Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vlasy rastú rýchlejšie, sú zdravšie a lesklejšie. Zaraďte ich do svojho jedálnička a uvidíte výsledky

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Akhmetshina Anna). Ak snívate o dlhých vlasoch, musíte byť trpezliví. Odhaduje sa totiž, že rastú rýchlosťou 1 až 1,5 cm za mesiac. Existujú však spôsoby, ako urýchliť rast vlasov a dosiahnuť vysnívanú dĺžku rýchlejšie. Ako teda stimulovať ich rast? Čo by ste mali užívať a čo by ste mali […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Akhmetshina Anna).

Ak snívate o dlhých vlasoch, musíte byť trpezliví. Odhaduje sa totiž, že rastú rýchlosťou 1 až 1,5 cm za mesiac. Existujú však spôsoby, ako urýchliť rast vlasov a dosiahnuť vysnívanú dĺžku rýchlejšie. Ako teda stimulovať ich rast? Čo by ste mali užívať a čo by ste mali piť na rýchly rast vlasov?

Ako urýchliť rast vlasov a dosiahnuť vysnívanú dĺžku rýchlejšie?
Foto: shutterstock/Akhmetshina Anna

Čo spomaľuje rast vlasov – najčastejšie chyby

Hustota našich vlasov a rýchlosť ich rastu je dedičná vlastnosť. Nemôžeme zmeniť to, čo máme zapísané v génoch. Máme však veľký vplyv na to, ako sa o svoje vlasy staráme, aký životný štýl vedieme a ako vyzerá naša strava. Všetky tieto faktory majú totiž obrovský vplyv na stav našich vlasov a rýchlosť ich rastu. Predtým, ako vám však prezradíme niekoľko jednoduchých trikov, vďaka ktorým nám pramene narastú dlhé a husté, zistíme, aké faktory brzdia rast vlasov.

Spomalenie rastu vlasov môže byť spôsobené:

hormonálnymi poruchami

problémy s pokožkou hlavy, ako je nadmerné mastenie, suché lupiny, mastné lupiny, podráždenie

stres a únava

zlá strava (nedostatok vitamínov)

stimulačné látky (tabak a alkohol)

vystavovanie vlasov invazívnym kaderníckym procedúram a príliš častému používaniu stylingových nástrojov, ako sú napríklad žehličky na vlasy alebo kulmy

Čo možno urobiť pre urýchlenie rastu vlasov?

Vyhnite sa mechanickým peelingom, ktoré obsahujú kryštáliky cukru alebo mleté semená ovocia. Takéto zložky len podráždia pokožku hlavy. V dôsledku toho sa môže začať viac mastiť. Zvoľte enzymatické peelingy. Tie dôkladne a účinne odstraňujú nečistoty. Korienky budú lepšie okysličené a ľahšie absorbujú živiny.

Vynikajúcim spôsobom, ako urýchliť rast vlasov, je tiež použitie masážnych olejov na pokožky hlavy.
Foto: shutterstock/Nick Alias

Vynikajúcim spôsobom, ako urýchliť rast vlasov, je tiež použitie masážnych olejov na pokožky hlavy. Ich systematická aplikácia posilňuje a vyživuje vlasové korienky, reguluje vylučovanie kožného mazu, zmierňuje zápaly a brzdí vypadávanie vlasov.

Na dosiahnutie najlepších výsledkov by sa mal prípravok používať pravidelne. Najlepšie je denne, pred alebo po umytí vlasov. Po trojtýždňovej kúre je potrebná týždňová prestávka a potom možno v kúre pokračovať. V drogériách je k dispozícii mnoho hotových výrobkov tohto typu, ale na internete nájdete aj recepty na jednoduché a účinné domáce vlasové kúry.

Základy starostlivosti – umývanie a kondicionovanie

Dlhé a silné vlasy potrebujú potrebnú starostlivosť. Venujte chvíľu výberu správneho šampónu a kondicionéru. Šampón by nemal byť príliš jemný, pretože dôkladne neodstráni kožný maz, prach a zvyšky stylingových prípravkov na pokožke. Taktiež by nemal obsahovať ani príliš agresívne čistiace zložky, ktoré by pokožku podráždili a rýchlejšie by sa mastili.

Táto masáž nielenže zanechá vašu pokožku dokonale čistú, ale zároveň stimuluje mikrocirkuláciu.
Foto: shutterstock/Alexandra Morosanu

Vlasy si vždy umývajte dvakrát, pričom ich rozdeľte na tri časti a to prednú, strednú a zadnú. Na každú z nich naneste dávku šampónu veľkosti vlašského orecha a dôkladne masírujte 3 až 5 minút. Táto masáž nielenže zanechá vašu pokožku dokonale čistú, ale zároveň stimuluje mikrocirkuláciu. Ak chcete, aby boli dlhé vlasy silné a zdravé, starajte sa o ne aj po dĺžke. Po každom umytí šampónom naneste kondicionér alebo masku. Nechajte výrobok pôsobiť po dobu uvedenú na obale.

Strava pre rýchly rast vlasov

Prirodzeným spôsobom, ako dosiahnuť rýchlejší rast vlasov, je dbať na zdravú a plnohodnotnú stravu, ktorá nám dodá všetky potrebné vitamíny, minerály a živiny.

Čo najviac potrebujeme, aby nám vlasy rástli dlhé a husté?

Vitamín A – nachádza sa v pomarančoch, paradajkách, marhuliach, šípkach a tukoch vrátane masla

Vitamíny skupiny B – nájdete vo vajciach, syroch, strukovinách, hubách, rybách a mäse

Vitamín C – bohaté naň ríbezle, citrusové plody, paprika a petržlen

Vitamín E – nachádza sa v celozrnnom chlebe, olejnatých semenách a orechoch

Omega-3 – mastné kyseliny – obsiahnuté sú v tučných rybách, morských plodoch, ľanovom semienku a ľanovom oleji

V procese rastu vlasov môžu byť nápomocné aj doplnky stravy.
Foto: shutterstock/Tatjana Baibakova

Doplnky a bylinky, ktoré urýchľujú rast vlasov

V procese rastu vlasov môžu byť nápomocné aj doplnky stravy. Lekárne ponúkajú širokú škálu tabliet s vysokým obsahom biotínu, výťažkov z prasličky poľnej a žihľavy. Tieto bylinky môžete konzumovať aj vo forme čaju. V horúcich dňoch je dobré uhasiť smäd vodou s petržlenovou vňaťou. Môžete piť aj nápoj z kvasníc, ak vám nevadí ich špecifický zápach a chuť, ktoré nie sú najpríjemnejšie.

Chcete dlhé vlasy? Vyhnite sa týmto chybám

Dodržiavanie vyššie uvedených rád by malo urýchliť rast našich vlasov. Uistite sa však, že sa o svoje vlasy staráte po celý čas. Ak sa sústredíte len na pokožku hlavy a zabudnete na končeky, vlasy sa čoskoro začnú štiepiť alebo lámať a bude ich potrebné zastrihávať.

Uistite sa však, že sa o svoje vlasy staráte po celý čas.
Foto: shutterstock/Ekaterina Jurkova

Čo nerobiť, ak chcete mať zdravé a krásne vlasy?

Nemajte mokré vlasy zabalené v uteráku a nechoďte spať s mokrými vlasmi. Teplé, vlhké a tmavé prostredie je ideálnym prostredím pre rast plesní.

Netrite mokré vlasy uterákom, aby ste ich vysušili. Mokré vlasy sú veľmi náchylné na mechanické poškodenie.

Pred rozčesávaním mokrých vlasov ich chráňte od polovice dĺžky kondicionérom alebo sérom.

S rozčesávaním vždy začnite zdola a postupujte smerom k vrcholu hlavy. Snažte sa vlasy neťahať a rozčesávať ich po malých častiach.

Po každom umytí vlasov použite sušič vlasov. Niekoľkohodinová chôdza s mokrými vlasmi vystavuje vlasy poškodeniu a môže viesť k tvorbe lupín. Štúdie ukázali, že sušenie vlasov studeným fénom je menej škodlivé ako ich prirodzené sušenie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vaše vlasy budú hladké ako po keratínovej úprave. Stačí pár drobných

Nemusíte používať žiadne masky ani kondicionéry. Vďaka tomuto prípravku budú vaše vlasy rásť ako šialené

The post Vlasy rastú rýchlejšie, sú zdravšie a lesklejšie. Zaraďte ich do svojho jedálnička a uvidíte výsledky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie