Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vládna koalícia ukázala podľa Jaurovej vztýčený prostredník kultúre, parlamentnej aj slovenskej

Koalícia hrubou silou schválila ovládnutie Audiovizuálneho fondu. Z trpkého víťazstva sa môže tešiť jedine SNS, uviedla Jaurová.
Menej ako 1 min. min.

28.6.2024 (SITA.sk) – Vládna koalícia hrubou silou schválila ovládnutie Audiovizuálneho fondu (AVF). Po schválení novely zákona o AVF v Národnej rade SR (NR SR) to uviedla podpredsedníčka Progresívneho Slovenska (PS) a Výboru NR SR pre kultúru a médiá Zora Jaurová, podľa ktorej koalícia pošliapala po Ústave, rokovacom poriadku a ukázala vztýčený prostredník kultúre – tej parlamentnej, aj tej slovenskej.

Takáto hanba je symbolickým ukončením prvej parlamentnej sezóny tohto volebného obdobia. S trpkou chuťou v ústach budeme dnes odchádzať všetci – koalícia, opozícia aj slovenská audiovízia. Jediný, kto môže mať pocit trpkého víťazstva sú poslanci SNS. Bezprecedentným vydieraním sa im podaril ďalší krok na ich heroickej ceste k ničeniu slovenskej kultúry aj demokracie,“ konštatuje Jaurová a pýta sa, ako dlho ešte môže fungovať táto fraška, tváriaca sa ako vládna koalícia.

Poslanci parlamentu vo štvrtok odobrili poslaneckú novelu zákona o Audiovizuálnom fonde. Dôvodom je posilnenie kontrolnej právomoci štátu vo fonde.

Úpravu zákona do parlamentu predložila skupina koaličných poslancov. Počet členov dozornej komisie Audiovizuálneho fondu sa zvýši z troch na päť členov. Zmeny majú byť účinné od 1. augusta 2024.

Viac k témam: Audiovizuálny fond
Zdroj: SITA.sk – Vládna koalícia ukázala podľa Jaurovej vztýčený prostredník kultúre, parlamentnej aj slovenskej © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie