Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vo veku 65 rokov zomrela operná speváčka Ľubica Rybárska

Vo veku 65 rokov v utorok zomrela operná speváčka Ľubica Rybárska. Na sociálnej sieti o tom informoval jej syn. Potvrdila to tlačová tajomníčka Slovenského národného divadla Izabela Pažítková. “S veľkým zármutkom sme v SND prijali správu, že dnes, 14. mája, navždy stíchol dramatický soprán, nádherný hlas dlhoročnej vynikajúcej sólistky Opery SND Ľubice Rybárskej,” uviedla. Vedenie SND […]
Menej ako 1 min. min.

Vo veku 65 rokov v utorok zomrela operná speváčka Ľubica Rybárska. Na sociálnej sieti o tom informoval jej syn. Potvrdila to tlačová tajomníčka Slovenského národného divadla Izabela Pažítková.

“S veľkým zármutkom sme v SND prijali správu, že dnes, 14. mája, navždy stíchol dramatický soprán, nádherný hlas dlhoročnej vynikajúcej sólistky Opery SND Ľubice Rybárskej,” uviedla. Vedenie SND a Opery SND zároveň vyjadrilo úprimnú sústrasť rodine a blízkym.

Ľubica Rybárska sa narodila 13. júla 1958 v Martine. Spev vyštudovala na Konzervatóriu v Žiline v roku 1979. V roku 1983 absolvovala štúdium na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. V rokoch 1983 – 2013 bola členkou súboru Opery SND, kde ako sólistka naštudovala celý rad postáv sopránového repertoáru.

V roku 1988 sa vo Filadelfii stala víťazkou Medzinárodnej speváckej súťaže Luciana Pavarottiho. Vtedy sa jej kariéra začala prudko rozvíjať, najmä pozvaním k spolupráci do filadelfskej opery, kde v apríli 1989 spoločne s Pavarottim účinkovali v predstaveniach Verdiho opery Luisa Miller. Týmto sa jej otvorila cesta na významné svetové operné scény v Zürichu, Paríži, Madride, Mníchove, Turíne, Ríme.

Výrazné úspechy dosiahla aj ako koncertná umelkyňa. Aktívne sa venovala tiež pedagogickej práci na VŠMU. Spolupracovala aj s domácimi a zahraničnými rozhlasovými a televíznymi spoločnosťami.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie