Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vložte si do skrine vetvičku a zbavíte sa problému. Domáca metóda pre každý rozpočet

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Naty.M pexels/ Karolina Grabowska). Nepríjemne zapáchajúce oblečenie v šatníku je problém, ktorý môže postihnúť každého z nás. Skôr než však siahnete po chemických osviežovačoch vzduchu, oplatí sa vyskúšať prírodné metódy, ktoré sú účinné a zároveň šetrné k životnému prostrediu. Jedným z osvedčených domácich prostriedkov na nepríjemný zápach v šatníku […]
Menej ako 1 min. min.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Naty.M pexels/ Karolina Grabowska).

Nepríjemne zapáchajúce oblečenie v šatníku je problém, ktorý môže postihnúť každého z nás. Skôr než však siahnete po chemických osviežovačoch vzduchu, oplatí sa vyskúšať prírodné metódy, ktoré sú účinné a zároveň šetrné k životnému prostrediu. Jedným z osvedčených domácich prostriedkov na nepríjemný zápach v šatníku je použitie vetvičky rozmarínu.

Nepríjemný zápach v šatníku? Existuje jednoduchý domáci spôsob.
Foto: shutterstock/Naty.M pexels/ Karolina Grabowska

Rozmarín ako prírodný osviežovač vzduchu

Rozmarín je bylinka známa nielen pre svoje kulinárske vlastnosti, ale aj pre svoju intenzívnu a sviežu vôňu. Jeho prírodné éterické oleje majú antibakteriálne a antiseptické vlastnosti, vďaka čomu sa výborne vyrovnáva s nepríjemnými zápachmi.

Rozmarín je navyše ľahko dostupný a lacný, takže je ideálny pre každý domáci rozpočet. Živú rastlinu v kvetináči aj sušenú bylinu dostanete takmer v každom väčšom supermarkete. Rozmarín má široké spektrum využitia, takže ho doma určite môžeme použiť aj na iné účely, predovšetkým kulinárske.

Rozmarín na zápach v šatníku. Ako ho používať?

Rozmarín má korenistú a aromatickú vôňu.
Foto: shutterstock/Dream79

Na osvieženie šatníka môžeme použiť čerstvý aj sušený rozmarín, ale ak použijeme čerstvý rozmarín, musíme sa uistiť, že je dobre vysušený, aby sme do šatníka nevniesli ďalšiu vlhkosť. Rozmarín môžeme vysušiť veľmi jednoducho tak, že ho na niekoľko dní zavesíme hore nohami na suché a vzdušné miesto.

Po vysušení umiestnite vetvičku rozmarínu do malého bavlneného vrecka alebo ho jednoducho položte priamo na policu v šatníku. Pre lepší efekt môžeme na tento účel použiť viacero vetvičiek a rozmiestniť ich na rôznych miestach v skrini.

Veľmi dôležité je tiež vetvičky pravidelne obmieňať. Aby sa vôňa udržala svieža, mali by ste to robiť každé 2 – 3 týždne, alebo keď si všimnete, že vôňa začína slabnúť.

Nepríjemný zápach zo skrine? Pamätajte na tieto kroky

Ak často bojujete s nepríjemným zápachom vo vašom šatníku, oplatí sa dodržiavať niekoľko pravidiel.

V boji proti nepríjemnému zápachu v šatníku pomôže aj levanduľa.
Foto: shutterstock/Pedal to the Stock

Po prvé, mali by ste svoj šatník pravidelne otvárať, aby v ňom mohol cirkulovať vzduch a pomohol ho udržať svieži. Nepríjemný zápach je zvyčajne znakom toho, že v dome je príliš veľa vlhkosti, a preto sa ju oplatí kontrolovať. Na tento účel môžeme použiť pohlcovače vlhkosti, ktoré sú dostupné v obchodoch.

V boji proti nepríjemnému zápachu v šatníku môžeme preventívne umiestniť do šatníka aj prírodné bylinky a koreniny, ktoré majú osviežujúce vlastnosti. Patria medzi ne napr:

levanduľa,

šalvia,

škorica.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisice články:

Vyrobte si domáci osviežovač vzduchu. Krásne vonia a zároveň odpudzuje komáre

Nakrájajte ich na kúsky a vložte do ponožiek. Vaše oblečenie bude krásne voňať aj dlho po vypraní

The post Vložte si do skrine vetvičku a zbavíte sa problému. Domáca metóda pre každý rozpočet appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie