Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vmasírujte do pokožky a po 20 minútach opláchnite. Starecké škvrny budú menej viditeľné a pokožka bude jemná a hydratovaná

12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Image Point Fr). Tmavšie škvrny, známe ako pečeňové alebo starecké škvrny, sa často objavujú na rukách ľudí stredného a staršieho veku. Hoci zo zdravotného hľadiska nie sú nezvyčajné ani nebezpečné, pre niektorých nepôsobia esteticky. Čo sa dá urobiť, aby boli menej viditeľné? Ako sa zbaviť stareckých škvŕn? Foto: shutterstock/Image Point […]
Menej ako 1 min. min.

12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Image Point Fr).

Tmavšie škvrny, známe ako pečeňové alebo starecké škvrny, sa často objavujú na rukách ľudí stredného a staršieho veku. Hoci zo zdravotného hľadiska nie sú nezvyčajné ani nebezpečné, pre niektorých nepôsobia esteticky. Čo sa dá urobiť, aby boli menej viditeľné?

Ako sa zbaviť stareckých škvŕn? 
Foto: shutterstock/Image Point Fr

S pribúdajúcim vekom, najčastejšie po 40. roku života, sa na rukách často objavujú charakteristické farebné zmeny nazývané starecké škvrny. Hoci ich vznik je úplne prirodzený proces, nie každému sa páčia. Ako sa ich zbaviť?

Z čoho vznikajú starecké škvrny na rukách? Dokonca aj to, čo ste robili pred mnohými rokmi, je dôležité

Farebné zmeny, ktoré sa s pribúdajúcimi rokmi objavujú na rukách a niekedy aj na tvári alebo dekolte, nie sú nič iné ako pečeňové škvrny, bežne označované ako starecké škvrny. Hoci môžu znieť hrozivo a pripomínať problémy s pečeňou, s pečeňou majú spoločnú len farbu. Odtiaľ pochádza aj ich názov. Vznikajú ako dôsledok dysfunkcie melanocytov a dlhoročného vystavovania sa slnečnému žiareniu. Hoci sa objavujú až okolo 40. roku života, môžu pripomínať aj obdobie spred 20 rokov. Z tohto dôvodu sa najčastejšie vyskytujú u ľudí, ktorí boli dlho na slnku bez primeranej ochrany v podobe oblečenia, klobúka alebo opaľovacieho krému.

Ako sa zbaviť stareckých škvŕn domácim spôsobom? Začnite s týmto ošetrením

Vyskúšajte kávový peeling.
Foto: shutterstock/ME Image

Úplné odstránenie stareckých škvŕn bez pomoci estetickej medicíny nie je jednoduchá záležitosť. Najmä preto, že pokožka každého z nás je iná a to, čo funguje u iných, nemusí fungovať u vás. Pomocou bezpečných domácich trikov však môžete dosiahnuť, aby škvrny boli oveľa menej viditeľné. Predovšetkým sa rozhodnite pre pravidelný peeling, ktorý nielenže odlupuje epidermis, ale aj spôsobuje, že sa pokožka začne regenerovať. Robte ho krúživými pohybmi maximálne raz týždenne. Na extra starostlivosť o ruky používajte napríklad kryštalizovaný med, kávovú usadeninu alebo zmes cukru a olivového oleja.

Ako sa zbaviť stareckých škvŕn na rukách? Dva domáce prostriedky

Bieliace účinky citrónovej šťavy sú dobre známe. Odporúčame!
Foto: shutterstock/Robert Przybysz

Ak bojujete so stareckými škvrnami, vo vašej každodennej starostlivosti o pokožku by nemal chýbať vitamín C, ktorý má rozjasňujúci účinok. Z času na čas si môžete ruky potrieť citrónovou šťavou, ktorá pôsobí práve týmto spôsobom. Samozrejme, nezabudnite byť opatrní a najprv si urobte alergický test. Fungovať bude aj šťava z aloe vera alebo maska na báze už spomínaného medu a jogurtu. Zmiešajte, naneste na ruky a po 20 minútach opláchnite. Opakujte každý týždeň a čoskoro si všimnete výsledky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Odkiaľ pochádzajú “starecké škvrny”? V lete sa môžu výrazne zhoršiť

Na rukách si všimnete známky nedostatku. Venujte pozornosť kožičkám a nechtom

The post Vmasírujte do pokožky a po 20 minútach opláchnite. Starecké škvrny budú menej viditeľné a pokožka bude jemná a hydratovaná appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie