Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Volebná kampaň v Británii beží naplno. Stranícki aktivisti vyzývajú na podporu kandidáta

V Spojenom kráľovstve vo štvrtok občania hlasujú v predčasných parlamentných voľbách. Politici a ich stranícki aktivisti pokračujú v kampani a snažia sa k volebným urnám pritiahnuť čo najviac voličov, ktorých navštevujú v domácnostiach. Volebná kampaň v Spojenom kráľovstve pokračuje až do zatvorenia volebných miestností, Briti totiž vo svojej krajine nemajú moratórium, ktoré by vedenie kampane […]
Menej ako 1 min. min.

V Spojenom kráľovstve vo štvrtok občania hlasujú v predčasných parlamentných voľbách. Politici a ich stranícki aktivisti pokračujú v kampani a snažia sa k volebným urnám pritiahnuť čo najviac voličov, ktorých navštevujú v domácnostiach. Volebná kampaň v Spojenom kráľovstve pokračuje až do zatvorenia volebných miestností, Briti totiž vo svojej krajine nemajú moratórium, ktoré by vedenie kampane zakazovalo.

V Británii je dovedna 650 volebných obvodov, z každého vzíde jeden poslanec. Víťazom je ten, kto dostane najviac hlasov.

V mnohých volebných obvodoch je vopred jasné, ktorá strana tam zvíťazí, a tak sa tam ani nevedie rozsiahla kampaň. Agitácia sa sústreďuje na miesta, kde je reálna šanca, že súčasná strana prehrá a bude zvolený poslanec z inej strany. Stranícki aktivisti tam oslovujú ľudí a snažia sa ich presvedčiť, aby šli voliť ich kandidáta.

Strany dokonca môžu mať k dispozícii zoznamy voličov. Aktivisti tak klopú na dvere obydlí a pýtajú sa ľudí, koho zamýšľajú voliť. Podporovateľov zároveň vyzývajú, aby do svojich okien alebo záhrad pre domami vyvesili plagáty strany. Aktivisti taktiež vyhotovujú zoznamy podporovateľov strán.

V deň volieb stoja pred volebnými miestnosťami zástupcovia strán, ktorí od voličov zisťujú ich čísla na volebných preukazoch. Na základe týchto čísel sa zisťuje, ktorí podporovatelia už hlasovali.

Popoludní a večer potom aktivisti navštevujú domácnosti ľudí, ktorí ešte nevolili, a povzbudzujú ich, aby šli k urnám. Potenciálnych voličov navštevujú až takmer do zatvorenia volebných miestností. V nerozhodnutých obvodoch totiž niekoľko desiatok hlasov môže znamenať rozdiel medzi víťazstvom a porážkou.

V Británii sa začali parlamentné voľby, očakáva sa dobrý výsledok labouristov. Tí sú na vládnutie pripravení

Favoritmi volieb sú opoziční labouristi. Podľa priemeru všetkých prieskumov uskutočnených počas siedmich dní do 3. júla mali 39-percentnú podporu, čo je však najmenej od začiatku kampane. Konzervatívci získali v prieskumoch 21 percent. Nasledovala pravicovo-populistická strana (Reform UK) so 16 percentami, centristickí Liberálni demokrati s 11 percentami a Zelení so šiestimi.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie