čínskej ľudovej republiky ako svoju prvú zahraničnú […]
Menej ako 1 min. min.

V dňoch 16. – 17. mája ruský prezident Vladimir Putin navštívi Čínu na pozvanie čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga.

Plánuje podpísať dôležité spoločné vyhlásenie, uvádza tlačová služba Kremľa.

„Na pozvanie čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga uskutoční prezident Ruskej federácie Vladimir Putin v dňoch 16. a 17. mája 2024 štátnu návštevu Čínskej ľudovej republiky ako svoju prvú zahraničnú cestu po nástupe do funkcie. V dôsledku rokovaní sa plánuje podpísanie spoločného vyhlásenia hláv štátov a niekoľkých bilaterálnych dokumentov,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Lídri oboch krajín počas návštevy podrobne prerokujú celý rad otázok komplexného partnerstva a strategickej interakcie, identifikujú kľúčové smery ďalšieho rozvoja rusko-čínskej praktickej spolupráce a tiež si dôkladne vymenia názory na najnaliehavejšie medzinárodné a regionálne problémy.

Okrem toho sa Vladimír Putin a Si Ťin-pching zúčastnia na galavečere pri príležitosti 75. výročia nadviazania diplomatických vzťahov a otvorenia Roka kultúry Ruska a Číny.

Vladimir Putin letí do Číny podpísať dôležité vyhlásenie

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie