Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vložte čerešňové kôstky do vrecka a položte ho na radiátor. Nie je to len o vôni

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Denys Kurbatov). Keď jeme čerešne, zvyčajne považujeme kôstky za odpad, ktorý končí v koši. Pritom skrývajú veľmi užitočné využitie, ktoré sa oplatí poznať. Nevyhadzujte ich. Neskôr sa poďakujete. Keď jeme čerešne, zvyčajne považujeme kôstky za odpad, ktorý končí v koši. Pritom skrývajú veľmi užitočné využitie,Foto: shutterstock/Denys Kurbatov Čerešne sú […]
Menej ako 1 min. min.

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Denys Kurbatov).

Keď jeme čerešne, zvyčajne považujeme kôstky za odpad, ktorý končí v koši. Pritom skrývajú veľmi užitočné využitie, ktoré sa oplatí poznať. Nevyhadzujte ich. Neskôr sa poďakujete.

Keď jeme čerešne, zvyčajne považujeme kôstky za odpad, ktorý končí v koši. Pritom skrývajú veľmi užitočné využitie,
Foto: shutterstock/Denys Kurbatov

Čerešne sú zdravé a chutné ovocie, ktoré si môžeme vychutnať počas leta. Keďže ich sezóna je pomerne krátka, trvá od júna do augusta, oplatí sa ju čo najlepšie využiť. Môžete ich jesť surové alebo ich použiť ako prísadu do koláčov či kompótov. Tým to však nekončí, pretože semená skrývajú aj užitočné využitie.

Ako vyrobiť termofor zo semien čerešní? Je to naozaj jednoduché

Nie každý to vie, ale čerešňové kôstky dobre držia teplo aj chlad. Preto v poslednom čase v bioobchodoch nechýbajú termofory z nich vyrobené. Bohužiaľ, cena je často odstrašujúcim príkladom, takže nie každý sa rozhodne kúpiť si ho. Zatiaľ si ho môžete ľahko vyrobiť sami bez akýchkoľvek šijacích zručností alebo šijacieho stroja. Ako? Pripravte si:

Kôstky z čerešní, najlepšie z asi 2 kg ovocia,

bavlnenú látku (je dôležité, aby to bola prírodná látka),

niť.

Výroba čerešňovej termofory je naozaj jednoduchá, hoci zaberie trochu času. Všetko kvôli procesu prípravy semienok. Napriek tomu nemusíte sami stráviť príliš veľa času, pretože sa to istým spôsobom „robí samo“. Vyžaduje si to od vás len trochu odhodlania. Ako ho pripravíte?

Začnite správnou prípravou semien, ktorá „zhltne“ najviac času. Najprv ich dôkladne očistite od zvyškov plodov a potom ich vysušte, čo trvá niekoľko dní. Nasypte ich do plochej misky a nechajte ich niekoľko dní na suchom a teplom mieste. Občas ich premiešajte.

Keď sú semená úplne suché, urobte na ne obal. Rozdeľte materiál na dve časti a nakrájajte ho na veľkosť a tvar, ktorý vám vyhovuje. Ideálne by bolo, keby to bol obdĺžnik, ale nie je to povinné. Zošite oba kusy látky k sebe, aby vzniklo vrecko, potom doň presypte semienka a posledný okraj zašite. Ide o to, aby ste mali čerešňový „vankúš“.

Čerešňový termofor vám prinesie úľavu od bolesti chrbta, kĺbov alebo menštruačných bolestí, ktoré vám môžu pokaziť celý deň.
Foto: shutterstock/Damian Lugowski

S čím pomáha termoformér na semená čerešní? Má mnoho spôsobov použitia

Čerešňový termofor vám prinesie úľavu od bolesti chrbta, kĺbov alebo menštruačných bolestí, ktoré vám môžu pokaziť celý deň. Používajte ho aj pri kŕčoch alebo iných napätiach. V studenej verzii je ideálny na uštipnutia, mierne popáleniny, ako obklad na opuchy a bolesti hlavy či hrudníka.

TIP! Obklad z čerešňových kôstok môžete zahriať tromi spôsobmi. Prvým je použitie mikrovlnnej rúry, v ktorej ho stačí držať 1 až 3 minúty. Druhé riešenie je v rúre. Spotrebič nastavte na 100 stupňov, keď je hotový, vložte ho do termosky a držte maximálne 20 minút. Posledným riešením je radiátor. Aby ste ju ochladili, stačí ju vložiť do mrazničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čerešňa prinesie ovocie. V tomto čase vykonajte ošetrenie

Kedy postriekať čerešňu proti červíkom? Starý otec sa vždy držal tohto dátumu. Škodcovia v hrôze utekali

The post Vložte čerešňové kôstky do vrecka a položte ho na radiátor. Nie je to len o vôni appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie