Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vložte špongiu do chladničky. Šikovný trik, ktorý stojí za to poznať

25.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Väčšina z nás používa špongiu na umývanie riadu a utieranie pracovnej dosky. Tento nenápadný predmet má ale v kuchyni niekoľko ďalších využití. Nie každý napríklad vie, prečo sa ho oplatí uchovávať v chladničke. Znie to trochu zvláštne, ale o chvíľu uvidíte, že tento trik má vlastne zmysel. […]
Menej ako 1 min. min.

25.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Väčšina z nás používa špongiu na umývanie riadu a utieranie pracovnej dosky. Tento nenápadný predmet má ale v kuchyni niekoľko ďalších využití. Nie každý napríklad vie, prečo sa ho oplatí uchovávať v chladničke. Znie to trochu zvláštne, ale o chvíľu uvidíte, že tento trik má vlastne zmysel.

Foto: súkromný archív

Vložte špongiu do chladničky. Šikovný trik, ktorý stojí za to poznať

Pýtate sa, prečo by ste mali špongiu uchovávať v chladničke? Nie, nie je to tak, že nízka teplota obmedzuje rast mikróbov a predlžuje jeho trvanlivosť. Aj keď to nie je úplne hlúpy nápad. Pre kuchynskú hubku však máme iné využitie. Vďaka svojim vlastnostiam odvedie dobrú prácu v chladničke.

Pravdepodobne ste už počuli znepokojujúce správy od vedcov, že kuchynská špongia je jedným z najšpinavších predmetov v dome. Môže existovať až 82 biliónov baktérií z 362 odrôd. Vlhkosť, vysoká teplota a zvyšky jedla sú dokonalým prostredím pre ich vývoj. Preto je potrebné ju často vymieňať. Ak varíte a umývate riad každý deň, môže to byť potrebné aj každé 2-3 dni.

Musíte tiež pamätať na to, aby ste ju dôkladne opláchli a vyžmýkali. A po použití, namiesto toho, aby ste ju dali do drezu, je lepšie ju vyniesť na balkón alebo ju položiť na radiátor, aby sa vysušila.

Prečo teda dávať špongiu do chladničky?

Dobre, ale vráťme sa k téme. Prečo teda dávať špongiu do chladničky? Vďaka svojej štruktúre a vlastnostiam skvele pohlcuje vlhkosť a pachy. Stačí umiestniť jeden na každú policu, aby ste zabránili hromadeniu vody na výrobkoch v chladničke. Tento nenápadný predmet vám môže pomôcť aj s problémom nepríjemného zápachu chladničky.

Je tiež dobré dať zeleninu na špongiu, nie priamo na poličku v chladničke. To uľahčuje údržbu a produkty sa tak rýchlo nepokazia.

Len nezabudnite vložiť do chladničky novú, čistú a suchú špongiu. Čím väčší je jej povrch, tým lepšie. Mala by sa vymeniť každých pár dní. Vždy, ak si všimneme, že je vlhká alebo sa zmenil jeho vzhľad.

Dôležité je, že takúto hubku nemusíte vyhadzovať. Stačí ju dezinfikovať a vysušiť. Môžete to urobiť tak, že ju namočíte do octu, dáte do umývačky riadu alebo do mikrovlnky na 2 minúty. Alebo len do práčky. Ďalším spôsobom je uvariť ju so saponátom na riad. Potom ju môžete opäť jednoducho použiť na umývanie alebo vložiť späť do chladničky.

Vrecúško surovej ryže v chladničke bude fungovať rovnako ako špongia. Ide o jednoduché, efektívne a ekologické riešenie, ako sa zbaviť prebytočnej vlhkosti tam nahromadenej. Okrem toho odstraňuje aj nepríjemné pachy. Na rovnaký účel môžete noviny vložiť aj do chladničky. Domáci recept našich babičiek, ktorý sa používa dodnes.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Podložte koberec fóliou a rozlúčte sa s bežným problémom. Ušetríte si nervy

Čistiace prostriedky, ktoré si vyrobíte doma. Stoja menej ako jedno euro

The post Vložte špongiu do chladničky. Šikovný trik, ktorý stojí za to poznať appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie