Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vodou ovocie umývať nestačí. Robte toto, aby z neho zmizla zlá chémia

Všetci vieme, že ovocie a zelenina v obchodoch sú predtým postriekané pesticídmi. Často sú navyše ošetrené voskom. Málokto si však uvedomuje dôsledky nadmernej konzumácie týchto produktov. Voda z vodovodu nestačí. Ako umývať ovocie a zeleninu, aby ste sa zbavili škodlivých a karcinogénnych chemikálií? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Prečo ovocie a zeleninu umývate postrekom? […]
Menej ako 1 min. min.

Všetci vieme, že ovocie a zelenina v obchodoch sú predtým postriekané pesticídmi. Často sú navyše ošetrené voskom. Málokto si však uvedomuje dôsledky nadmernej konzumácie týchto produktov.

Voda z vodovodu nestačí. Ako umývať ovocie a zeleninu, aby ste sa zbavili škodlivých a karcinogénnych chemikálií? Je to jednoduchšie, ako si myslíte.

Prečo ovocie a zeleninu umývate postrekom?

Pesticídy sa používajú na ochranu plodín. Existujú tri skupiny postrekov. Fungicídy chránia plodiny pred plesňami a hubami. Herbicídy odstraňujú burinu a insekticídy poskytujú ochranu pred škodcami. Vosk sa zasa používa na obmedzenie prísunu kyslíka do už zozbieraného ovocia a zeleniny. Tým sa predlžuje ich trvanlivosť.

Pesticídy a vosk sú však chemikálie, ktoré nám pri nadmernom používaní môžu vážne uškodiť. Spôsobujú totiž nielen vážne alergické reakcie alebo žalúdočné problémy. Nadmerné používanie týchto chemikálií má negatívny vplyv na celú hormonálnu rovnováhu a dokonca prispieva k vzniku leukémie a zhubných nádorov.

Preto je nevyhnutné umývať jahody, jablká a iné ovocie a zeleninu kúpené v obchode, a to nielen vodou. Našťastie sa škodlivých chemikálií môžete zbaviť už za 15 minút. Pomôže vám jedlá sóda.

Ako umývate ovocie? Použite jedlú sódu

Jedlá sóda je ideálna na umývanie ovocia a zeleniny. Pomery sú nasledovné: na liter vody pridajte veľkú polievkovú lyžicu prípravku. Dôkladne premiešajte a ovocie v tomto roztoku namočte na 15 minút.

Potom ich opláchnite pod tečúcou vodou a máte hotovo. Jedlá sóda odstráni všetky toxíny a vy si teraz môžete bez obáv vychutnať svoje ovocie.

Jedlá sóda na špeciálne úlohy

Jedlú sódu sa oplatí mať doma. Je užitočná nielen na umývanie ovocia a zeleniny. Pomôže vám udržať poriadok v domácnosti a je vhodná aj na pranie. Hustá pasta z výrobku a vody rýchlo vyčistí znečistené škáry a kúpeľňové vybavenie.

Pohár jedlej sódy a vriacej vody pomôže odblokovať potrubia. Ak výrobok nasypete na koberec a po 15 minútach ho vysajete, osviežite ho. Sóda je neutralizátor zápachu a je úplne bezpečná pre tkaniny.

Práve z tohto dôvodu sa ju oplatí pridať do prania uterákov. Nielenže má čistiaci, antibakteriálny a fungicídny účinok, ale tiež nadýcha vlákna. Po vypraní budú vaše uteráky nadýchané a mäkké, ako toľkokrát prinesené z obchodu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie