Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vložili ste bielizeň a vo vrecku nohavíc vám zostala vreckovka? Použite toto tlačidlo

27.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Čo robiť, ak sme v práčke nechali cenné veci alebo sme zabudli vreckovku vo vrecku? Po spustení pracieho cyklu nám elektromagnetický zámok nedovolí otvoriť dvierka práčky. Novšie zariadenia majú možnosť prerušenia pracieho cyklu, staršie zase skryté tlačidlo, ktoré nás zachráni v núdzových situáciách. Skontrolujte, ako otvoriť dvierka […]
Menej ako 1 min. min.

27.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Čo robiť, ak sme v práčke nechali cenné veci alebo sme zabudli vreckovku vo vrecku? Po spustení pracieho cyklu nám elektromagnetický zámok nedovolí otvoriť dvierka práčky. Novšie zariadenia majú možnosť prerušenia pracieho cyklu, staršie zase skryté tlačidlo, ktoré nás zachráni v núdzových situáciách. Skontrolujte, ako otvoriť dvierka práčky, keď sa spustil prací cyklus.

Ako otvoriť dvierka práčky počas pracieho cyklu?
Foto: súkromný archív

Ako prerušiť prací cyklus?

Niektoré moderné práčky sú vybavené možnosťou prerušenia pracieho cyklu, čo umožňuje otváranie dvierok počas chodu zariadenia. Vznikla preto, aby nám umožnila pridať do práčky zabudnuté tričko alebo iný kus oblečenia.

Táto funkcia je tiež veľmi užitočná, keď zabudneme z vrecka vybrať telefón, peňaženku alebo vreckovku. Bohužiaľ, nie každá práčka ponúka možnosť prerušenia pracieho cyklu. Existuje však riešenie, ktoré nás môže zachrániť pred problémami. Niektoré práčky majú skrytú funkciu núdzového otvárania.

Ako otvoriť dvierka práčky počas pracieho cyklu?

Ak vaša práčka nemá štandardnú funkciu prerušenia, existuje mechanizmus núdzového otvárania. Ten sa zvyčajne nachádza v blízkosti filtra a možno ho aktivovať plochým nástrojom posunutím západky doľava. Potom sa dvere okamžite otvoria.

Nezabúdajte však, že toto riešenie by sme mali používať len vo výnimočných situáciách, napr. keď dôjde k poruche, necháme si niečo cenné vo vrecku oblečenia alebo dôjde k výpadku prúdu.

Pred použitím tejto funkcie vypustite vodu z práčky pomocou programu „Odstreďovanie/odčerpanie“ a chráňte podlahu, pretože voda nahromadená v práčke môže vytiecť. Pravidelné čistenie filtrov a iných častí vašej práčky môže tiež pomôcť udržať ju v dobrom stave a zabrániť náhlym poruchám.

Venujte pozornosť výberu umývacieho programu.
Foto: shutterstock.com/brizmaker

Ako otvoriť dvierka práčky, ak nie je núdzové tlačidlo?

V starších modeloch práčok nie je možnosť prerušiť prací cyklus. Možnosť s núdzovým otváracím mechanizmom tiež nemusí fungovať. V takejto situácii existuje ešte jedno riešenie.

Skúste odpojiť práčku a počkajte asi 3-5 minút. Tento čas umožní vybitie akéhokoľvek zostávajúceho elektrického náboja v elektronických komponentoch práčky, čo je dôležité pre úplný reset systému.

Po niekoľkých minútach môžete práčku znova pripojiť k zdroju napájania. V tomto bode by sa práčka mala začať reštartovať a jej elektronický systém vykoná samodiagnostiku, aby skontroloval, či všetky funkcie fungujú správne.

Teraz môžete skontrolovať, či sa dvere dajú bezpečne otvoriť. V niektorých prípadoch môže práčka vyžadovať, aby ste na odomknutie dvierok stlačili tlačidlo „štart/pauza“ alebo podobné tlačidlo. Nezabudnite do práčky nevkladať ruky, ak sa bubon stále točí alebo je horúci.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Len tak vyčistíte spálenú žehličku. Párkrát pretriem a špina sa mihne mihnutím oka

Na čo slúži tretia priehradka v práčke? Možno budete prekvapení

The post Vložili ste bielizeň a vo vrecku nohavíc vám zostala vreckovka? Použite toto tlačidlo appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie