Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vložil som ho do chlebníka s chlebom a problém som vyriešil. Chlieb zostane mäkký až týždeň

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixx Media). Chlieb je prítomný prakticky v každej slovenskej domácnosti. Mnohí ľudia si kupujú jeho rôzne verzie, ale zvyčajne si vyberajú klasický biely. Nie vždy ho však zjedia celý naraz. Niekedy môže ležať v chlebníku naozaj dlho, až kým sa nevysuší a potom celkom stuhne. Jesť niekoľko dní starý […]
Menej ako 1 min. min.

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixx Media).

Chlieb je prítomný prakticky v každej slovenskej domácnosti. Mnohí ľudia si kupujú jeho rôzne verzie, ale zvyčajne si vyberajú klasický biely. Nie vždy ho však zjedia celý naraz. Niekedy môže ležať v chlebníku naozaj dlho, až kým sa nevysuší a potom celkom stuhne. Jesť niekoľko dní starý chlieb nie je práve najväčším pôžitkom. Našťastie je možné predĺžiť jeho čerstvosť. A stačí na to jedna vec z kuchyne.

Ako je možné predĺžiť čerstvosť chleba?
Foto: shutterstock/Pixx Media

Chlieb používame na tisíc spôsobov. Najčastejšie samozrejme na sendviče, ale nič nebráni tomu, aby sme z neho pripravili toasty, krutóny, nákypy, zahustili polievku alebo ho použili do šalátov. Už roky je tento výrobok na vrchole toho, čo Slováci kupujú najviac. Veľkým problémom pre mnohých ľudí je, že niekedy táto potravina vyschne už na druhý deň. Všetok pôžitok z jej konzumácie sa vytratí a jediné, čo sa dá poctivo zjesť, sú toasty alebo pochúťka z ľudovej kuchyne ako napríklad chlieb vo vajíčku.

Čo robiť so starým chlebom

Ak nie je plesnivý, starý chlieb je vhodný na mletie na výrobu strúhanky.
Foto: shutterstock/Far700

Ak nie je plesnivý, starý chlieb je vhodný na mletie na výrobu strúhanky. Niektorí ľudia ho zalievajú mliekom a po napučaní ho pridávajú napríklad do mäsa, na mleté koláče alebo paštéty. Niektorí ho dávajú zvieratám, čo sa neodporúča, pretože upcháva žalúdok a nemá veľkú výživovú hodnotu. Iní ho jednoducho vyhodia. Niekedy plytváme veľkým množstvom chleba. Dá sa tomu predísť a pomôže nám jedna vec z kuchyne. Ale o tom až o chvíľu.

Ako predĺžite čerstvosť chleba

Existuje niekoľko spôsobov, ako to urobiť. Nie každý vie, že chlieb sa dá úspešne zmraziť. Ak viete, že v krátkom čase nezjete celý bochník, je dobré ho zamraziť na menšie kúsky alebo dokonca plátky. Potom môžete jednoducho vytiahnuť toľko, koľko v danom čase potrebujete. Zmrazené plátky chleba sa expresne rýchlo rozmrazia. Môžeme tak urobiť v mikrovlnnej rúre, rúre na pečenie, hriankovači alebo na panvici. Ak máme trochu viac času, stačí ich nechať pri izbovej teplote chvíľu odstáť.

Chlieb, ktorý leží v chlebníku, rýchlo stráca vlhkosť a vysychá.
Foto: shutterstock/TiAnaTsk

Ďalšou možnosťou je nájsť mu spoločníka. Chlieb, ktorý leží v chlebníku, rýchlo stráca vlhkosť a vysychá. Aby ste tomu zabránili, položte vedľa neho niečo, čo bude dlhší čas uvoľňovať vodu. Na to je ideálne obyčajné jablko. Stačí, ak jeho kúsok vložíte do chlebníka spolu s chlebom. Takto chlieb tak rýchlo nevyschne a zostane mäkký až týždeň.

Pozornosť by sa však mala venovať aj plesniam, ktoré sa môžu v chlebovníku uhniezdiť. Aby sa tomu zabránilo, je dobré meniť jablko každé dva dni. A predovšetkým chlieb konzumujte. Ak máte problém spotrebovať celý bochník za niekoľko dní, je lepšie kúpiť ho menej. Nezabudnite, že časť z neho môžete aj zamraziť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudli ste kúpiť chlieb? Nie je problém, ak máte po ruke staré pečivo

Najhoršie miesto na skladovanie chleba. Do druhého dňa je zatuchnutý

The post Vložil som ho do chlebníka s chlebom a problém som vyriešil. Chlieb zostane mäkký až týždeň appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie